Masterclass lange sluitertijden aan de Opaalkust

Masterclass lange sluitertijden aan de Opaalkust

Advertisements

De masterclass van april 2020 is uitgesteld. Wegens de huidige situatie in de wereld kan deze niet doorgaan. Er is een nieuwe datum gekozen die in 2021 zal zijn.
De week van oktober gaan vooralsnog gewoon door.

In het Noorden van Frankrijk, zijn de krijtrotsen van Frankrijk te vinden. Het gebied net voorbij Calais is de Opaalkust, aan het smalste deel van “Het Kanaal”.

De prachtige rotsen van de Opaalkust steken tot 134 meter boven de zee uit, met uitzicht op Engeland. De stranden zijn afwisselend, zand, rotsen en kiezels, afgewisseld met kleine dorpjes, dat samen een oneindig gevarieerd landschap voor de fotograaf vormt. Tel daar de enorme getijdenverschillen bij op, die tot 10 meter verschil tussen eb en vloed kunnen zijn, en het is een utopie voor de fotograaf die graag de zee fotografeert. Het is een speelplaats voor het gebruik van grijsfilters en grijsverloopfilters.

Inkomend tij bij Pointe Nid du Corbet
Inkomend tij bij Pointe Nid du Corbet

Vanaf het eerste moment dat we Les Deux Caps bezochten heeft het idee van een workshop gespeeld. Nu is het zover, en organiseer ik een Masterclass Lange Sluitertijden voor een kleine groep fotografen van maximaal 6 deelnemers.

We verblijven in een appartement in het dorp Wimereux, vanwaar we de mooiste plekken aan deze gevarieerde kust zullen ontdekken. Daar gaan we fotograferen met lange sluitertijden door het gebruik van grijsfilters en grijsverloopfilters.  Een bezoek aan de twee beroemde kapen, Cap Blanc Nez en Cap Gris Nez zal zeker niet ontbreken, net als het prachtige fort Mahon.

De rotsen van Cap Gris Nez
De rotsen van Cap Gris Nez

Omdat het gebruik van filters centraal staat tijdens deze masterclass, is het belangrijk om in bezit te zijn van  filters of een filtersysteem. Mocht je  geen filters in bezit hebben, er is eventueel een set beschikbaar. Mocht je overwegen om filters aan te schaffen, kan ik je het Haida M10 filtersysteem aanraden. Deze zijn verkrijgbaar bij www.omnifoto.nl. Wanneer je mijn naam noemt bij de bestelling, krijg je een klein presentje cadeau.

Behalve filters is het belangrijk om een goed statief in bezit te hebben, een groothoek en een tele objectief. Een stel goede laarzen is zeker aan te raden.

Zonsondergang bij Cap Blanc Nez
Zonsondergang bij Cap Blanc Nez

Data

 • Vrijdag 9 oktober tot en met maandag 12 oktober 2020
  (VOL)
 • Vrijdag 9 april tot en met maandag 12 april 2021 (onder voorbehoudt) (VOL)
 • Oktober 2021 – datum is nog niet bekend

De introductieprijs bedraagt € 349 per persoon.

De prijs is inclusief verblijf en eten. Koffie en thee is inbegrepen, overige dranken op eigen kosten. Er kunnen maximaal 7 personen deelnemen.

We verblijven in een ruime villa op een klif, 200 meter van het strand, en 500 meter van het centrum. Er zijn 5 slaapkamers (3 kamers met twee eenpersoonsbedden, 2 slaapkamers met tweepersoonsbed), en 3 badkamers. Er is parkeergelegenheid voor maximaal vijf auto’s op een afgesloten oprit.

De masterclasses voor 2020 zijn inmiddels volgeboekt.

Advertisements

  Let op: alle velden zijn verplicht.

  Uw naam (verplicht)

  Adres

  Plaatsnaam

  Telefoon nummer

  Uw email

  Uw bericht

  Mocht het formulier om wat voor reden ook niet werken, stuur dan je aanmelding direct naar nando@nandoonline.com