Op paddenstoelen jacht

Het is herfst. En herfst betekent paddenstoelen. Dit jaar was het eindelijk eens tijd om echt op zoek te gaan naar paddenstoelen. De keuze was snel gemaakt: de Stippelberg tussen Milheeze en de Rips. Het weer was prachtig: zon en wolken. Gewapend met statief, telelens, tussenring en macro objectief hebben we de middag op paddenstoelen jacht doorgebracht.

Geschatte leestijd: 2 minuten

Op paddenstoelen jacht
Helmmycena (Mycena galericulata)

Het blijft moeilijk, het werken met een macro objectief. De geringe scherptediepte maakt scherpstellen erg moeilijk, laat staan het kiezen waar de paddenstoel scherp moet zijn. Als er nog een tussenring bij gebruikt wordt is het alleen nog maar moeilijker. Maar dat maakt de paddenstoelen jacht meteen ook een erg leuke uitdaging.

Lees meer over het kiezen voor een macro objectief of een tussenring
in mijn blogbericht Tussenringen of een macrolens

Een reklame boodschap
Op paddenstoelen jacht
Helmmycena (Mycena galericulata)

Speel met het tegenlicht

Het spelen met tegenlicht is het leukste voor het fotograferen van paddenstoelen. De zonnige dag was dan ook ideaal voor deze paddenstoelen jacht. De Helmmycena (Mycena galericulata) in al zijn vormen waren wellicht het talrijkste: tussen mos, op boomstronken. Soms verlicht door het zonlicht, soms verborgen in donkere delen van het bos. In een van de mooiere plaatsen van de Stippelberg troffen we de mooie oranjekleurige Kleverige Koraalzwammetje

Op paddenstoelen jacht
kleverig koraalzwammetje (Calocera viscosa)

Het is niet altijd nodig om een bijzondere paddenstoel te vinden. De simpele paddenstoelen die je overal treft kunnen prachtige foto’s opleveren. Natuurlijk is het wel leuk om een bijzondere te vinden, dat geeft het net dat beetje extra’s.

We hebben verschrikkelijk veel paddenstoelen gezien tijdens onze paddenstoelen jacht. De een op een nog mooiere plek dan de andere. Je kunt ze echter niet allemaal op de foto zetten. Het is belangrijk om kritisch te zijn. De tijd van de paddenstoelen is ook nog maar net begonnen. Er komen nog dagen genoeg om op zoek te gaan.

Gallerij

Advertentie
adsense
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Geedebee
11 jaren geleden

Prachtige opnames Nando !!