Menu Sluiten

Nieuwe workshops in 2016

Sinds ik de eerste workshop in 2011 gaf heb ik steeds meer plezier gekregen in het begeleiden en uitleggen van de ‘geheimen’ van natuurfotografie. Dat ik graag vertel over mijn fotografie, en hoe ik te werk ga, zal voor de meesten geen verassing zijn. Daar getuigd deze website natuurlijk van. Lezen over fotografie is natuurlijk een ding. Het gaat uiteindelijk om het doen, het met de camera de natuur in trekken en mooie beelden maken. Op dat moment zijn de woorden en voorbeelden op de website niet langer voorhanden. Begeleiding en uitleg is dan een grote hulp, waarbij dingen aan bod komen die moeilijk of niet op papier of op een website uitgelegd kunnen worden. Oefen met het kijken naar de dingen om je heen. Zie details die gebruikt kunnen worden voor composities en leer het juiste brandpunt te gebruiken. Maar ook gebruik van de camera instellingen, hoe ondergeschikt die ook kunnen zijn, komen tijdens de workshops aan bod. In 2016 geeft ik opnieuw een aantal workshops waarbij de verschillende soorten fotografie aan bod komen. Voor ieder wat wils.

fotograferen in de natuur

Advertisements

De workshops die ik in 2015 in de Groote Peel heb gegeven zijn een groot succes geweest.  Dit gaat in 2016 een vervolg krijgen met drie verschillende workshops, wederom in samenwerking met Staatsbosbeheer / Buitencentrum de Pelen. We betreden het hoogveen gebied met de beroemde knuppelbruggen en de moerassen aan weerszijden. In de ochtend hopen we op de neveldampen, in de avond op witte wieven. ‘s-Avonds schijnt het maanlicht en schittert het bleke witte licht in de vennen van dit met legenden gevulde gebied op de grens van Brabant en Limburg.

Groote Peel and clouds (5D041380)
De Groote Peel, het prachtige hoogveengebied op de grens van Noord-Brabant en Limburg, waar ik drie verschillende workshop zal geven

 

Behalve de workshops in de groote Peel start ik wederom met de workshop nachtfotografie, waarvan er in 2016  vier gegeven gaan worden, verdeeld over het jaar. Deze workshops zullen meer gericht zijn op fotografie van verlichte objecten en stadsgezichten dan op het fotograferne in de duisternis van de nachtelijke natuur. We leren het gebruik van de camera op de meest efficiënte manier en fotograferen midden in de stad.

20121121_pim_MG_7284-2
Uitleg tijdens een workshop Nachtfotografie in 2012. Ook in 2016 ga ik weer laten zien hoe er gefotografeerd moet worden in het donker.

 

Ik ben bijzonder trots een workshop natuurfotografie in Frankrijk te mogen aanbieden. Midden in de Auvergne, hartje Frankrijk, ga ik een groep cursisten een week lang begeleiden in de diversiteit van natuurfotografie, nachtfotografie en sterrenfotografie indien het weer het toelaat. Behalve fotografie zal gedurende deze week heerlijk eten, drinken en cultuur een belangrijke rol spelen. De workshop wordt mede mogelijk gemaakt dankzij Rob en Corine van La Fougeraie, onze gastheer en gastvrouw die ervoor gaan zorgen dat het ons aan niets ontbreekt tijdens het verblijf op deze prachtige locatie.

workshop fouregaie auvergne frankrijk nandoonline
Een impressie van La Fougeraie en de omgeving waar in september mijn eerste workshop gegeven zal worden.

Behalve deze prachtige workshops blijft het natuurlijk mogelijk om de privé workshop ‘Fotograferen met Nando’ te volgen. We gaan daarbij in overleg bekijken wat aan bod zal komen waarna we samen op pad gaan voor het maken van mooie beelden, en/of voor een stukje praktijk.

 

Voor meer informatie verwijs ik graag door naar de workshop pagina’s op mijn site, die te vinden zijn in de menu balk bovenaan elke pagina. Via die pagina’s is het ook mogelijk om je op te geven. Wees er op tijd bij, want vol is vol, zeker bij de workshop in Frankrijk waar het aantal deelnemers beperkt is.

https://www.nandoonline.com/?page_id=3962

Ik hoop een (groot) aantal van mijn (toekomstige) volgers te ontmoeten tijdens een van mijn workshops.

 

Deze berichten vind je misschien ook interessant

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x