Met Fotografie-reizen naar Ameland

met fotografie-reizen naar Ameland

Hoewel er veel reizen in 2021 niet door konden gaan, ben ik toch in de gelegenheid geweest om met Fotografie-reizen naar Ameland te gaan. Twee weekenden nog wel, een in juni en een in september. In dit blogbericht wil ik er heel kort wat over vertellen, samen met een stapel foto’s die ik gemaakt heb.

Geschatte leestijd: 8 minuten

Ameland. Het is een Waddeneiland dat binnen de grenzen van Nederland ligt. Tegelijkertijd waan je je buiten Nederland. Het begint al met de afvaart vanuit Holwerd. En hoewel het eiland op steenworp afstand lijkt te liggen, duurt de overtocht drie kwartier tot anderhalf uur, afhankelijk van het getij.

Ik ging in 2021 twee keer met Fotografie-reizen naar Ameland. Als begeleider, reisleider, fotograaf. Een weekend lang de deelnemers begeleiden met het fotograferen, de mooie plekjes laten zien, en de trucjes van het fotograferen aan de kust. Het zijn lange dagen, maar ook mooie dagen. Het is intensief, maar ook heel bevredigend als de resultaten op de camera te zien zijn.

Lente op Ameland

Het eerste weekend was in het laatste weekend van mei. De nachten zijn kort wanneer je zowel de zonsopkomst als zonsondergang wilt fotograferen. Het is hopen op mooie wolkenluchten met een beetje drama en veel kleuren. De voorspellingen waren goed, de praktijk bleek minder spannend. Dit is natuurlijk het spel waar een landschapsfotograaf mee speelt. Je krijgt wat je krijgt.

Een reklame boodschap

In mei was mijn eerste keer met Fotografie-reizen op Ameland. Hoewel ik het eiland vaker bezocht had, blijft het toch elke keer weer een ontdekkingstocht. Met andere woorden, een weekend lang genieten. Hieronder is een selectie van de foto’s die ik samen met de deelnemers gemaakt heb. Zo kan jij ook even meegenieten.

Eind zomer op Ameland

In september was het wederom zover. Als invaller voor een andere reisleider vertrok ik op een vrijdagochtend naar Holwerd voor een nieuw weekend met Fotografie-reizen naar Ameland. Dit keer zouden de nachten wat langer zijn. Zo ver in het jaar zijn de dagen korter zodat het mogelijk wordt om ook in het donker nog wat dingen te ondernemen.

Zo stond op mijn wensenlijstje de vuurtoren van Ameland. Het was een mooie uitdaging voor de deelnemers om samen met mij de vuurtoren in beeld te brengen terwijl de felle lichtbundels over de Waddenzee straalden.

Ook nu was het van zonsopkomst tot zonsondergang fotograferen. Lange dagen met prachtig licht en mooie momenten aan het begin en aan het einde van de dagen.

Advertentie
adsense
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties