Mijn Thinktank trolley ervaringen

Airport Security V2 review

Ooit kocht ik een Thinktank Airport Security V2 trolley. Dat was in 2011 Een dure aankoop, want dit zijn geen goedkope rolkoffers. Nu, na vele jaren gebruik weet ik dat dit een goede aankoop is geweest. Dit zijn mijn Thinktank trolley ervaringen.

Geschatte leestijd: 12 minuten

Ik had ooit een Lowe Pro Stealth Reporter schoudertas. Een fijne schoudertas waar een ton aan spullen in past, maar wat niet erg comfortabel is om te dragen. Het werkte goed bij bruiloften, als ik mijn tas kon neerzetten en fotograferen, en niet ver hoefde te lopen. Alleen werkt het niet altijd op die manier, dus werd het 11 jaar geleden tijd voor een nieuwe manier om al mijn spullen mee te nemen.

lowe pro stealth reporter D550 AW
Daar liep ik met de Lowe Pro Stealth Reporter D550 AW schoudertas tijdens een huwelijksreportage in de stad Groningen.
Dit was toevalligerwijs één maand voor ik de Thinktank Airport Security V2 kocht.

Een rugzak is een manier om je apparatuur in te vervoeren, en in zeker zin is het ook een fantastische manier. Je kunt grote afstanden afleggen zonder veel last te hebben van het gewicht. Voor een bruiloft vindt ik dit echter niet ideaal. Elke keer wanneer je een objectief moet wisselen een rugzak af doen en open maken kost te veel tijd. De rugzak moet ook weer dicht en op je rug.

Op sommige momenten kun je de rugzak wel neerleggen, zoals bij een ceremonie of kerkdienst, maar ik vind het niet praktisch. Dat is ook altijd een reden geweest om een reportertas te gebruiken. Een reportertas op wieltjes zou perfect zijn, en die is er. De trolley.

Mijn Thinktank trolley ervaringen
De Thinktank Airport Security V2 in gebruik

Een geschikte trolley kiezen

Zo belandde ik dus bij rolkoffers. Een trolley, met wieltjes en een handvat dat meer ruimte biedt en minder zwaar is om te vervoeren. Ik had mijzelf beperkt tot de keuze tussen een Thinktank rolkoffer, en een Pelican rolkoffer. Het werd uiteindelijk de Thinktank Airport Security V2 rolkoffer. Na 11 jaar gebruik is het tijd om mijn Thinktank trolley ervaringen op een rij te zetten.

De trolley voor reportages, met inhoud
De trolley voor reportages, met de inhoud uitgestald.

Heb je interesse in ook een Thinktank Airport Security trolley?
Overweeg dan deze via deze link op mijn site te kopen zodat ik een kleine commissie krijg.

Waarom de Thinktank Airport Security V2?

Een rolkoffer is over het algemeen een kostbare aanschaf. Maar dan heb je ook een manier om veel apparatuur op een veilige manier van één plek naar een andere te vervoeren. Hoewel de rolkoffer duur mag zijn, dat wat erin zit en wat het moet beschermen is vele malen duurder. Goede bescherming voorkomt hogere kosten.

De Pelican case is een hardshell koffer. Je kunt erop staan, als je wilt. De Thinktank Airport Security V2 is een softshell koffer, dus niet geschikt om op te staan. Maar de Thinktank had een aantal dingen die de Pelican niet had. Wielen die beter waren (geen idee hoe dat nu is bij Pelican), een slankere transporthendel, en padded handvaten.

Wat mij heel erg aansprak was een staalkabel met TSA hangslot, bevestigd aan het chassis van de rolkoffer zelf. Dit betekent dat ik de trolley overal aan vast kan maken, wat ideaal is voor bruiloften zoals mijn Thinktank trolley ervaringen ook bewezen heeft.

Thinktank airport security
Er zijn staalkabels aan het chassis van de trolley gemaakt, zodat je de trolley vast kunt maken, als het nodig is. Alles netjes met TSA sloten.

Er zijn zijvakken, een voorvak, een neoprene pouch en voldoende dividers om de koffer in te delen. Het heeft zelfs een kabel met slot voor een losse laptop tas vast te leggen. De wielen, wat dezelfde wielen zijn als bij skeelers, rollen geruisloos en zijn eenvoudig te vervangen. Kortom, een hele degelijke rolkoffer.

Thinktank Airport security
De wielen rollen ongelofelijk soepel. Een kunststof beschermkap is bevestigd voor het geval je de koffer over stoeprandjes moet trekken. Je ziet dat dit sporen achterlaat.
Dragen van de Thinktank Airport Security
Het dragen van de Airport Security V2 wil je liever niet. Daarom heb je wielen. Maar als het nodig is, heb je stevige comfortabele handvaten. En schouderbanden, just in case.

Wanneer wieltjes niet werken

Er zijn altijd momenten dat je wieltjes niet werken. In los zand, of op kiezels en stenen. In dat geval zijn er twee stevige hendels om je koffer op te tillen, en een simpele hendel aan de onderzijde als je de rolkoffer met twee handen op tilt. Maar er is ook de mogelijkheid om schouderbanden uit het compartiment op de achterzijde te halen. Zo transformeer je de Thinktank Airport Security V2 in een handomdraai in een grote zware rugzak.

Mijn Thinktank trolley ervaringen
Voor noodgevallen kun je de Thinktank Airport security ook als rugzak gebruiken. Wel zo handig. Maar met een volle tas ook erg zwaar. Overigens, dit is de tas na 11 jaar intensief gebruik. Het ziet er nog steeds op en top uit.

De Thinktank Airport Security V2 is echter niet bedoeld om altijd als rugzak te gebruiken. Daarvoor is de tas met inhoud veel te zwaar. Maar het is ideaal voor noodgevallen.

Wat heb ik erin vervoerd?

Ik heb de Thinktank Airport Security V2 op verschillende manieren gebruikt. Oorspronkelijk voor mijn camera’s, objectieven en flitsers. Immers, deze rolkoffer moest altijd mee met bruidsreportages. Gaandeweg ben ik de rolkoffer anders gaan indelen, om zodoende te voldoen aan mijn eigen voorkeuren.

Thinktank met inhoud
In het begin zaten er alle objectieven, camera’s flitsers en accessoires in. Wees gerust, er kan heel veel in.
Mijn Thinktank trolley ervaringen
De Thinktank heeft een aantal vakken ter beschikking voor kleine artikelen. Aan de binnenzijde zijn er ook vier mesh pockets. Bovenop is een vak voor documenten en een etui voor visitekaartjes.

Na mijn aanschaf van de Profoto flitsers is de Airport Security V2 voornamelijk gebruikt om deze flitsers in te vervoeren. Afhankelijk van de accessoires die ik nog mee wil nemen, kan ik mijn Thinktank reportertas (een oude Urban Disguise V70 Pro V2) over de trekstang schuiven. Mocht ik dan even de trolley achter willen laten (met de staalkabel vastgelegd en sloten vergrendeld), dan heb ik toch nog een schoudertas ter beschikking voor een extra objectief of flitser.

Een reklame boodschap
Mijn Thinktank trolley ervaringen
De Thinktank Airport Security voor de flitsers en accessoires, de reportertas voor de camera en een extra objectief. Alles is bedacht op flexibiliteit.

Mijn Thinktank trolley ervaringen

Ik heb de trolley vanaf 2011 in gebruik, al meer dan 11 jaar dus. Hoe zijn mijn Thinktank trolley ervaringen na al die jaren? En wat ook belangrijk is, hoe ziet de tas er na al die tijd uit? Er zijn twee antwoorden op deze vragen. De ervaringen zijn ronduit positief, en de tas ziet er nog steeds op en top uit.

De sporen van gebruik

Dat wil niet zeggen dat die 11 jaar geen sporen heeft achter gelaten. In die tijd heb ik een set wieltjes vervangen omdat door het draaien op een rooster een wieltje beschadigd raakte. Maar bovenal is de kunststof beschermplaat aan de achterzijde flink bekrast door de vele keren dat ik de rolkoffer een stoeprand op trok. Het mag duidelijk zijn dat de plaat er ook niet voor niets zit.

Mijn Thinktank trolley ervaringen
Er zit een kunststof beschermplaat aan de achterzijde. Die beschermt de tas uitstekend tegen de onvermijdelijk krassen bij het vervoer van de trolley. Dit is de ‘beschadiging’ na 11 jaar gebruik.

Andere sporen van gebruik zijn de doorzichtige plastic vakverdeling aan de binnenzijde van de klep. Die zijn na al die tijd dof geworden, wat kenmerkend is voor dit soort materiaal. De neoprene pouch aan de voorzijde heeft zijn elasticiteit voor een deel verloren door de vele softboxen, paraplu’s, en reflectoren die ik erin gehad heb (zie de foto van de trolley op de rug).

Geen sporen van gebruik

Afgezien van de genoemde gebruikerssporen werkt de trolley nog steeds fantastisch. De wielen rollen geruisloos, de ritsen werken perfect, de padding van de binnenzijde ziet er nog steeds goed uit, en de trekhendel werkt perfect. Ik dien daarbij te vermelden dat ik de trolley nooit aan deze hendel opgetild heb. Daar is deze ook niet voor bestemd.

Mijn Thinktank trolley ervaringen
Hoewel de trolley wel tegen een regenbuitje kan, is de bijbehorende regenhoes beter geschikt.

Het materiaal van de trolley ziet er bijna als nieuw uit. Het is ook nog steeds voldoende waterdicht (of water afstotend) voor een regenbui. Natuurlijk is het altijd beter om de bijgeleverde regenhoes te gebruiken, maar dat de stof nog steeds waterafstotend is geeft veel geruststelling.

Nadelen aan de Thinktank Airport Security V2

Is alles perfect? Nee, natuurlijk niet. Er zijn een paar dingen die ik jammer vind aan deze trolley. De meeste dingen zijn kleinigheden, zoals het voorvak dat niet voldoende uitrekt voor grotere spullen. Het visitekaart vakje, dat open is aan de onderzijde wanneer je de trolley neerlegt.

Het belangrijkste nadeel vind ik toch wel het zijvak aan de buitenzijde. Dit zit aan dezelfde zijde als waar je statieven vastmaakt. Aangezien ik die in negen van de tien gevallen mee neem, is dat ruime zijvak onbruikbaar. Ook de neoprene pouch daaronder is niet bruikbaar.

ONbruikbare zijvakken
Het zijvak is niet of nauwelijks bruikbaar wanneer je statieven aan de tas vastmaakt. Dat is wel jammer want het is een heel ruim vak.

Een hele goede aanschaf

Mijn Thinktank trolley ervaringen zijn na 11 jaar gebruik nog steeds positief. Hoewel de aanschaf destijds heel kostbaar leek, heeft de trolley zijn nut meer dan bewezen. Het heeft mijn apparatuur altijd perfect beschermd. Het was eenvoudig om alle apparatuur naar de foto locaties mee te nemen. Meestal op wieltjes, soms op de rug. Kortom, het is de beste aanschaf van fototas die ik ooit gemaakt hebt.

Ik kan de Thinktank Airport Security trolley van harte aanbevelen.
Heb je ook interesse in deze fantastische trolley?
Overweeg dan deze via deze link op mijn site te kopen zodat ik een kleine commissie krijg.

Uiteindelijk heb ik nog een tweede trolley gekocht, ook van Thinktank. Dit werd de Airport Navigator die zowel toegang aan de voorzijde als aan de bovenzijde heeft. Mocht je je afvragen hoe ik al die rolkoffers mee neem? Simpel, ik hang ze aan elkaar. En desgewenst kan ik ook nog mijn reportertas over de trekstang hangen.

Klaar voor een trouwreportage
Alles gereed voor een trouwreportage. De Thinktank Airport Security V2 voor mijn flitsers, de Airport Navigator voor een extra objectief en andere kleine spullen.

De Airport Security V2 is nu speciaal bestemd voor mijn flitsers, en de Airport Navigator mijn to-go tas voor een extra objectief, een losse flitser, laptop of andere materialen die ik mogelijk voor mijn bruidsreportages nodig heb. Maar ik heb alle vrijheid om de trolleys in te pakken naar wat de omstandigheden vragen.

Vernieuwde versie van de Airport Security V2

In die 11 jaar gebruik, met al mijn positieve Thinktank trolley ervaringen, heeft de fabrikant versie V3 uitgebracht. Deze versie heeft een ingebouwd vak voor een 17 inch laptop en tablet, waarvan de rits af te sluiten is. De kabel voor het vastleggen van de trolley is eenvoudiger bereikbaar, en er zijn nog wat extra verbeteringen aan de vakken en pouches in de trolley.


Ben je op zoek naar fotografie apparatuur? Overweeg dan om de aanschaf via mijn site bij Cameraland.nl te doen. Ik krijg daarvoor een kleine commissie waarmee ik mijn website kan bekostigen.
http://www.cameraland.nl

Overweeg je om filters te kopen, kies dan bij voorkeur voor het merk Haida. Je kunt deze filters via deze website verkrijgen in mijn webwinkel. De filters worden geleverd via de importeur Omnifoto.nl
Ga direct naar de webwinkel voor Haida filters

Advertentie
adsense
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties