Nog meer heide

Behalve op de Veluwe en Veluwezoom is de heide op meer plaatsen te zien. De Groote Peel bijvoorbeeld. Maar er is ook heide te vinden op de Strabrechtse Heide èn – vrij onverwacht – in de bossen op de Brouwhuise Heide dat letterlijk om de hoek ligt. Op een wisselvallige zondag ben ik op op pad geweest om een prachtig lichtspel te fotograferen, net als eerder op de Veluwezoom. Dit was dan ook een fantastisch fotografieweekend met nog meer heide.

Geschatte leestijd: 2 minuten

Zonlicht speelt een spel in de bossen.

Zoals eerder op de Veluwezoom liet het bos ook een prachtig spel van licht en schaduwen zien. Je moet alleen even wachten tot de zon tussen de wolken door tevoorschijn komt. Eén tot twee stops onderbelichten levert foto’s op die weinig tot geen moeilijke nabewerking nodig hebben: feitelijk is het recht uit de camera al goed.

Een reklame boodschap

Nog meer heide op de Strabrechtse Heide

De heideplantjes op de Brouwhuise Heide zijn gewoon tussen de bomen te vinden. In het diffuus licht van een bewolkte lucht levert dit serene foto’s op.

Maar in het avondlicht, als de zon laag aan de horizon staat, wordt het werkelijk magisch. De wereld lijkt plotseling in een gouden gloed te staan. Ik had gehoopt op regenwolken en donkere dramatische luchten maar ik werd daarin teleurgesteld. Ik kreeg er wel iets anders voor terug.

Nog meer heide
Dit zijn alle wolken die over zijn gebleven na een regenachtige dag
Nog meer heide
Het magische moment als de wereld in goud gehuld wordt

Deze gouden momenten duren maar kort. In niet meer dan minuten verandert het licht volledig en verdwijnt dit magische moment. De zon verdwijnt achter de bomen en vervolgens achter de horizon. De dag is weer ten einde. In de onderstaande galerij zie je een selectie van de foto’s die ik gemaakt heb. Geniet ervan en laat het je inspireren.

Galerij

Advertentie
adsense
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties