Op paddenstoelen jacht

Op paddenstoelen jacht

Advertisements

Het is herfst. En herfst betekent paddenstoelen. Dit jaar was het eindelijk eens tijd om echt op zoek te gaan naar paddenstoelen. De keuze was snel gemaakt: de Stippelberg tussen Milheeze en de Rips. Het weer was prachtig: zon en wolken. Gewapend met statief, telelens, tussenring en macro objectief hebben we de middag doorgebracht.

Helmmycena (Mycena galericulata)

 

Het blijft moeilijk, werken met een macro objectief. De geringe scherptediepte maakt scherpstellen erg moeilijk, laat staan het kiezen waar de paddenstoel scherp moet zijn. Als er nog een tussenring bij gebruikt wordt is het alleen nog maar moeilijker. Maar dat maakt het meteen ook een erg leuke uitdaging.

Helmmycena (Mycena galericulata)

 

Het spelen met tegenlicht is het leukste. De zonnige dag was dan ook ideaal. De Helmmycena (Mycena galericulata) in al zijn vormen waren wellicht het talrijkste: tussen mos, op boomstronken. Soms verlicht door het zonlicht, soms verborgen in donkere delen van het bos. In een van de mooiere plaatsen van de Stippelberg troffen we de mooie oranjekleurige Kleverige Koraalzwammetje

kleverig koraalzwammetje (Calocera viscosa)

We hebben verschrikkelijk veel paddenstoelen gezien, de een op een nog mooiere plek dan de andere. Je kunt ze echter niet allemaal op de foto zetten. Het is belangrijk om kritisch te zijn. De tijd van de paddenstoelen is ook nog maar net begonnen. Er komen nog dagen genoeg om op zoek te gaan.

2
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
nandoonlineGeedebee Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste
Abonneren op
Geedebee
Gast

Prachtige opnames Nando !!

%d bloggers liken dit: