Nieuw leven: Wilgenroosjes

Nieuw leven: Wilgenroosjes

Bijna twee jaar geleden brandde een groot stuk van de Strabrechtse Heide af. Een deel van de verbrande bomen heeft Staatsbosbeheer laten staan, om zodoende een hoop variatie in het gebied te brengen.

Het verbrande bos op de Strabrechtse heide, juli 2010, een ruime week na de brand.

De natuur laat zich duidelijk niet uit het veld slaan door een flinke heidebrand. Langzaam maar zeker komt het leven terug en verandert de dorre, zwartgeblakende natuur in een fris groen gebied. Toch blijven de restanten zichtbaar. De verbrande bomen staan als stille getuigen star overeind: zwart, grimmig en dreigend.

De afgelopen weken staat het Wilgenroosje (Chamerion angustifolium) in bloei. De paarse bloemen vormen prachtige ‘veldjes’ op de heide met op de achtergrond die zwarte kale boomstammen. Vooral in de avond, met de laagstaande zon, lijken de bloemen van het Wilgenroosje in een eigen licht te schijnen.

Helaas zit het weer niet altijd mee. Vanavond ook niet helemaal, maar voldoende om toch een paar aardige foto’s van dit vrolijke plantje te maken in het gebied dat inmiddels twee jaar geleden in lichterlaaie stond.

2 Replies to “Nieuw leven: Wilgenroosjes”

Een (korte) reactie over wat je ervan vindt wordt op prijs gesteld :)

%d bloggers like this: