Op stap met de Canon EOS R5

Cano EOS R5 met Haida filters

De wekker liep af om 05:00 uur. Een snelle blik door het raam liet wat wolken zien, met daar tussendoor enkele sterren. Deze ochtend wilde ik op stap met de Canon EOS R5. De tas was gepakt met de juiste objectieven en mijn Haida filters. Alles stond klaar voor een zonsopkomst op de Strabrechtse Heide. In plaats van een zonsopkomst werd het een mistige ochtend.

Onderweg zag ik de mist al neerdalen. Ik zag de prachtige zonsopkomst met mist over het landschap al voor me. Maar dit enthousiasme over de “ideale” ochtend werd iets minder toen bleek dat de mist dichter en dichter werd, en geen aanstalten gaf om te verdwijnen.

Op stap met de Canon EOS R5
Klaar staan voor een zonsopkomst, met de Canon EOS R5 in de aanslag.

Met een restant hoop stond ik te wachten of de zon toch nog door de mist heen kon dringen, maar niets was minder waar. Niet getreurd, ook een echte mistige ochtend heeft zijn charmes. Ik verliet mijn stekje bij het ven en ging op zoek naar mooie plekken om de heide in bloei te fotograferen.

Een mistig Kiezelven met de Canon EOS R5
Het blauwe uurtje aan het Kiezelven. (EOS R5 + RF24-70L @ 24mm | | ISO100 | f/11 | 13 sec)

De heide op de Strabrechtse Heide

Wanneer de heide in bloei komt, reizen veel fotografen naar de Veluwezoom om de paarse heuvels te fotograferen. Dat is natuurlijk prachtig en indrukwekkend. Er zijn echter nog meer plekken die ook prachtig zijn, maar vaak vergeten. Eén van die plekken is de Strabrechtse Heide. Ook dit jaar kleuren hele grote delen van de heide het landschap.

bloeiende heide op de strabrechtse heide - op stap met de Canon EOS R5
Een pad slingert tussen de velden met heide door. De mist geeft er een heel bijzondere sfeer aan. ( EOS R5 + RF24-70L @ 52mm | ISO200 | f/11 | 1/15)

Het is een uitdaging om in dit platte land de heide op een spannende manier op de foto te krijgen. Compositie is altijd al belangrijk, maar hier is het belangrijk om er extra aandacht aan te geven.

Een reklame boodschap

Mijn route liep vanaf het Kiezelven, langs het Scheidingsven, en via het Wasven naar de Galgenberg. Het was een geslaagde ochtend, ondanks dat de zon die ik hoopte te zien opkomen geen enkel moment tevoorschijn kwam. Het was bovendien nog eens extra plezierig om te kunnen fotografen met de prachtige Canon EOS R5. Meer daarover zal spoedig in een review verschijnen.

Op stap met de Canon EOS R5
Aan het fotograferen met de Canon EOS R5, de RF24-70mm, en het prettige Haida M10 filtersysteem.
Op stap met de Canon EOS R5
Heide fotograferen met de Canon EOS R5, voorzien van een EF10-400L II objectief.

Tot slot heb ik een kort bezoekje aan mijn boom gebracht, die wonderlijk genoeg al vele jaren de elementen blijft trotseren. Het was inmiddels half 10 in de ochtend toen ik weer bij de auto arriveerde, moe maar voldaan.

Op stap met de Canon EOS R5; een impressie van de ochtend

Gebruikte apparatuur

Met dank aan Canon Nederland voor het beschikbaar stellen van de camera. De review van de EOS R5 verschijnt binnenkort op Photofacts.

Advertentie
adsense
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties