Portretten van Ilke

portretten van Ilke behind the scenes

Ik heb de laatste tijd veel objectieven en camera’s gekregen om te reviewen. Daar moet natuurlijk ook mee gefotografeerd worden. Alleen maar landschappen fotograferen wil ik niet. Het was daarom erg fijn om portretten van Ilke te mogen maken. Gewoon in de huiskamer die omgebouwd is in een eenvoudige studio. Met een achtergrond en een paar flitsers kom je dan een heel eind.

Geschatte leestijd: 4 minuten

Mijn huiskamer is eenvoudig tot een studio omgebouwd. Een achtergronddoek en een of twee flitsers doen al wonderen. Er mag misschien niet zoveel ruimte zijn, en het plafond is maar 2,5 meter hoog, maar voor wat leuke portretten heb je niet veel meer nodig.

Het is wel belangrijk dat er weinig storend licht is. Dat wordt wat moeilijker als de zon later en later ondergaat, maar met een beetje creativiteit is daar altijd wel een mouw aan te passen. In dit geval was het invallende licht van de zonsondergang door een dik wolkendek afgeschermd. Soms werkt moeder natuur een handje mee.

Behind the scenes
Een behind the scenes opname tijdens de fotosessie van Ilke (foto gemaakt door Hetwie)

De apparatuur voor de portretten van Ilke

Voor de portretten van Ilke wilde ik twee objectieven gebruiken. Als eerste de Canon RF 50mm f/1,2L USM die ik zelf al een tijdje in bezit heb, en de Canon RF 70-200mm f/4L IS USM die Canon Nederland ter beschikking heeft gesteld. Van die laatstgenoemde zal binnenkort een review op Photofacts verschijnen.

Een reklame boodschap

Beide objectieven heb ik op de Canon EOS R5 gebruikt, waarbij ik met een Profoto AirTTL trigger een Profoto B10 flitser aanstuurde voor het licht. Voor de achtergrond koos ik een zwart doek omdat de foto’s een low-key uitstraling moesten krijgen. Ik had Ilke een moodboard via Pinterest gestuurd.

Lichtopstelling idee
Een opzet voor het licht. Het is een startpunt vanwaar ik verder kan experimenteren.
(Opzet gemaakt in het programma set.a.light 3D)

Having fun en een mooie set foto’s

Deze avond portretten van Ilke fotograferen was er eentje met een muziekje op de achtergrond, vooral niet te serieus en de nodige lol. Met een glaasje wijn erbij was het een heel gezellige avond. Het mooiste van alles is, dat de foto’s ook de uitstraling hebben gekregen die ik graag had willen hebben. Het was zeker een fotosessie de voor herhaling vatbaar is.


Ben je op zoek naar fotografie apparatuur? Overweeg dan om de aanschaf via mijn site bij Cameraland.nl te doen. Ik krijg daarvoor een kleine commissie waarmee ik mijn website kan bekostigen.
http://www.cameraland.nl

Overweeg je om filters te kopen, kies dan bij voorkeur voor het merk Haida. Je kunt deze filters via deze website verkrijgen in mijn webwinkel. De filters worden geleverd via de importeur Omnifoto.nl
Ga direct naar de webwinkel voor Haida filters

Advertentie
adsense
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties