Menu Sluiten

Masterclass lange sluitertijden Opaalkust

In het Noorden van Frankrijk, zijn de krijtrotsen van Frankrijk te vinden. Het gebied net voorbij Calais is de Opaalkust, aan het smalste deel van “Het Kanaal”. Dit is de plek waar ik de masterclass lange sluitertijden Opaalkust geef.

De twee kapen van Opaalkust

De prachtige rotsen van de Opaalkust steken tot 134 meter boven de zee uit, met uitzicht op Engeland. De stranden zijn afwisselend, zand, rotsen en kiezels, afgewisseld met kleine dorpjes, dat samen een oneindig gevarieerd landschap voor de fotograaf vormt. Tel daar de enorme getijdenverschillen bij op, die tot 10 meter verschil tussen eb en vloed kunnen zijn, en het is een utopie voor de fotograaf die graag de zee fotografeert. Het is een speelplaats voor het gebruik van grijsfilters en grijsverloopfilters.

Masterclass lange sluitertijden Opaalkust
Inkomend tij bij Pointe Nid du Corbet

Vanaf het eerste moment dat we Les Deux Caps bezochten heeft het idee van een workshop gespeeld. Nu is het zover, en organiseer ik een Masterclass Lange Sluitertijden voor een kleine groep fotografen van maximaal 6 deelnemers.

Het verblijf

We verblijven tijdens deze masterclass lange sluitertijden Opaalkust in een appartement in het dorp Wimereux, vanwaar we de mooiste plekken aan deze gevarieerde kust zullen ontdekken. Daar gaan we fotograferen met lange sluitertijden door het gebruik van grijsfilters en grijsverloopfilters.  Een bezoek aan de twee beroemde kapen, Cap Blanc Nez en Cap Gris Nez zal zeker niet ontbreken, net als het prachtige fort Mahon.

Masterclass lange sluitertijden Opaalkust
De rotsen van Cap Gris Nez

Vereisten

Omdat het gebruik van filters centraal staat tijdens deze masterclass lange sluitertijden Opaalkust, is het belangrijk om in bezit te zijn van  filters of een filtersysteem. Mocht je  geen filters in bezit hebben, er is eventueel een set beschikbaar. Mocht je overwegen om filters aan te schaffen, kan ik je het Haida M10 filtersysteem aanraden. Deze zijn verkrijgbaar bij www.omnifoto.nl. Wanneer je mijn naam noemt bij de bestelling, krijg je een klein presentje cadeau.

Behalve filters is het belangrijk om een goed statief in bezit te hebben, een groothoek en een tele objectief. Een stel goede laarzen is zeker aan te raden.

Masterclass lange sluitertijden Opaalkust
Zonsondergang bij Cap Blanc Nez

Wil je een recente impressie van de Opaalkust?
Lees dan mijn bericht Panorama’s van de Opaalkust
die tijdens de jaarwisseling zijn gemaakt

Data

Zoals het er nu naar uitziet kunnen we in 2022 eindelijk weer van start gaan met de masterclass lange sluitertijden aan de Opaalkust. Wie in de afgelopen paar jaar aangegeven heeft interesse te hebben krijgen voorgang. Naar vermoeden zal er niet eerder dan in 2023 weer plek zijn.

Mocht je interesse hebben, je bent vrij om je vrijblijvend aan te melden als geïnteresseerde.

De introductieprijs bedraagt € 375 per persoon.

De prijs is inclusief verblijf en eten. Koffie en thee is inbegrepen, overige dranken op eigen kosten. Er kunnen maximaal 6 personen deelnemen.

We verblijven in een ruime villa op een klif, 200 meter van het strand, en 500 meter van het centrum. Er zijn 5 slaapkamers (3 kamers met twee eenpersoonsbedden, 2 slaapkamers met tweepersoonsbed), en 3 badkamers. Er is parkeergelegenheid voor maximaal vijf auto’s op een afgesloten oprit.

  Let op: alle velden zijn verplicht.

  Uw naam (verplicht)

  Adres

  Plaatsnaam

  Telefoon nummer

  Uw email

  Uw bericht

  Mocht het formulier om wat voor reden ook niet werken, stuur dan je aanmelding direct naar nando@nandoonline.com