Menu Sluiten

Nieuw leven: Wilgenroosjes

Bijna twee jaar geleden brandde een groot stuk van de Strabrechtse Heide af. Een deel van de verbrande bomen heeft Staatsbosbeheer laten staan, om zodoende een hoop variatie in het gebied te brengen.

Het verbrande bos op de Strabrechtse heide, juli 2010, een ruime week na de brand.

De natuur laat zich duidelijk niet uit het veld slaan door een flinke heidebrand. Langzaam maar zeker komt het leven terug en verandert de dorre, zwartgeblakende natuur in een fris groen gebied. Toch blijven de restanten zichtbaar. De verbrande bomen staan als stille getuigen star overeind: zwart, grimmig en dreigend.

Advertisements

De afgelopen weken staat het Wilgenroosje (Chamerion angustifolium) in bloei. De paarse bloemen vormen prachtige ‘veldjes’ op de heide met op de achtergrond die zwarte kale boomstammen. Vooral in de avond, met de laagstaande zon, lijken de bloemen van het Wilgenroosje in een eigen licht te schijnen.

Advertisements

Helaas zit het weer niet altijd mee. Vanavond ook niet helemaal, maar voldoende om toch een paar aardige foto’s van dit vrolijke plantje te maken in het gebied dat inmiddels twee jaar geleden in lichterlaaie stond.

Deze berichten vind je misschien ook interessant

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
8 jaren geleden

[…] laatste gemaakte foto’s zijn van het Wilgenroosje in bloei. Een groter contrast met de zwarte stammen kan ik me niet […]

Geedebee
8 jaren geleden

Heel mooi bewerkt…de paarse kleur komt zeer mooi uit tegen de bewolkte lucht!

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x