De flitser is een hulpmiddel waarvoor gekozen wordt om toch binnen te kunnen fotograferen. Tegelijkertijd vervloeken we het ding vanwege de lelijke resultaten. De flitser is dan ook voor velen een noodzakelijk kwaad, iets wat we liever niet gebruiken als het even kan. In de lezing Flitsfotografie met een reportageflitser laat ik zien dat dit toch goede resultaten kan opleveren.

Velen weten geen raad met een flitser op de camera en daarom wordt de flitser vaker niet dan wel gebruikt. Dit komt omdat er te weinig kennis is over flitsfotografie. Een flitser is een bijzonder fijn middel om een perfect uitgebalanceerde belichting te krijgen.

Gebruik van een flitser beperkt zich niet tot een donkere ruimte, maar voorkomt ook vervelende schaduwen. Tegelijkertijd is het een middel om juist schaduwen te creëren waar we die ook willen hebben.

Flitsfotografie met een reportageflitser

Wat komt aan bod?

De lezing Flitsfotografie met een reportageflitser behandelt het gebruik van een flitser op de camera. Ik vertel hoe de flitser werkt en hoe je tot de beste belichting kunt komen.

Het is niet alleen de theorie over hoe het flitslicht zich gedraagt, maar ook hoe je het kunt sturen voor een perfect resultaat. De lezing is vooral praktisch gericht met veel voorbeelden hoe het moet en hoe het niet moet. Ik laat aan de hand van veel beelden zien dat bij juist gebruik van een reportageflitser het resultaat niet onder hoeft te doen voor dure of luxe studioverlichting.

De lezing Flitsfotografie met een reportageflitser duurt ongeveer 2 uur inclusief een korte pauze. Kijk voor meer inhoudelijke informatie op deze pagina, of neem contact op. Boeken kan via email of het onderstaande formulier.

Er is ook een mogelijkheid om de lezing niet met een Powerpoint presentatie te doen, maar live met een model waarbij aan de hand van ter plekke gemaakte foto’s stap voor stap naar een goede flitsfoto gewerkt wordt. Neem contact op voor meer informatie. 


  Uw naam (verplicht)

  Naam fotoclub

  Adres fotoclub

  Plaatsnaam fotoclub

  Gewenste datum voor de lezing

  Uw email (verplicht)

  Uw bericht

  Mocht het formulier om wat voor reden ook niet werken, stuur dan je aanmelding direct naar nando@nandoonline.com

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest

  1 Reactie
  Nieuwste
  Oudste
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  trackback
  6 jaren geleden

  […] Flitsfotografie met een reportageflitser […]