Loveshoot van Iris en Eric – The making of…

Loveshoot van Iris en Eric – The making of…

Advertisements

In het eerste weekend van april stond de loveshoot van Iris en Eric op de planning. Als locatie had het jonge stel de Herbertusbossen uitgekozen; een prachtig stukje natuur naast het kasteel in Heeze, met prachtige beukenlanen en vriendelijke wandelpaden. Op die plek hebben we op een zondagochtend op ons gemak een aantal romantische foto’s gemaakt die terug te vinden zijn in het blog op de website over mijn huwelijksreportages. Neem vooral een kijkje en zie hoe Iris en Eric op de foto stralen.

loveshoot van Iris en Eric
Loveshoot van Iris en Eric, een gezellige fotosessie met mooie resultaten. Er was geen regen, dus daarom gebruikten we de paraplu maar op een andere manier, in combinatie met een flitser

Tijdens deze fotosessie heb ik de kans gekregen om met een losse flitser te spelen om zo een aantal foto’s te maken met een geheel eigen uitstraling. Eén daarvan was de schaduw van Iris en Eric in een paraplu. De flitser, op afstand aangestuurd via het remote systeem van de Canon Speedlite, zorgde voor de juiste schaduw.

loveshoot eric en iris
Een spel met licht en donker: een nachtfoto overdag

Een idee waarbij het resultaat bij Iris en Eric tot enige verbazing leidde, was een foto waarbij beiden in een nachtelijk bos leken te staan. Het idee vloeit voort uit alle lezingen over flitsfotografie die ik gegeven heb en waarbij ik de deelnemers duidelijk maak dat de belichting van de omgeving volledig los staat van de belichting door een flitser. Door maar liefst 3 1/3 stops onder te belichten wordt het bos donker genoeg om het een nachtelijk uiterlijk mee te geven. Een flitser achter Iris en Erik, ingesteld op manual, geeft een mooi tegenlicht waardoor ze los van het ‘donkere’ bos komen. Een tweede flitser met TTL met ongeveer twee stops flitslichtcompensatie, schuin van voren, zorgt ervoor dat er geen silhouet ontstaat. Ik heb geen flitshulpmiddelen zoals een flashbender of softbox gebruikt.

Advertisements
loveshoot eric en iris
De foto zonder flits, 3 1/3 stop onderbelicht om een donkere omgeving te creëren
loveshoot iris en eric
Door toevoeging van flitslicht worden Iris en Eric verlicht. De omgeving blijft onderbelicht. De flitser is zichtbaar voor het effect. Het statief is echter ook zichtbaar. Dit moet weggewerkt worden.

De foto heeft nog wat nabewerking nodig. Hoewel het bos ‘donker’  is, blijft het lampstatief van de flitser achter Iris en Eric zichtbaar. Met de clone-brush en andere tools in Photoshop is dit echter bijzonder goed weg te poetsen. De structuur van de met bladeren overdekte bosgrond helpt daar uitstekend bij.

loveshoot iris en eric

Deze foto’s laten goed zien hoe je met een beetje kennis van de werking van de flitser in relatie tot de belichtingsinstelling bijzondere resultaten te behalen valt. Het is een techniek waarbij, wanneer goed toegepast, bijzondere resultaten te behalen valt.

Met dank aan Iris en Eric voor het model staan in deze foto’s. Kijk ook vooral even bij het resultaat van de hele loveshoot op www.nandoharmsen.nl

Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Doriene Ruff de Jong
Doriene Ruff de Jong
6 jaren geleden

Dank je wel voor de duidelijke uitleg en de nieuwe ideeën 🙂 erg leuk gedaan

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x