Panasonic Lumix DC-G9II review

panasonic Lumix G9 II review

Zo nu en dan krijg ik via Cameraland.nl een Panasonic camera opgestuurd. Dat was dit keer de Panasonic Lumix DC-G9II, waarvan een uitgebreide review mocht maken. Aangezien we rond de jaarwisseling altijd aan de Opaalkust verblijven, was dit een mooie plek om deze camera aan de tand te voelen.

Geschatte leestijd: 4 minuten

De Panasonic Lumix DC-G9II is een zogenaamde Micro Four-Thirds camera. Dit wil zeggen dat er een sensor in zit die veel kleiner is dan de fullframe sensor. Dit levert een cropfactor van 2x op. Dit is natuurlijk ideaal voor wie met teleobjectieven werkt. Een 400mm objectief levert een beeld op dat overeenkomt met 800mm op een fullframe.

Ook voor kortere brandpunten kan die cropfactor ideaal zijn. De objectieven worden namelijk een stuk kleiner en lichter, wat ideaal is voor het reizen. Dit heb ik ook gemerkt aan de Opaalkust, waarbij de camera veel makkelijker mee te nemen was. De Panasonic Lumix DC-G9II is een goede reisgenoot, wat tijdens de review duidelijk bleek.

Fotograferen tijdens de storm met windkracht 8 en 9 aan de Opaalkust.

Ongeplande foto omstandigheden

De omstandigheden van het verblijf aan de Opaalkust waren niet helemaal zoals gepland. Ik had allerlei soorten fotografie in gedachten. Van sterrensporen (om de live-composite uit te proberen) tot lange sluitertijden. Van timelapse (voor de interval optie) tot intentional camera movement. Daarvoor in de plaats mocht ik de Panasonic Lumix DC-G9II voor deze review uitproberen tijdens een Zuidwesterstorm met windkracht acht tot negen.

de jaarwisseling aan de opaalkust
De storm zorgde voor avonturen tijdens hoogtij op de boulevard van Wimereux.

Een andere Panasonic Lumix DC-G9II review dan gepland

Ondanks de ongeplande omstandigheden stond het ruwe weer garant voor heel bijzondere lichtomstandigheden. Dit leverde dit prachtige beelden op waarvan je misschien al wat gezien hebt in het blogbericht over de jaarwisseling aan de Opaalkust. Je kunt ook het blog van Hetwie lezen.

Een reklame boodschap

Het artikel over de Panasonic Lumix DC-G9II is al geschreven, en je kunt de review lezen op de website van Cameraland.nl.

De Panasonic Lumix DC-G9 II met de objectieven die ik ter beschikking kreeg. Helaas zat er geen. teleobjectief bij. Bedenk wel dat de brandpunten met twee vermenigvuldig moeten worden om het fullframe equivalent te hebben.

De conclusie na het gebruik van de camera is heel simpel. De Panasonic Lumix DC-G9II is een aanrader. Lees de review voor een gedetailleerd verslag.

Meer reviews onderweg

De Panasonic Lumix DC-G9II is niet het enige waar ik een review over aan het schrijven ben (geweest). Ik heb een aantal objectieven van Canon, waaronder de RF 10-20mm f/4L IS STM en een paar Sony camera’s, de A7C II en A7C R, waarvoor binnenkort de review op Photofacts online komt. Hou het dus in het oog.


Ben je op zoek naar fotografie apparatuur? Overweeg dan om de aanschaf via mijn site bij Cameraland.nl te doen. Ik krijg daarvoor een kleine commissie waarmee ik mijn website kan bekostigen.
http://www.cameraland.nl

Overweeg je om filters te kopen, kies dan bij voorkeur voor het merk Haida. Je kunt deze filters via deze website verkrijgen in mijn webwinkel. De filters worden geleverd via de importeur Omnifoto.nl
Ga direct naar de webwinkel voor Haida filters

Advertentie
adsense
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties