Een foto maken is licht vangen. Vroeger op de lichtgevoelige emulsiefilm, tegenwoordig op de digitale sensor. We drukken op de knop en de foto’s is gemaakt. Maar hoe weet de camera wanneer er voldoende licht op de sensor is gevallen? Hoe kan je dat beïnvloeden als het toch niet gebeurd op de manier zoals je het graag zouden willen? Hoe gebruik je het histogram op je camera en hoe kunnen al die hulpmiddelen op de juiste manier begrepen worden? Leer dit in de lezing licht vangen.

Tijdens de lezing Licht vangen laat ik zien hoe je de camera kunt instellen om een foto exact belicht te krijgen zoals je het zou willen. Maar dat niet alleen; wat kun je doen wanneer je tegen de grenzen van wat mogelijk is aanloopt. Hoe kun je ervoor zorgen dat de uiteindelijke foto exact is wat je ervan zou verwachten, en meer… enkelvoudige belichtingen, HDR, tonemapping en alles wat ervoor nodig is om een goed belichte foto te krijgen.

Licht vangen, een lezing van Nando Harmsen

Wat komt aan bod?

Ik vertel in de lezing Licht Vangen over de belichtingsdriehoek en het gebruik daarvan. Je leert hoe je het histogram kunt lezen en gebruiken, zowel tijdens het fotograferen als bij het bewerken. Ik laat de mogelijkheden zien die je hebt als een goede belichting niet mogelijk is.

Alles is stap voor stap opgebouwd in woord en beeld. Na deze lezing weet je alles over de geheimen van een goed belichte foto.

De lezing Licht Vangen duurt ongeveer 2 uur inclusief een korte pauze. Kijk voor meer inhoudelijke informatie op deze pagina, of neem contact op. Boeken kan via email of het onderstaande formulier.


  Uw naam (verplicht)

  Naam fotoclub

  Adres fotoclub

  Plaatsnaam fotoclub

  Gewenste datum voor de lezing

  Uw email (verplicht)

  Uw bericht

  Mocht het formulier om wat voor reden ook niet werken, stuur dan je aanmelding direct naar nando@nandoonline.com


  E-book Licht Vangen

  Kijk ook naar mijn e-book Licht Vangen. Het is een mooi naslagwerk waarin de informatie uit de lezing uitgebreid aan bod komt.