Nachtfotografie van de industrie in Moerdijk

Ondanks de regen hebben we een kijkje genomen op het industriegebied Moerdijk. Het natte weer nodigde niet erg uit voor nachtfotografie van de industrie in Moerdijk, maar onder de beschutting van de bagageklep van de auto heb ik een paar nachtfoto’s van het verlichte Shell-complex kunnen maken.

Geschatte leestijd: 2 minuten

Nachtfotografie van de industrie in Moerdijk

De verlichting maakt het erg indrukwekkend, èn fotogeniek voor nachtfotografie. Het terrein lijkt echter officieel niet toegankelijk voor onbevoegden, wat het fotograferen minder ontspannen maakt. Ik ben er niet zeker van, en het is de moeite waard om daar eens wat dieper op in te duiken.

Een reklame boodschap

Oriënteer bij daglicht

In het donker zoeken naar een goede plek is lastig dus het is verstandig om je bij daglicht te oriënteren. Dan kun je rustig de mooiste plekjes vinden. Ook de havens van Rotterdam, Antwerpen, de Maasvlakte en Chemelot lijken me prachtige locaties voor dit soort fotografie. Je moet echter kiezen, want alles op één avond is niet mogelijk. Dus hebben we gekozen voor nachtfotografie van de industrie in Moerdijk.

Nachtfotografie van de industrie in Moerdijk
Veel licht maakt het redelijk eenvoudig te fotograferen

Het is en blijft leerzaam om dit soort verlichte locaties te fotograferen. Al die technieken heb ik natuurlijk in mijn workshops nachtfotografie aan bod laten komen. Helaas zijn dit soort industrieën voor mij erg ver van huis, waardoor ik niet vaak in de gelegenheid ben om ze te bezoeken. Maar het is in ieder geval leuk om te doen en als ik in de gelegenheid kom om deze plekken weer eens te bedoeken, dan zal ik dit zeker doen.

Ik kan in ieder geval adviseren om vooraf goed uit te zoeken in hoeverre de plek te bereiken is. Zeker als er wat reizen aan vooraf moet gaan is dit verstandig. Het is zonde als je ter plekke erachter komt dat je er niet bij kunt komen, iets wat ik bij Chemelot in Geleen door schade en schande ontdekt heb.

Advertentie
adsense
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties