Maak jij wel eens een foto van een landschap, en denk je thuis dat het er niet uitziet zoals je het ervaren hebt? Dan ben je niet de enige. De sleutel tot een landschapsfoto die de uitstraling heeft die je je herinnerde toen je op de ontspanknop drukte is compositie. In de lezing compositie in landschapsfotografie vertel ik hoe je een goede compositie voor je landschapsfoto maakt.

Compositie in landschapsfotografie lijkt zo simpel. Neem de regel van derden en je zit meestal wel goed. Althans, zo wordt er vaak gedacht. De waarheid is dat het nooit zo simpel ligt. Is de regel van derden eigenlijk wel de manier om een goede compositie op te bouwen? Dat en meer is het onderwerp van deze lezing.

Wat komt aan bod?

In de lezing Compositie in landschapsfotografie vertel ik op een interactieve manier hoe je een goede compositie maakt. Waar let je op, wat zijn de valkuilen en hoe zorg je ervoor dat de aandacht in de foto gevangen wordt?

compositie in landschapsfotografie
De regel van derden in al zijn glorie. Hoe en of je deze moet gebruiken komt onder andere aan bod in de lezing compositie in landschapsfotografie

De lezing Compositie in landschapsfotografie is niet over de manier hoe je de camera instelt. Het is niet over belichting en keuze van objectieven of filters. Het gaat heel specifiek over het kijken naar een landschap en hoe je te werk gaat bij het maken van de mooiste compositie.

De lezing Compositie in landschapsfotografie duurt ongeveer 2 uur inclusief een korte pauze. Kijk voor meer inhoudelijke informatie op deze pagina, of neem contact op. Boeken kan via email of het onderstaande formulier.


  Uw naam (verplicht)

  Naam fotoclub

  Adres fotoclub

  Plaatsnaam fotoclub

  Gewenste datum voor de lezing

  Uw email (verplicht)

  Uw bericht

  Mocht het formulier om wat voor reden ook niet werken, stuur dan je aanmelding direct naar nando@nandoonline.com