Flitsfotografie met een reportageflitser

Flitsfotografie met een reportageflitser

De flitser is een hulpmiddel waar snel voor wordt gekozen om toch binnen te kunnen fotograferen. Tegelijkertijd vervloeken we het ding vanwege de lelijke resultaten. De flitser is dan ook voor velen een noodzakelijk kwaad, iets wat we liever niet gebruiken als het even kan.

Dit feit laat duidelijk zien dat velen geen raad weten met de flitser, ondanks dat het een bijzonder fijn middel is om een perfect uitgebalanceerde belichting te krijgen. Gebruik van een flitser beperkt zich niet tot een donkere ruimte, maar voorkomt ook vervelende schaduwen. Tegelijkertijd is het een middel om juist schaduwen te creëren waar we die ook willen hebben.

De lezing flitsfotografie met een reportage flitser behandelt het gebruik van een flitser op de camera. Het geeft een beeld hoe de flitser werkt en wat TTL precies betekent voor het instellen van de camera, maar ook de flitser zelf. De theorie komt aan bod om te begrijpen waar het over gaat. De lezing is echter vooral praktisch gericht met veel voorbeelden hoe het moet en hoe het niet moet. Ik laat aan de hand van veel beelden zien dat bij juist gebruik van een reportageflitser het resultaat niet onder hoeft te doen voor dure of luxe studioverlichting.

De lezing duurt ongeveer 2 1/2 uur inclusief een korte pauze. Er is ook een mogelijkheid om de lezing niet met een powerpoint presentatie te doen, maar live met een model waarbij aan de hand van ter plekke gemaakte foto’s stap voor stap naar een goede flitsfoto gewerkt wordt. Neem contact op voor meer informatie.


Voor interesse in deze lezing kunt u contact opnemen door een email te sturen naar nando@nandoonline.com

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Review: De Profoto A1 reportageflitser – nandoonline Recent comment authors
  Abonneer  
nieuwste oudste
Abonneren op
trackback

[…] Flitsfotografie met een reportageflitser […]

%d bloggers liken dit: