Licht vangen

Licht vangen

Advertisements

Een foto maken is licht vangen. Vroeger op de lichtgevoelige emulsiefilm, tegenwoordig op de digitale sensor. We drukken op de knop en de foto’s is gemaakt. Maar hoe weet de camera wanneer er voldoende licht op de sensor is gevallen, en hoe kunnen we dat beïnvloeden als het toch niet gebeurd op de manier zoals we het graag zouden willen? Hoe gebruik je het histogram op je camera en hoe kunnen al die hulpmiddelen op de juiste manier begrepen worden?

Tijdens de lezing “Licht vangen” laat ik zien hoe je de camera kunt instellen om een foto exact belicht te krijgen zoals je het zou willen. Maar dat niet alleen; wat kun je doen wanneer je tegen de grenzen van wat mogelijk is aanloopt. Hoe kun je ervoor zorgen dat de uiteindelijke foto exact is wat je ervan zou verwachten, en meer… enkelvoudige belichtingen, HDR, tonemapping en alles wat ervoor nodig is om een goed belichte foto te krijgen.

Advertisements

Licht vangen, een lezing van Nando Harmsen

 

De lezing duurt ongeveer 2 uur inclusief een korte pauze. Afhankelijk van de hoeveelheid vragen kan de lezing iets langer duren. Neem contact op voor meer informatie.


Voor interesse in deze lezing kunt u contact opnemen door een email te sturen naar nando@nandoonline.com