Menu Sluiten

Nog meer heide

Behalve op de Veluwe en Veluwezoom is de heide op meer plaatsen te zien. Eerder noemde ik de Groote Peel al. Maar ook is de heide te vinden op de Strabrechtse Heide, èn – vrij onverwacht – in de bossen op de Brouwhuise Heide dat letterlijk om de hoek ligt. Op deze wisselvallige zondag ben ik op beide plaatsen geweest waarbij tussen de wolken de zon een prachtig spel speelde met licht en schaduw, net als eerder op de Veluwezoom. Dit was dan ook een fantastisch fotografieweekend.

Zonlicht speelt een spel in de bossen.

Zoals op de Veluwezoom liet het bos wederom een prachtig spel van licht en schaduwen zien, als de zon tussen de wolken door tevoorschijn kwam. Een tot twee stops onderbelichten levert foto’s op die weinig tot geen moeilijke nabewerking nodig hebben: feitelijk recht uit de camera.

Advertisements

De heideplantjes op de Brouwhuise Heide zijn gewoon tussen de bomen te vinden. In het diffuus licht van een bewolkte lucht levert dit serene foto’s op. Maar in het avondlicht, als de zon laag aan de horizon staat, wordt het werkelijk magisch. De wereld lijkt plotseling in een gouden gloed te staan. Ik had gehoopt op regenwolken en donkere dramatische luchten maar ik werd daarin teleurgesteld. Ik kreeg er wel iets anders voor terug.

Dit zijn alle wolken die over zijn gebleven na een regenachtige dag
Het magische moment als de wereld in goud gehuld wordt

Deze gouden momenten duren maar kort. In niet meer dan minuten verandert het licht volledig en verdwijnt dit magische moment. De zon verdwijnt achter de bomen en vervolgens achter de horizon. De dag is weer ten einde.

Deze berichten vind je misschien ook interessant

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x