Fotograferen hoeft niet op te houden als het donker wordt. Wanneer de hemel helder is baadt het landschap in het licht van duizend sterren. Op die momenten is het mogelijk om een landschap onder de sterrenhemel te fotograferen, met sterrenbeelden en de Melkweg. In deze lezing vertel ik alles over het fotograferen van de sterrenhemel. Van een landschap met sterren, tot sterrensporen of vallende sterren.

De lezing Het licht van duizend sterren is voor iedereen die graag de nachtelijke hemel wil vast leggen. Waar moet je op letten, hoe stel je de camera in en hoe ga je om met de moeilijkheden van fotograferen in het donker?

Wat komt aan bod?

het licht van duizend sterren - een lezing van Nando Harmsen

De lezing Het licht van duizend sterren neemt je stap voor stap mee in het fotograferen van nachtelijke landschappen onder een indrukwekkende sterrenhemel. Het maken van sterrensporen komt aan bod, net als de manieren hoe je vallende sterren op de foto kunt krijgen.

Stap voor stap leg ik uit hoe je te werk moet gaan, wat voor apparatuur je kunt gebruiken en hoe je die instelt. De lezing Het licht van duizend sterren geeft ook een idee wat de mogelijkheden zijn met het fotograferen van deep sky objecten zoals sterrenstelsels of sterrennevels.

De lezing Het licht van Duizend sterren duurt ongeveer 2 uur inclusief een korte pauze. Kijk voor meer inhoudelijke informatie op deze pagina, of neem contact op. Boeken kan via email of het onderstaande formulier.


  Uw naam (verplicht)

  Naam fotoclub

  Adres fotoclub

  Plaatsnaam fotoclub

  Gewenste datum voor de lezing

  Uw email (verplicht)

  Uw bericht

  Mocht het formulier om wat voor reden ook niet werken, stuur dan je aanmelding direct naar nando@nandoonline.com