Opening expositie Vol op Stoom in Poznań

De expositie Vol op Stoom (vlnr: ...., .... (directrice , Nando (de artiest), Arleta (directrice bibliotheek Wolsztyn)

Op 9 oktober 2013 was het dan eindelijk zover. Dat was de dag van de opening van mijn expositie Vol op Stoom (Pełną parą) in galerij WBPiCAK te Poznań. De foto’s van het stoomtreindepot in Wolsztyn zijn voor deze gelegenheid aangevuld met de foto’s de expositie Stilte in de Peel. Het gaf gelegenheid om kennis te maken met de veelzijdigheid van de artiest.

Geschatte leestijd: 6 minuten

Zestaw zdjęć, który w październiku zobaczymy w galerii WBPiCAK Poznaniu został uzupełniony fotografiami z albumu Stilte in de Peel, co pozwoli wszechstronniej poznać twórczość tego artysty.

Opening expositie Vol op Stoom in Poznań
De expositie Vol op Stoom (vlnr: Władysław Nielipiński (voorzitter afdeling Fotografie & Cultuur WBPiCEK, Poznań), Barbara Bajon (voorzitter raad van Onderwijs en Cultuur, Wolsztyn), Nando (de artiest), Arleta Prządka (directrice bibliotheek, Wolsztyn)

Poznań is een grote stad. Met meer dan 600.000 inwoners behoort het tot de vijf grootste steden in Polen. Het is een officiële universiteitsstad en belangrijke handelsstad in het land. Er worden veel culturele activiteiten georganiseerd waar de expositie Vol op Stoom er nu een van is.

Een officiële opening

Opening van de expositie Vol op Stoom in Poznań is in kleine kring gehouden. Władysław Nielipiński van galerij WBPiCAK, en van de voorzitter van onderwijs en cultuur van Wolsztyn, Barbara Bajon, zorgden voor een mooi openingswoord.

Opening expositie Vol op Stoom in Poznań
De opstelling van de foto’s met een tafeltje voor het gastenboek
Impressie van de expositie in Poznań
Impressie van de expositie in Poznań
Impressie van de expositie in Poznań
Een hapje en een drankje voor de genodigden

Samenwerking met Stichting Bibliotheken Maas en Peel

De Opening en de expositie Vol op Stoom in Poznań is in samenwerking met Stichting Bibliotheken Maas en Peel georganiseerd. De Stichting had voor een tolk gezorgd, want de taal blijft een hindernis die niet zonder hulp te nemen is. Op die manier zijn de toespraken niet helemaal langs ons af gegaan. Zo kreeg ik ook de gelegenheid om een kort woordje te spreken. Dat was gelukkig in het Nederlands, wat netjes in het Pools vertaald werd.

Opening expositie Vol op Stoom in Poznań
Opening expositie Vol op Stoom in Poznań

    

Opening expositie Vol op Stoom in Poznań

Als dank heb ik een mooi boek met luchtfoto’s van de stad Poznań gekregen, want als ik één ding heb geleerd van de mensen in Polen: ze zijn erg vriendelijk en gul.

Een reklame boodschap

Promotiemateriaal

Tot voor kort heb ik zelf een hand gehad in het samenstellen van het promotie materiaal voor mijn exposities. In dit geval is het helemaal buiten mijzelf omgegaan. Het was dus even afwachten of er flyers en/of folders waren gemaakt. Daarin werd ik niet teleurgesteld: een mooi gevouwen A4 foldertje met tekst en foto’s.

Opening expositie Vol op Stoom in Poznań

Na de opening zal de expositie zal tot eind november in Poznań te bezichtigen zijn. Daarna zullen de beelden weer terug naar Nederland komen. Ik ben benieuwd hoeveel bezoekers er zullen zijn maar betwijfel of ik dat ooit te weten zal of kan komen. Erg is dat niet want ik ben er trots op dat mijn werk al voor het tweede jaar op rij in Polen te zien is.

Een interview voor de Poolse TV

Vlak voordat we terug naar Nederland vertrokken kreeg ik nog ‘snel’ een interview voor de regionale TV. Op het plein in Wolsztyn mocht ik voor de camera een aantal vragen beantwoorden. Het was volledig onvoorbereid.

Wojtek Lis vertaalde het Pools en ik mocht in mijn gebrekkige Duits antwoorden. Ik hoop dat het allemaal positief is overgekomen en dat Wojtek Lis mijn woorden wat vloeiender naar het Pools vertaald heeft. Het is in ieder geval een mooie afsluiting van ons bezoek aan Polen.

Opening expositie Vol op Stoom in Poznań

 Meer beeldmateriaal over de expositie Vol op Stoom is te vinden via de volgende link: http://www.flickr.com/photos/nandoonline/sets/72157632580724124/show


Met dank aan Hetwie voor het maken van alle foto’s, Wojtek Lis en Arleta Prządka voor de gastvrijheid en de begeleiding, Vincent Freriks voor de organisatie en het vervoer van het beeldmateriaal, en natuurlijk alle anderen die de exposities ‘Vol op Stoom‘ en ‘Stilte in de Peel‘ mogelijk hebben gemaakt.

WBPiCAK = Wojewódzka Biblioteka Publiczna i Centrum Animacji Kultury w Poznaniu (Provinciale Openbare Bibliotheek en Centrum voor Animatie en Cultuur

Advertentie
adsense
Abonneer
Laat het weten als er
guest

6 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wim Luinge
10 jaren geleden

Dag Nando, Vandaag heb ik je tentoonstelling “Stilte in de Peel” gezien, in de bibliotheek in Roermond. Ik was onder de indruk van de prachtige foto’s. Ik hou van de natuur, en van wat het licht met de wereld doet. Zelf schilder ik (aquarel), en weet dus dat het geheim zit in hoe je het licht laat zien. Wat ik jammer vond, is dat ik geen gastenboek kon vinden, want dan had ik mijn commentaar zeker daarin geschreven. Je bent duidelijk geen ‘mooi weer fotograaf’ , en dat is te zien, want het veranderlijke weer, en dus het licht speelt… Lees verder »

trackback
10 jaren geleden

[…] ik hier in vorige berichten verteld heb. Het artikel gaat vergezeld van enkele foto’s van de opening op 9 oktober. Het […]

trackback
10 jaren geleden

[…] ons verblijf in Polen voor de expositie Vol op Stoom was het evident dat we wederom een bezoek brachten aan het stoomtrein depot in Wolsztyn. Dit jaar […]

Loek
Loek
10 jaren geleden

Prachtig, Nando. Jammer dat Poznan zo’n eind weg is, anders was ik er graag gaan kijken.
Groeten, Loek