Nightmare fotosessie

Nightmare fotosesssie

Hoe breng je een zaterdag avond door? Dat kan voor de tv, maar het is veel leuker om iets ‘engs’ te doen. Zeker als de interesse in enge dingen er bij tieners in zit. Madouc en Aillas zagen het wel zitten om ‘s-avonds in het bos foto’s te maken. Een ad-hoc nightmare fotosessie met geschminkte gezichten in het donker. Het mooiste van alles was ook nog een heldere maan die door de sluierbewolking door wist te komen. Een echte voorbereiding was er niet, behalve dan de tijd die het kostte voor het schminken.

Geschatte leestijd: 3 minuten

Smincken
Veel lol

     

In het donker in het bos

De plek die me geschikt leek was de plaats waar ik eerder al eens een fotosessie met Iris heb gehouden. Makkelijk bereikbaar en niet te ver lopen. Bovendien geven de straatlantaarns nog een beetje licht in het donkere bos. Van de andere kant is het geel/oranje licht van de lantaarns ook erg hinderlijk waardoor er veel werk in de post-processing noodzakelijk was om die hinderlijke kleur weg te krijgen. Bij enkele foto’s was zwartwit de enige oplossing.

Nightmare fotosesssie
Het begin van een Nightmare fotosessie

Een eenvoudige setup

De setup voor deze nightmare fotosessie was eenvoudig: een flitser schuin van voren, verscholen achter een van de bomen, en een flitser achter mijn modellen voor een klein beetje rimlight. De uitdaging is een goede balans tussen licht en donker, het richten van een flitsbundel zonder dat er te veel verlicht wordt en natuurlijk het scherpstellen. Een typisch geval van ‘dragging the shutter’, het flitsen met lange sluitertijden.

Een reklame boodschap
Nightmare fotosessie

Nightmare fotosessie

Met een beetje maanlicht

Wanneer het maanlicht tussen de bomen schijnt is het natuurlijk erg aantrekkelijk om ook daar foto’s van te maken. Het idee om een ‘herkenbare’ Maan in de foto mee te nemen was niet mogelijk, maar de lichtende vlek tussen de takken door geeft een prachtig tegenlicht dat de donkere achtergrond mooi oplicht. De extra flitser geeft net dat beetje extra rimlight. Het is mijn favoriete foto van deze nightmare fotosessie geworden.

Nightmare fotosessie

En dan is het plotseling heel erg laat. Dan snel naar huis voor een kop warme chocolademelk (en een biertje voor papa). Een fotosessie kost tijd, een nightmare fotosessie in het donker nog veel meer. Maar het plezier dat we aan deze avond hebben gehad is belangrijker. Ik denk dat dit nog wel een vervolg zal krijgen. Maar dan met iets meer voorbereiding en planning.

Advertentie
adsense
Abonneer
Laat het weten als er
guest

4 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Harm
10 jaren geleden

De tweede en laatste foto zijn erg gaaf!

Willem.
Willem.
10 jaren geleden

G E W E L D I G … 🙂

Kei leuk om zoiets te doen met de kids.