Officiële opening van de expositie Vol op Stoom

Officiële opening van de expositie Vol op Stoom

Zoals ik eerder al aangekondigd heb, heeft vandaag de officiële opening van mijn expositie ‘Vol op Stoom’ plaatsgevonden. Voor een klein gezelschap, in de bibliotheek van Maasbree, werd de expositie over het stoomtrein depot van Wolsztyn geopend door de wethouder van Maas en Peel.

Speciaal voor deze gelegenheid is Wojtec Lis uit Wolsztyn overgekomen voor een lezing over de stoomlocomotieven die nog steeds een dagelijkse dienstregeling rijden.  Een deel van de expositie is aangevuld met modellen, (film)beelden en boeken van Wojtec Lis.

De foto’s die ik vorig jaar in Wolsztyn gemaakt heb zullen nog tot 9 juni in Maasbree te zien zijn. Vervolgens zullen ze achtereenvolgend in Baarlo, Kessel en Panningen hangen. In oktober verhuist de expositie naar Polen, samen met de foto’s ‘Stilte in de Peel‘ die geheel in een nieuw jasje zijn gestoken. Mijn werk zal zowel in Wolsztyn als in de nabij gelegen stad Poznań te zien zijn.

 

 

In het Nederlandse tijdschrift Rail Magazine is deze maand een special verschenen over de stoom locomotieven van Wolsztyn. Het omvat een korte maar interessante blik op de geschiedenis van dit Poolse stadje. De special bevat een groot aantal foto’s van mij. Het is bijzonder om zoveel foto’s op deze manier terug te zien.

 


 De foto’s van de opening zijn gemaakt door Hetwie (dank je wel)

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Willem. Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste
Abonneren op
Willem.
Gast
Willem.

Zeker de moeite van het bezoeken waard. Super gave foto’s van Nando.

%d bloggers liken dit: