Never mind the ballheads… 3 Legged Thing EVO3 Vyv

3LT EVO3 Vyv

Daar sta je dan, met je compact camera waar een arca-swiss compatible grip op zit, gekoppeld op het statief dat je ook gebruikt voor de grote spiegelreflex camera voorzien van een enorm wit tele objectief. Een statief dat pas bij windsnelheden van 23 meter per seconde het risico loopt om te waaien (dat is windkracht 9 op de schaal van Beaufort), voorzien een balhoofd dat voldoende draagkracht heeft om de zwaarste camera-lens combinatie te dragen. En daar bovenop een kleine, lichte Fuji X100t… ten minste, als je goed kijkt.

De Fuji X100t op een Gitzo GT3542LS met RRS BH-55 balhoofd. De camera valt helemaal in het niet.
De Fuji X100t op een Gitzo GT3542LS met RRS BH-55 balhoofd. De camera valt helemaal in het niet.

Het is een statief / balhoofd combinatie van 3 kg dat een camera van nog geen halve kilogram moet dragen. Ik durf met recht te zeggen dat de verhoudingen in dit geval een beetje scheef zijn. Niet dat je bang moet zijn dat de camera op dit statief niet stevig staat, maar met iets minder moet ook gaan. Daarom ben ik rond gaan kijken naar een kleiner, handzamer, en vooral lichter statief dat meer in verhouding is met de camera die het moet dragen. Gitzo zou het geworden zijn als de prijs van een dergelijk statief iets gunstiger lag – want ik ben nu eenmaal fan van dit merk. Omdat ik geen achthonderd euro wil neertellen betekende dat ik Gitzo moest vergeten en dus wat verder moest zoeken. Lang was die zoektocht echter niet want het intrigerende merk 3 Legged Thing heeft me altijd al gelokt, en ze hadden precies wat ik nodig had: een klein reisstatief uit de EVO3 punks-serie, beter bekend onder de naam Vyv.

3LT EVO3 Vyv
Never mind the ballheads: de 3 Legged Thing Evolution 3 Vyv

Allereerst, waarom een statief voor mijn Fuji X100t? Het antwoord daarop is simpel, gewoon omdat die camera geschikt is voor alle soorten fotografie, inclusief landschappen, lange sluitertijden en zelfs sterren/nachtfotografie. Ik geef toe, in eerste instantie is het de bedoeling om een camera bij te kunnen steken zonder dat ik direct met zware apparatuur opgezadeld wordt. Maar als ik daar zo nu en dan een klein en licht statief aan toe kan voegen worden mijn mogelijkheden met deze camera gewoon veel groter.

Maar dat is niet de enige reden waarom ik voor dit statief gekozen heb. Het bestuderen van de specificaties maakt duidelijk dat dit kleine, lichte en vooral compacte statief, gecombineerd met het standaard geleverde Airhed Mohawk balhoofd, voldoende gewicht kan dragen zodat ook mijn grote spiegelreflex (met dat enorme wit tele objectief) erop gezet kan worden. Mocht het zo zijn dat ik op pad wil en toch de beschikking wil hebben over een statief, voor het geval dat, kan ik me wenden tot een makkelijk mee te nemen statief. Simpel.

Het eigenzinnige merk 3LT heeft ook voor detail en afwerking, dat zelfs tot aan de kartonnen verpakking van het statief reikt.
Het eigenzinnige merk 3LT heeft oog voor detail en afwerking, wat zelfs tot aan de kartonnen verpakking van het statief reikt.

De 3 Legged Thing EVO3 VYV

Hoe de line-up van het eigenzinnige merk 3 Legged Thing nu precies in elkaar zit weet ik tot op de dag van heden nog steeds niet. Misschien verdiep ik me er niet voldoende in. Ik weet in ieder geval wel dat deze serie statieven “geïnspireerd” zijn door de grote (anti)helden uit de punk-scène, iets wat ooit hoogtij vierde in het het land waar dit statief vandaan komt: Engeland. Namen als Rick, Eddy, en Vyv kennen we natuurlijk allemaal (of toch niet?).

Als ik het goed begrijp worden alle statieven van 3LT in een soort van beperkte oplage geproduceerd en geleverd. Dit statief, Vyv, is “Out of Stock” en van Rick is de laatste waarschijnlijk al bijna verkocht. Eddy staat al niet meer op de site vermeld. Inmiddels heeft 3LT een nieuwe serie op de markt gebracht; Albert, Winston en Leo uit Equinox serie. Statieven met weer nèt wat nieuwe features maar – zo wil ik graag geloven – gebouwd vanuit dezelfde basis als de Punks serie. Een review van de EVO3 Vyv zou dus een goed beeld kunnen geven van wat je kunt verwachten mocht je kiezen voor een 3 Legged Thing.

3LT EVO3 Vyv   3LT EVO3 Vyv

Het uiterlijk is iets waar 3LT veel aandacht aan besteedt. Dat heeft geleid tot een mooi bedrukte kartonnen verpakking waar een stevige stoffen statieftas met draagband in te vinden is. in die tas bevindt zich het statief, dat opgevouwen maar een kleine 34 cm groot is. De poten zijn naar boven opgevouwen en vallen perfect naast het kleine balhoofd dat bekend staat als de Airhed Mohawk. Het statief is 1,29 kg zwaar (of licht) en het balhoofd voegt daar maar 236 gram bij. Er zijn 5 poot secties die het statief tot een maximale hoogte kunnen brengen van 1,41 meter. Dat is zonder de middenkolom uitgeschoven, die ook nog uit twee secties bestaat. Details zoals de kleurkeuze, het logo verwerkt in de onderdelen van het statief en de de benamingen op de knoppen van het balhoofd (“lock” en “rock”) maakt het totaal een lust voor het oog. Het ademt plezier uit en brengt ongeduld om het statief te gaan gebruiken. Alsof alleen het statief het fotograferen al plezierig maakt.

3LT EVO3 Vyv   3LT EVO3 Vyv

Veel aandacht voor details, en het logo komt overal in terug zoals op de cameraplate. Ook de benamingen
Veel aandacht voor details, en het logo komt overal in terug zoals op de cameraplate. Ook de benamingen “lock” en “rock” op de knoppen is een speels detail

Voor klein en groot

Uiterlijk is één ding. Het belangrijkste is natuurlijk dat het statief prettig in het gebruik is. Wat gewicht en formaat betreft is het in ieder geval een heel verschil ten opzichte van de Gitzo GT3542LS met het RRS BH-55 balhoofd. Hoewel de Gitzo toch niet onhandelbaar is blijft het alles bij elkaar een groot en zwaar ding. De 3LT Vyv is maar een fractie van het formaat en het weegt de helft. Het is in de bijgeleverde statieftas makkelijk aan een rugzak te bevestigen met behulp van een paar karabijn haken. Zo heb ik twee dagen lang door de Ardennen gelopen zonder dat ik enige last van zowel het gewicht als het formaat had. Bovendien was het op deze manier mogelijk om het statief uit te pakken en op te stellen zonder dat ik mijn rugzak van mijn rug hoefde te halen.

3LT EVO3 Vyv vergeleken met een Gitzo GT3542LS met RRS BH-55    Tas met 3LT EVO3 Vyv aan de rugzak

Hoe klein het statief wordt pas goed zichtbaar naast een camera, in dit geval een EOS 5D mark 3.
Hoe klein het statief wordt pas goed zichtbaar naast een camera, in dit geval een EOS 5D mark 3.

Tijdens deze twee dagen in de Ardennen heb ik mijn Fuji X100t niet veel op het statief gehad. Daarvoor in de plaats heb ik het statief gebruikt voor de grote zware EOS 1Dx met een EF24-70mm f/2,8L II, die ingezet werd om de grijsfilters en grijsverloopfilters van het merk Haida te testen (die volgen in de loop van dit jaar). Hoewel ik het statief niet voor een dergelijk zware camera gekozen heb (de camera met objectief weegt ongeveer 1,2 kg), kan de 3LT Vyv bijzonder goed omgaan met dit gewicht. Zelfs met een EF 70-200mm f/2,8L IS II op de camera levert dit geen enkel probleem voor de 3LT op.

De 3LT EVO3 Vyv met een Canon EOS 1Dx en EF70-200mm f/2,8L IS II voor gebruik bij lange sluitertijden op de hoogste stand, maar met de middenkolom wel ingeschoven. Niet slecht voor een 3 kilogram wegende camera/objectief op een statief dat nog geen 2 kilogram weegt.
De 3LT EVO3 Vyv met een Canon EOS 1Dx en EF70-200mm f/2,8L IS II voor gebruik bij lange sluitertijden op de hoogste stand, maar met de middenkolom wel ingeschoven. Niet slecht voor een 3 kilogram wegende camera/objectief op een statief dat zelf iets meer dan 1,5 kilogram weegt.

Om te kijken hoe het statief met zware camera/objectief combinaties omgaan heb ik de EF100-400mm /f,4-5,6L IS II op het statief geplaatst. Ook deze zware combinatie levert weinig probleem op voor de 3LT, hoewel duidelijk te merken is dat dit tegen de grenzen ligt van wat het statief aankan. Een zwaarder statief is bij gebruik van lange en zware tele objectieven zeker aan te raden. Toch kan de 3LT in noodgevallen uitstekend dienst doen.

Canon EOS 7D mark II met een EF100-400mm f/4-5,6L IS II op de 3LT EVO3 Vyv
Canon EOS 7D mark II met een EF100-400mm f/4-5,6L IS II op de 3LT EVO3 Vyv

 

Een zwaar tele(zoom) objectief is te gebruiken op de 3LT EVO3 Vyv, maar alleen met een statiefgondel waarbij het gewicht netjes boven het balhoofd zit.
Een zwaar tele(zoom) objectief is te gebruiken op de 3LT EVO3 Vyv, maar alleen met een statiefgondel waarbij het gewicht netjes boven het balhoofd zit.

Het is belangrijk om op te merken dat zowel de 70-200mm als de 100-400mm beiden een statiefgondel hebben waardoor het zwaartepunt netjes boven het balhoofd zit. Zonder statiefgondel zal een dergelijk groot en zwaar objectief teveel worden voor dit balhoofd.

Echter, de werkelijke reden voor dit statief is (of was) het gebruik met een kleinere lichte camera en daarvoor voldoet het statief uitstekend. Door het lage gewicht van een kleine camera is het ook niet meer nodig om de vergrendeling van het balhoofd overdreven vast te draaien en het is mogelijk om het statief op de hoogste stand te gebruiken, indien wenselijk, zonder dat de stabiliteit achteruit gaat. Naar mijn idee is de 3LT EVO3 Vyv voor dit doel gebouwd.

Een reklame boodschap

Camera en statief in de juiste verhoudingen   Klaar voor lange sluitertijden met een draadontspanner. De 3LT voldoet perfect

Hoog of laag bij de grond, de 3LT is flexibel in gebruik. Zoals een goed statief hoort te doen.
Hoog of laag bij de grond, de 3LT is flexibel in gebruik. Zoals een goed statief hoort te doen.

De statiefpoten

Als we wat nauwkeuriger naar de statiefpoten kijken vallen een paar zaken op. Er zijn 5 secties, elke sectie wat langer dan de vorige. Er is gekozen voor een draaiknop als de vergrendeling, de EVO3 ParaLock. De draaiknoppen hebben een fijne grip en draaien makkelijk. Opvallend is, dat na het vast draaien, met de knoppen nog een extra slag gemaakt kan worden, waarmee je de poot echt vast zet. Ik weet niet of het ligt aan de dunne poten, het soepele open scharnieren of aan mijzelf, maar het vergrendelen van de poten is niet zo prettig of goed als wat ik van Gitzo gewend ben. Ik moet best wat kracht zetten om ze goed vast te zetten. Natuurlijk is het rotatie-lock systeem van Gitzo een klasse apart, en als je die gewend bent werkt het systeem van 3LT toch iets minder fijn. Vooral die extra aanslag van de knop werkt verwarrend. Of misschien moet ik gewoon zeggen dat het even wennen is. Natuurlijk speelt ook mee dat er nogal wat knoppen zijn die je vast moet zetten. Elke statiefpoot heeft er vier, en dan nog twee op de midden kolom. Dat zijn er in totaal 14! Dit betekent dat het opzetten van het statief iets meer tijd kost. Het voordeel is wel dat dit kleine statief daardoor relatief hoog is.

De knoppen om de statiefpoten vast te zetten werken niet zo fijn als ik gewend ben, maar dat kan een kwestie van wennen zijn. Natuurlijk ben ik verwend met het systeem van Gitzo
De knoppen om de statiefpoten vast te zetten werken niet zo fijn, maar dat kan een kwestie van wennen zijn. Natuurlijk ben ik verwend met het systeem van Gitzo

De statiefpoten zijn voorzien van een rubberen voetje dat voldoende grip oplevert voor de meeste oppervlakten. Dit voetje zit in de statiefpoot geschroefd en sluit het met een rubberen O-ring af om te voorkomen dat er (te veel) water in de schroefvatting komt. De voetjes kunnen echter niet erg goed vastgedraaid worden en ik heb al veel momenten gehad waarbij het voetje toch erg los zat. De schroefdraad is echter lang genoeg om te voorkomen dat het voetje echt los komt, maar het grootste nadeel is toch wel dat er makkelijk vocht in komt. Hou je dit niet goed schoon is roestvorming iets wat snel optreedt. Droog maken en schoon houden na gebruik is dus belangrijk. De roestvorming die op de foto zichtbaar is, is opgetreden na één dagje in het water gebruikt te hebben en waarbij het, mijn fout, niet direct droog is gemaakt aan het einde van de dag.

De rubberen voetjes komen makkelijk los, maar verliezen zal niet snel gebeuren door de lange schroefdraad. Let wel op roestvorming na gebruik in water. Drogen en schoon houden is belangrijk.
De rubberen voetjes komen makkelijk los, maar verliezen zal niet snel gebeuren door de lange schroefdraad. Let wel op roestvorming na gebruik in water. Drogen en schoon houden is belangrijk.

De rubberen voetjes zouden met wat loctide vast gezet kunnen worden, wat ook verdere vocht indringing kan voorkomen. Het maakt het wisselen van de voetjes voor de optionele spikes wel wat lastiger.

De statiefpoten kunnen onafhankelijk van elkaar in drie standen gezet worden, 23°, 55° en 80°. Voor het vervoer worden de poten helemaal naar boven geklapt zodat ze naast de (uitgeschoven) middenkolom komen te liggen.

Flexibiliteit en mogelijkheden

De 3LT EVO3 Vyv is modulair opgebouwd. Dit maakt het schoonmaken natuurlijk een stuk eenvoudiger, maar het geeft ook extra mogelijkheden. Voor wie het statief veel en laag aan de grond wil gebruiken is er de mogelijkheid om de middenzuil volledig te verwijderen. Deze mogelijkheid is erg prettig, hoewel de onderkant dan wel helemaal open is: het zwarte afdek-dopje met het oogje voor een karabijnhaak kan dan niet gebruikt worden.  De oranje draairing die op het centrale deel van het statief te vinden is, zal bestemd zijn als borgring maar het nut daarvan is twijfelachtig. De kale schroefdraad, die zichtbaar is in de foto, is de enige smet op de afwerking van het statief.

De oranje borgring en de kale schroefdraad. Let ook op de geïntegreerde waterpas.
De oranje borgring en de kale schroefdraad. Let ook op de geïntegreerde waterpas.
Zonder middenzuil (links) en met volledig uitgeschoven middenzuil (rechts)
Zonder middenzuil (links) en met volledig uitgeschoven middenzuil (rechts)

Let op de oranje ring op een van de statiefpoten. Deze statiefpoot kan op deze plek namelijk helemaal losgedraaid worden. Combineer dit met de middenzuil en je kunt van het statief een prachtige monopod maken die hoog genoeg is om prettig in het gebruik te zijn. Sterker nog, met een kleine camera is deze monopod licht genoeg om als ‘selfie-stick’ te gebruiken, of om je camera hoog in de lucht te houden voor een foto met vogelperspectief.

Haal de middenzuil eruit, schroef een statiefpoot eraf, en je maakt een goed bruikbare monopod van de 3LT.
Haal de middenzuil eruit, schroef een statiefpoot eraf, en je maakt een goed bruikbare monopod van de 3LT.

Het transporteren van het statief is erg makkelijk met de bijgeleverde prachtige statieftas. Wil je de 3LT zonder statieftas meenemen is dat geen enkel probleem. De draagriem kan met de karabijnhaken ook aan het statief bevestigd worden. Je gooit het over de schouder en dankzij het lage gewicht merk je er weinig van. Even dacht ik dat door de soepele scharnieren de statiefpoten uiteen zouden vallen, maar dit gebeurt niet snel. Zelf geef ik toch de voorkeur voor gebruik van de tas, waar nog een klein vakje in verborgen zit voor het statiefplaatje en een inbus sleutel.

Het bevestigen van de riem is heel eenvoudig. Het statief draagt makkelijk waardoor er geen reden hoeft te zijn om het statief thuis te laten.
Het bevestigen van de riem is heel eenvoudig. Het statief draagt makkelijk waardoor er geen reden hoeft te zijn om het statief thuis te laten.

Airhed Mohawk

De 3LT EVO3 Vyv is standaard voorzien van het kleine Airhed Mohawk balhoofd. Wat formaat betreft past het uitstekend op dit statief. Het balhoofd is voorzien van een panning mogelijkheid met een duidelijk afleesbare gradenboog. Het waterpas zetten van het balhoofd zal echter moeilijk zijn aangezien er geen waterpasje in de arca-swiss compatible aansluitplaat zit. De knop om de panning te vergrendelen moet flink aangedraaid worden om echt vast te zittten. Voor een kleine camera is dit niet zo’n probleem, maar voor een grotere zware camera wel. De vergrendeling van het balhoofd zelf gaat makkelijk en goed, maar ook hier geldt dat de vergrendeling met een zware camera iets kritischer is. Er is geen mogelijkheid om de torsie in te stellen, maar dat mag je niet verwachten van een balhoofd van dit kaliber. Hoewel het balhoofd 37 kilogram moet kunnen dragen, vind ik de 3 tot 5 kilo van mijn grote spiegelreflex (met een groot wit teleobjectief) toch wel het maximum om prettig mee te werken.

Airhed Mohawk   In portrait stand gaat perfect bij kleine camera's.

Er is een uitsparing om de camera in portrait stand te gebruiken. Een tweede was prettig geweest. Voor wie een grote camera wil gebruiken, zoals ik gedaan heb met een EOS 5D mark 3 en EOS 1Dx is het aan te raden om een L-bracket te gebruiken. Daarmee hou je het gewicht op het balhoofd in plaats van het er langs te hangen. Dit geldt ook bij gebruik van grote objectieven; gebruik een statiefgondel om een goede gewichtsverdeling boven het balhoofd te houden. De knoppen zijn in dezelfde stijl als de lock-ringen van de statiefpoten. De afwerking van het balhoofd is mooi en het kleurgebruik eigenwijs en opvallend. De benamingen ‘lock’ en ‘rock’ blijft een van die leuke details.

In gebruik voor lange sluitertijden. Door gebruik te maken van een L-bracket blijft het gewicht van deze zware camera boven het balhoofd en is de stabiliteit optimaal. Zonder L-bracket wordt fotograferen met dit formaat camera in portrait stand een stuk lastiger.
In gebruik voor lange sluitertijden. Door gebruik te maken van een L-bracket blijft het gewicht van deze zware camera boven het balhoofd en is de stabiliteit optimaal. Zonder L-bracket wordt fotograferen met dit formaat camera in portrait stand een stuk lastiger.

De keuze van 3 Legged Thing om de camera bevestiging Arca-Swiss compatible te maken is een goede keuze. Het geeft een grote keuze aan perfecte en kwalitatief hoogwaardige statiefaansluitingen, lensplates, camera brackets, L-brackets en nodal slides. Bovendien is het systeem compatible met het Peak Design systeem waardoor het totaal een flexibel systeem wordt.

Conclusie

Het merk 3 Legged Thing heeft me vanaf het begin aangesproken en na jaren heb ik dan eindelijk een 3LT in bezit. Verwachtingen zijn in de jaren natuurlijk hoog geworden, maar dat niet alleen. De 3LT EVO3 VYV  moet bij mij de oneerlijke strijd aangaan met een grote Gitzo GT3542LS met RRS BH-55 balhoofd. Dat vergelijk is natuurlijk zo scheef als het maar kan zijn en je kunt wel aanvoelen dat de Gitzo een oneindig veel beter statief is. Vergeet niet dat de 3LT EVO3 Vyv met een prijs van 200 euro ruim 6x zo goedkoop is dan de Gitzo met RRS balhoofd.

Maar je moet het in perspectief zien. de 3LT is een statief van een heel andere orde en – wat even belangrijk is – voor een heel ander doelgroep of camerasoort. Zelfs in dit oneerlijke vergelijk is het verrassend hoe goed dat kleine statiefje zich verhoudt tot die grote soortgenoot. Op de afwerking en het oog voor detail kan ik alleen maar lovend zijn. In het gebruik is het statief prettig met een paar minpuntjes zoals de vergrendeling van de poten en de rubberen voetjes. Men moet niet vergeten waarmee ik het dan vergelijk dus deze minpunten moeten enigszins gerelativeerd worden. Alles bij elkaar genomen is de 3 Legged Thing EVO3 Vyv een mooi en vooral goed statief dat zijn prijs meer dan waard is.

Carbon based Life form
Carbon based Life form

Voordelen

  • Erg compact en licht
  • Inclusief volwaardig balhoofd
  • Arca-Swiss / Peak design compatible
  • Veel aandacht aan detail en afwerking
  • Goede werkbare maximale hoogte
  • Modulair, is makkelijk uit elkaar te halen
  • Geïntegreerde monopod
  • Middenzuil volledig te verwijderen
  • Goede en vooral ook mooie stoffen statieftas
  • Hoog maximaal draaggewicht van 20 kilogram

Nadelen

  • Veel draaiknoppen bij het uitschuiven van het statief naar maximale hoogte
  • EVO3 ParaLock draaiknop vergrendeling vergt wat werk/oefening
  • Rubberen voetjes zitten erg los en blijven los zitten
  • Nut van de oranje borgring twijfelachtig
  • Onbeschermde schroefdraad bij de borgring
  • Panningknop is moeilijk goed te vergrendelen
  • Zware camera’s zonder L-bracket in portrait stand vraagt om voorzichtigheid
  • Grote tele objectieven zonder statiefgondel niet aan te raden

Specificaties

Statief zonder balhoofd

  • Gewicht: 1290 gr
  • Minimale hoogte: 105 mm
  • Maximale hoogte: 1410 mm
  • Lengte ingeklapt: 340 mm
  • Hoeken statiefpoten: 23°, 55°, 80°
  • Maximaal draaggewicht onder de verschillende hoeken: 23°- 20kg, 55° – 15 kg, 80° – 10 kg
  • 5 poot secties met diameter van 23mm, 20mm, 17mm en 11mm
  • 2 middenzuil secties met diameter van 26mm en 23mm

Balhoofd

  • Hoogte: 87 mm
  • Breedte: 41 mm
  • Bal diameter: 30 mm
  • Gewicht: 236 gr (262 gr met camera plate)
  • Draadgewicht: 37 kg
  • Arca Swiss / Peak Design compatible

Abonneer
Laat het weten als er
guest

14 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Miek
Miek
8 jaren geleden

Nog minder in max. hoogte???

Die 1.41m van de geteste is mij al laag genoeg 🙂

joost
joost
8 jaren geleden

Kijk ook eens naar het statief van Mefoto de backpacker AO0350QR (dit is dan de rode uitvoering) max. hoogte 132cm en minimaal 32cm. Die zijn leverbaar voor 139,00 euro in de verschillende kleuren.

Miek
Miek
8 jaren geleden

Die Fuji is ook hier al lang in het hoofd.
Dus ja ook ik wordt wat hebberig als ik het zie 🙂

Ik zie overigens ook uit naar de testen over de Haida filters. De Big Stopper is al duidelijk voor me. Beter dan de Lee m.b.t. de witbalans.
Nu nog de gewone filters…..weet je al wanneer Nando?

Miek
Miek
Antwoord aan  Nando Harmsen
8 jaren geleden

Nieuwe filterhouder?
Dus anders dan de huidige?

Ik wacht rustig af Nando.
Mijn geld kan ik maar 1 keer besteden en
wil het dan weloverwogen doen.

Onder voorbehoud snap ik. Het is nogal wat wat je allemaal doet.

Grtz.
Miek

Miek
Miek
8 jaren geleden

Alleen al voor de kleuren zou ik hem overwegen. Blauw….oranje….daar voel.je je mee thuis :-))
Dat ie dan ook nog zijn werk op een behoorlijke manier doet. Prachtig.

Willem.
Willem.
8 jaren geleden

Met dit soort reviews krijg ik die X100T nooit uit mijn hoofd. 😉

Maar ik sluit me bij Miek aan, een prima review.

ps, Een hond tegenwoordig?

Willem.
Willem.
Antwoord aan  Nando Harmsen
8 jaren geleden

Mooie deal gemaakt bij Kamera-express.
€1009,- Ik had hem op internet gezien voor die prijs en ze hebben een laagste prijs garantie. Nu wachten totdat de accus vol zijn …..

Willem.
Willem.
Antwoord aan  Nando Harmsen
8 jaren geleden

Bedankt, vanochtend al op stap geweest en kwam met een grote glimlach weer thuis. Ook tevreden over een aantal resultaten. (Bewerkte versies op 500px)

Miek
Miek
8 jaren geleden

Nando, Wat heb je hier weer werk van gemaakt. Complimenten. Fantastische voordelen-nadelen conclusie, hoewel ik alle informatie van boven naar beneden weer verslonden heb. Vooral je objectiviteit en eerlijkheid om tot in de puntjes te testen doen me steeds weer versteld staan. De prijs van dit statief, met die humoristische naam 🙂 ziet er fantastisch uit voor de prijs die men vraagt. Idem die afwerking. De kleuren zijn bijna chique te noemen. Dat oranje erbij…..prachtig. Ik heb een Sirui statief waar ik blij mee ben maar wordt het me ooit te zwaar…..ik ben overstag. Die paar kleine nadelen zijn voor… Lees verder »