Lofoten in de winter van 2022

Lofoten in de winter van 2022

Eindelijk. Na twee jaar was het weer mogelijk om naar Lofoten te reizen. Dit plekje in Noorwegen, op 68° noorderbreedte, is voor mij toch wel heel speciaal. Ik vond het fantastisch om weer terug te zijn. Na twee weken Lofoten in de winter van 2022 kan ik al enkele foto’s tonen die een kleine impressie geven van deze reis.

Geschatte leestijd: 5 minuten

Eerdere jaren heb ik deze groepsreis zelf georganiseerd, maar twee jaar geleden besloot ik om deze reis onder te brengen bij Fotografie-reizen.nl. Helaas werd het gedurende een lange tijd onmogelijk om te reizen, zodat we in 2021 dit fantastische stukje Noorwegen moesten overslaan.

Lofoten in de winter van 2022
Mortsund in de avondschemering. De warme lichtjes beloven gastvrijheid en warmte. Dit was wederom de thuisbasis voor deze reizen.

In februari 2022 was het dan eindelijk weer zover. De reis Lofoten in de winter van 2022 was een feit. Twee weken lang de prachtige fotolocaties bezoeken, die ik in de afgelopen jaren zo goed ben gaan kennen. Dan is het een klein beetje thuis komen.

Gevarieerde weersomstandigheden

Lofoten in de winter van 2022 was er een met een keur van weersomstandigheden. Heldere dagen met zon werden afgewisseld met bewolking vol sneeuw dat wachtte om naar beneden te vallen. En dat gebeurde dan ook, met grote hoeveelheden. De wind joeg de sneeuw over wegen, dorpen en stranden. Tegen het einde kregen we een flinke storm over ons heen die wegen onbegaanbaar maakte. Het was windkracht 8 tot 9, met windstoten die windkracht 12 aan tikte.

In een sneeuwstorm op  lofoten in de winter van 2022
Midden in een sneeuwstorm op het strand van Haukland. Het was een wonderlijke witte wereld.

Al deze omstandigheden maken het fotograferen op Lofoten in de winter van 2022 een uitdaging. Tegelijkertijd leverde het een grote afwisseling aan foto’s op die varieerden van een vurige zonsondergang tot dramatische wolken met prachtig licht. Dat is precies waarom ik Lofoten zo prachtig vind.

Een reklame boodschap

Galerij van Lofoten in de winter van 2022

Ongetwijfeld komen er nog meer blogberichten over deze reis over Lofoten in de winter van 2022. Maar nu wil ik alvast een selectie foto’s laten zien, een impressie van twee prachtige aaneengesloten fotoreizen. Met dank aan alle deelnemers voor hun enthousiasme en gezelligheid. Het was een plezier om jullie mee te nemen over de Lofoten.


Dit was Lofoten in de winter van 2022. Ben je benieuwd naar de winters van weleer?
Kijk dan in mijn andere blogberichten over Winter op Lofoten

Apparatuur

Ik heb tijdens deze reis gebruik gemaakt van de volgende apparatuur


Ben je op zoek naar fotografie apparatuur? Overweeg dan om de aanschaf via mijn site bij Cameraland.nl te doen. Ik krijg daarvoor een kleine commissie waarmee ik mijn website kan bekostigen.
http://www.cameraland.nl

Overweeg je om filters te kopen, kies dan bij voorkeur voor het merk Haida. Je kunt deze filters via deze website verkrijgen in mijn webwinkel. De filters worden geleverd via de importeur Omnifoto.nl
Ga direct naar de webwinkel voor Haida filters

Advertentie
adsense
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties