Een landschap op de foto zetten kan iedereen. Een landschap is overal om ons heen, is geduldig, en is altijd anders. Maar een landschap goed op de foto zetten is iets wat veel moeilijker is. Alleen de camera richten en op “het knopje” drukken is niet voldoende om een foto te krijgen die pakt. In de lezing landschapsfotografie vertel ik alles over de zes pijlers van een goede landschapsfoto.
Natuurlijk heb je een camera nodig als je een landschap gaat fotograferen. Vaker nog wordt er gezegd dat je een groothoek objectief nodig hebt om dat landschap goed op de foto te zetten. Maar is dat wel zo? En hoe zit het met compositie, of standpunt. Hoe gebruik je het licht?
Wat komt aan bod?
In de lezing de zes pijlers van een goede landschapsfoto laat ik zien hoe je een goede landschapsfoto kunt opbouwen door gebruik te maken van zes bouwblokken. Ik vertel over wat je in beeld moet brengen, hoe je met licht omgaat, maar zeer zeker ook het gebruik van je objectieven.
De lezing de zes pijlers van een goede landschapsfoto gaat niet specifiek over apparatuur. Ik vertel niet over welke camera je moet hebben, welke instelling je moet gebruiken, welke objectieven je nodig hebt, hoe je met de belichting moet omgaan, of hoe je met filters moet omgaan. Dit gaat over het maken van een goede compositie en een fantastische opbouw van je landschapsfoto, zodat het een plezier wordt om naar je foto te kijken. En hoe deze foto ook na langere tijd heel interessant blijft.
De lezing de zes pijlers van een goede landschapsfoto duurt ongeveer 2 uur inclusief een korte pauze. Kijk voor meer inhoudelijke informatie op deze pagina, of neem contact op. Boeken kan via email of het onderstaande formulier.