Menu Sluiten

Levitatie

Levitatie; afkomstig uit het Latijn Levare, wat opheffen betekent. Loskomen van de zwaartekracht.

Het is een uitdagend thema voor een foto sessie. Een populair thema ook, gezien de hoeveelheid foto’s die her en der op internet verschijnen. Het leek mij ook erg leuk om dit eens te doen en ik wist meteen al waar ik dit wilde doen. Wendy wilde daarvoor graag model staan.

Advertisements

Het is leuk om op deze herfstachtige zondag de wandelaars te zien kijken als je met fotokoffers, statieven, tassen en een grote trap het bos in loopt. Ze kijken nog vreemder wanneer ze het model hoog op de trap zien staan, stevig vastgehouden doior mijn assistent om te voorkomen dat er een valpartij plaats vindt. Vermoedelijk kunnen weinigen zich een beeld vormen van wat het eindresultaat moet worden. Ik had zelf dat beeld perfect voor ogen, maar het vergde een goede planning om het voor elkaar te krijgen. Met hulp van de prachtige Profoto B1 en B2 flitsers, en de High Speed Sync (HHS) mogelijkheden daarvan, was de verlichting geen probleem. De dramatische wolkenlucht, die vlak na een milde regenbui de lucht vulde, paste er perfect bij.

Camera stevig op statief en compositie gemaakt. Dan een aantal beelden met verschillende belichtingen om straks alles perfect samen te kunnen voegen.
Camera stevig op statief en de compositie gemaakt. Dan een aantal beelden met verschillende belichtingen om straks alles perfect samen te kunnen voegen. Pas als dat gedaan is komt het model in beeld.

 

Behind the scenes. Trap geplaatst, lampen geplaatst, belichting bepaald en dan kan er geschoten worden.
Behind the scenes. Trap geplaatst, lampen geplaatst, belichting bepaald en dan kan er weer gefotografeerd worden.

 

Poseren in een dunne jurk, terwijl een kille wind die over de heuvel waait. Eenmaal compositie en licht goed, kan het fotograferen in deze situaties snel gaan.
Poseren in een dunne jurk, terwijl een kille wind die over de heuvel waait. Eenmaal de compositie en licht goed, kan het fotograferen in deze situaties snel gaan.

Met de basis foto’s gemaakt is er alle tijd om rustig alles op de plek te zetten, met als enige belangrijke voorwaarde dat de camera op het statief niet meer verplaatst wordt. Trap, lampen, model… alles krijgt een plek. Maar te lang wachten is ook niet goed, want de wolken bewegen waardoor de lucht een continu veranderend landschap is. Met hulp van Photoshop en de foto’s uit de uiteindelijke selectie is het eenvoudig om de lampen, de trap en mijn assistent uit het beeld te halen.

Advertisements
Zwevend, hoog boven de grond, als een engel, werkelijkheid of trucage?
Zwevend, hoog boven de grond, als een engel. Werkelijkheid of trucage?

 

Nadat deze locatie gereed was, waar een kille wind over de heuvel iedereen tot op  het bot verkleumde, hebben we de luwte van het bos opgezocht waar we bovendien nog verrast werden door een twijfelachtig herfstzonnetje. Daar was het een herhaling van stappen; plaats zoeken, compositie bepalen, foto’s maken en vervolgens de camera ongewijzigd laten staan terwijl de trap, lampen en het model geplaatst werden.

Hoewel de trap hoger was, bleek het niet verstandig om nog hoger te gaan staan.
Hoewel de trap hoger was, bleek het niet verstandig om nog hoger te gaan staan.

 

Een basisbeeld en een van de beelden van Wendy. Omdat alles perfect uitgelijnd is, is samenvoegen een peulenschil.
Een basisbeeld en een van de beelden van Wendy. Omdat alles perfect uitgelijnd is, is samenvoegen een peulenschil.

 

Het eindresultaat
Het eindresultaat

 

Met dank aan Wendy voor het trotseren van weer en wind en de gevaren van werken op grote hoogte. Het is maar goed dat je kon leviteren. Ook mijn dank aan Aillas die wel even assistent wilde zijn.


Gebruikte apparatuur

Deze berichten vind je misschien ook interessant

Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
3 jaren geleden

[…] stond al een tijd in de planning; een nieuwe fotosessie met Wendy waarbij ballet nu het thema zou zijn. Het liefst in een oude fabriekshal, of gaanderij, of iets wat […]

Miek
Miek
4 jaren geleden

Dit is weer eens iets heel anders Nando.
Leuk dus. En mooi uitgevoerd.
Je model is stoer om zo de kou te trotseren.

Jack
Jack
4 jaren geleden

Gaaf, ziet er prachtig uit.
Jack

3
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x