Mijn top 10 van 2022

Wat zijn mijn tien mooiste foto’s van 2022? Dat is een moeilijke keuze, zeker omdat ik allerlei onderwerpen fotografeer. Daarom heb ik besloten dat voor mijn top 10 van 2022 landschapsfoto’s centraal staat.

Geschatte leestijd: 4 minuten

Het is moeilijk om de mooiste foto’s van een heel jaar fotografie te zoeken. De keuze is namelijk voor een groot gedeelte ook bepaald door de stemming die je hebt tijdens het selecteren. Gelukkig heb ik een redelijk op-to-date Lightroom Classic catalogus met ster-rating. Om mijn top 10 van 2022 te vinden hoef ik alleen maar de foto’s met vier sterren of meer te selecteren.

Een reklame boodschap

Een selectie landschapsfoto’s

Bij die vier sterren foto’s zitten natuurlijk allerlei beelden. Huwelijksfoto’s, portretten, dieren, en landschappen. Ik heb besloten om me voor mijn top 10 van 2022 te beperken tot landschapsfoto’s. Daarmee wordt de selectie al snel kleiner, maar dat zijn er nog steeds meer dan 10.

Dus is het selecteren, selecteren en uiteindelijk heb ik er 10 die tot de foto’s behoren die ik het mooiste vind, of waar ik de meest dierbare herinneringen aan heb. En wat blijkt, het merendeel is toch in het buitenland gemaakt. IJsland, Noorwegen en Frankrijk domineren de lijst. Niet voor niets, want ik heb in 2022 voornamelijk in het buitenland landschappen gefotografeerd. Maar gelukkig zitten er toch twee foto’s uit Nederland bij.

Mijn top 10 van 2022

IJsland van bovenaf bekeken
De vulkaan Fagradalsfjall bij zonsondergang
Mijn top 10 van 2022
Water in beweging aan de Opaalkust
Het Bastide dorp Puicelci
Een van de vele Bastide dorpen in de Tarn. Dit is Puicelci, bovenop een van de vele heuvels die het gebied rijk is.
landschappen op ameland
De wind zorgde voor de duinen, het licht van het gouden uurtje deed de rest. Zou jij op het bankje willen zitten om te genieten van de landschappen op Ameland?
Mijn top 10 van 2022
Een regenbui aan de horizon bij zonsopkomst
Mijn top 10 van 2022
De kerk van Flakstad
Mijn top 10 van 2022
De branding op Skagsanden
Mijn top 10 van 2022
Een groepje populieren met het fietspad er naar toe
Mijn top 10 van 2022
Het hoogland van IJsland
Goðafoss in zwart-wit
De indrukwekkende waterval Goðafoss op IJsland

Wat is jouw mooiste foto?

Ongetwijfeld heb jij ook fantastische foto’s in 2022 gemaakt. Heb jij ook een lijstje ergens staan? Zet je link in een reactie onder dit bericht. Of zet je allermooiste foto van 2022 in de reactie hieronder. Vertel er ook bij waarom dat dit. IK kijk uit naar je reactie.

Advertentie
adsense
Abonneer
Laat het weten als er
guest

3 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Emile Verhijden
1 jaar geleden

Het gouden uurtje van Ameland is mijn favoriet!

Laatst bewerkt op 1 jaar geleden door Emile Verhijden
Daan ten Bokkel Huinink
Daan ten Bokkel Huinink
1 jaar geleden

Weer heel prachtige foto’s!!