Mijn beste foto’s van de Melkweg

Een van mijn beste foto's van de Melkweg

Zo nu en dan ben ik bezig om orde op zaken te stellen in mijn Lightroom Catalogus. Zo kreeg ik een heel mooi overzicht van alle foto’s die ik tot op heden van de Melkweg gemaakt hebt. En dat zijn er nog al wat. Speciaal voor jou, als lezer van mijn blog, heb ik mijn beste foto’s van de Melkweg bij elkaar verzameld.

Geschatte leestijd: 9 minuten

Het is altijd weer mooi om de Melkweg aan de hemel te zien. In Nederland is dat vaak wat moeilijk door alle lichtvervuiling die er is. Niet alleen Nederland, maar de hele Benelux. Maar ik heb in Nederland door de jaren heen toch wel een aantal mooie foto’s kunnen maken. Niet mijn beste foto’s van de Melkweg, maar toch zeker de moeite waard.

De Melkweg is het sterrenstelsel waar onze Zon deel van uitmaakt. De Melkweg loopt als een band door de hemel en is het hele jaar te zien. Maar het mooiste deel is de kern van de Melkweg, die we hier in Nederland alleen in de zomermaanden kunnen zien. Meer wetenswaardigheden over de Melkweg kun je op Wikipedia vinden.

Melkweg en perseïde
De Melkweg in de Maasduinen met een meteoor van de Perseïden sterrenregen.

De Melkweg op een echt donkere locatie

Een Melkweg fotograferen wordt heel anders wanneer je in echt donkere locaties bent. Dan blijkt wat je in Nederland ziet erg tegen te vallen. En dat is jammer, want dit betekent dat je vaak ver moet reizen om de Melkweg echt indrukwekkende in beeld te krijgen. Tijdens mijn masterclasses in de Auvergne in Frankrijk heb ik gelukkig veel van die gelegenheden gehad. Daar heb ik ook veel van mijn beste foto’s van de Melkweg gemaakt.

Een reklame boodschap
De melkweg in de Auvergne
De Melkweg boven La Chaise Dieu in de Franse Auvergne, met de planeet Saturnus recht boven de abdij kerk. Dit is mijn all-time favoriet.

Wil je weten hoe ik de bovenstaande foto bewerkt heb?
Lees dan mijn blogbericht Melkweg bewerking

Verslaafd en verwend

De eerste echte mooie Melkweg zag ik aan de Adriatische kust, tijdens een zomervakantie in Kroatië. Dat was tijdens de Perseïden meteorenregen. Ik denk dat dit de eerste van mijn beste foto’s van de Melkweg was. Daarna volgde de vakantie bij de Verdonkloof en natuurlijk de jaren in de Auvergne. Maar ook op Lofoten kreeg ik een kans om de Melkweg heel mooi in beeld te brengen. Weliswaar foto’s zonder de kern van de Melkweg, maar wel samen met het noorderlicht.

Sindsdien ben ik niet alleen verslaafd geraakt aan het fotograferen van de Melkweg, maar ook heel verwend. Een Melkweg in Nederland proberen te fotograferen is plotseling veel minder aantrekkelijk. Toch zou ik graag willen dat er meer kansen waren om dit in Nederland te doen.

De melkweg boven de adriatische kust
De Melkweg boven de Adriatische kust in Kroatië. Vergeleken met wat je in Nederland ziet is dit waanzinnig en indrukwekkend.

Mijn beste foto’s van de Melkweg

Het leek me wel leuk om mijn beste foto’s van de Melkweg eens op een rijtje te zetten en deze in dit blogbericht te presenteren. Geniet ervan en laat het je inspireren om ook zelf aan de slag te gaan.

Meer leesvoer over het maken van foto’s van de Melkweg

Ik heb een aantal artikelen geschreven over het fotograferen en bewerken van de Melkweg. Deze heb ik voor je bij elkaar gezocht. Mocht je zelf aan de slag willen gaan met de Melkweg fotograferen, misschien heb je dan wat aan mijn artikelen. Zo kan jij ook aan de slag voor jouw beste foto’s van de Melkweg.

Advertentie
adsense
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Herman Heus
Herman Heus
2 jaren geleden

Prachtige foto’s Nando. Ik was in juli ook in de Auvergne, nabij Issoire. Ik ben daar ook in de weer geweest om de Melkweg er netjes op te krijgen. Ik heb geprobeerd wat met een sprekende voorgrond te doen maar dat vond ik wel lastig.
Ik zou het leuk en leerzaam vinden als je op onderstaande foto zou willen reageren.
Exif: f2.8//8 sec//iso 5000
Olympus OM-D-E-M5 iii, 12-40, f2.8PRO
Ruisonderdrukt met DXO

Met vriendelijke groet, Herman Heus, Odoorn

oude plan voor web.jpg