Ordo Rosarius Equilibrio, In Slaughter Natives, Rome en Triarii @ Baroeg

De afgelopen twee jaar heeft Porta Nigra een aantal festivals georganiseerd die ik helaas niet heb kunnen bezoeken. Dit jaar was ik dan eindelijk in de gelegenheid om dit unieke festival in de Baroeg bij te wonen. Het was niet naast de deur maar met bands als Ordo Rosarius Equilibrio, In Slaughter Natives, Rome en Triarii meer dan de moeite waard om helemaal naar Rotterdam te gaan. Van deze bands was Rome de enige die ik nog niet eerder gezien had.

Triarii is het muziekproject van Christian Erdmann. Vorig jaar stond hij twee keer op Summer Darkness waar de sfeer van de muziek teniet gedaan werd door het tijdstip en de locatie van de optredens. In de duisternis van de Baroeg krijgt de muziek al direct meer impact. De martial industrial sound klinkt indrukwekkend en de monotone zang van Erdman is hypnotiserend. Dit keer wordt hij begeleidt door een enkele percussionist die meetrommelt op de klanken die uit de computer komen. Een ‘live-optreden’ is het nauwelijks, maar de sfeer die neergezet wordt is veel pakkender dan de vorige optredens bij Summer Darkness.

Rome is als volgende aan de beurt. Dit optreden is solo, zonder begeleidende band. Jerome Reuter begeleidt zichzelf op gitaar; een puur en sfeervol optreden, teer en breekbaar. Het is doodstil in de zaal als hij zingt, slechts verstoort door het praten van de mensen de bar. Dat is bijzonder storend maar helaas niet te voorkomen.

In Slaughter Natives is heel anders dan de voorgaande twee optredens. De dark ambient muziek van Jouni Havukainen is donker, geheimzinnig en rauw. Zijn stem komt nauwelijks boven de muziek uit. Het is onverstaanbaar maar zijn oerkreten vullen de zware muziek perfect aan.

De afsluiting van de avond wordt verzorgd door Ordo Rosarius Equilibrio. Het optreden is eenvoudig, zonder danseressen of andere speciale acts. Het publiek geniet van het optreden, maar is erg tam. Er komt weinig respons, zelfs niet als zanger Tomas Pettersson er om vraagt. Pas wanneer de band afsluit komt er een weifelende roep voor een toegift.

Het is een muzikaal gevarieerde avond geworden, meer nog dan ik verwacht had. Zeker het accoustisch optreden van Rome was een verrassing.
Het licht in de Baroeg was minimaal, helemaal in lijn met de sfeer van de muziek. Het schreeuwde om zwartwit foto’s, rauw en sfeervol zoals de muziek dat was.

Triarii

Een reklame boodschap
Triarii (Christian Erdmann), stram in de houding

http://www.flickr.com/photos/nandoonline/sets/72157633862815128/

Rome

Rome tijdens zijn solo optreden

http://www.flickr.com/photos/nandoonline/sets/72157633862815140/

In Slaughter Natives

In Slaughter Natives (Jouni Havukainen)

http://www.flickr.com/photos/nandoonline/sets/72157633862815154/ 

 

 

Ordo Rosarius Equilibrio

Ordo Rosarius Equilibrio

http://www.flickr.com/photos/nandoonline/sets/72157633862815162/

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties