Opening expositie in Wolsztyn, Polen

Opening expositie in Wolsztyn, Polen

Als onderdeel van de hernieuwing van het vriendschapsverdrag tussen Maasbree en de Poolse stad Wolsztyn is mijn expositie “Stilte in Peel” daar naar toe gegaan. We hadden het idee om te gaan kijken hoe mijn werk tentoongesteld was, maar na de ontmoeting met de Poolse delegatie tijdens de ondertekening van het verdrag in Maasbree, zijn we uitgenodigd om naar de opening zelf te komen.

Niet wetende wat ons te wachten stond zijn we op 20 oktober ontvangen door Arleta Prządka, de directrice van de bibliotheek in Wolsztyn, en Wojtek Lis van het informatie bureau in de stad. Al snel bleek dat er behalve het verblijf een aantal activiteiten gepland waren waardoor we een ‘goed gevuld schema’ hadden: rondleidingen, wandelingen in de omgeving en een uitstapje naar de nabij gelegen stad Poznań. De opening zelf stond gepland op dinsdag 23 oktober.

Op maandag werden we ‘s-morgens in de bibliotheek verwacht voor een interview met de plaatstelijke krant. De taal is en blijft een probleem, maar met enkele woorden Duits en een online vertaalprogramma lukte het allemaal. Ik hoop maar dat alles goed is overgekomen.

De opening zelf was groots aangepakt. Een toespraak van Arleta Prządka en door leden van het gemeentelijk cultuurbureau. Ik mocht zelf ook een woordje spreken (in het Duits, vertaald naar het Pools door Wojtek Lis). Tussen de toespraken door speelde een aantal muzikanten van de plaatselijke muziekschool.

Als dank voor de gastvrijheid heb ik daar ter plekke een drietal foto’s overhandigd als blijvende herinnering aan mijn werk. Dit gebaar werd met applaus ontvangen. Natuurlijk volgde een uitgebreide ronde van dankwoordjes, afgesloten met een rondje champagne. Tot onze grote verrassing had Arleta Prządka een heuse bruidstaart geregeld omdat ze tijdens het interview met de krant vernam dat ik ook huwelijksreportages maak.

Alsof dit nog niet alles was, werd ons te kennen gegeven dat er de volgende dag nog een interview voor de plaatselijke tv zou komen.

Wat als een simpele korte vakantie naar Polen begon, om de expositie in de bibliotheek van Wolsztyn te gaan bekijken, is uitgelopen in een volledig verzorgd verblijf. We zijn ontvangen en behandeld als ere-gasten, misschien zelfs beroemdheden, wat zelfs nu nog heel onwerkelijk aanvoelt. Het was een fantastische ervaring.

4
Leave a Reply

avatar
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Opening expositie Vol op Stoom (Pełną parą) in gallery WBPiCAK, Poznań | nandoonlineOfficiële opening van de expositie ‘Vol op Stoom’ | nandoonlineStoomtreinen van Wolsztyn | nandoonlineWi||em. Recent comment authors
  Abonneer  
nieuwste oudste
Abonneren op
trackback

[…] in Wolsztyn zijn voor deze gelegenheid aangevuld met de foto’s van de voorafgaande expositie Stilte in de Peel om, zoals het zo mooi aangekondigd werd, kennis te maken met de veelzijdigheid van de […]

trackback

[…] in Polen. Vorig jaar is dit vriendschapsverdrag vernieuwd en na deze gebeurtenis is mijn expositie Stilte in de Peel in Wolstzyn tentoon gesteld. De foto’s die ik gemaakt heb van het stoomlocomotievendepot […]

trackback

[…] Wojtek Lis, die onder andere de rol van tolk vervulde tijdens ons verblijf in Wolsztyn, zijn we veel te weten gekomen over de dagelijkse werkzaamheden die nodig zijn om deze prachtige […]

Wi||em.
Gast
Wi||em.

Kei leuk man, een super waardering voor jouw mooie fotowerk.

%d bloggers liken dit: