Presentatie over compositie in landschapsfotografie

presentatie voor een fotoclub

Begin 2023 stond voor mij in het teken van compositie. Het was de tijd dat ik mijn boek over compositie aan het schrijven was. Aan het eind van datzelfde jaar hield ik een presentatie over compositie in landschapsfotografie tijdens het Nature Talks Natuurfotografie Festival in de Reehorst in Ede. Ik bied deze presentatie nu aan voor fotoclubs en fotoverenigingen als een nieuwe avondvullende lezing.

Geschatte leestijd: 3 minuten

Compositie is een van de lastigste dingen in fotografie. Er zijn zoveel aspecten die aan bod komen dat je er een boek over vol kan schrijven. Dat heb ik ook gedaan, specifiek over landschapsfotografie. Dit boek is natuurlijk verkrijgbaar via mijn website via de onderstaande bestel link, mocht je het nog niet in bezit hebben.

Op de website zijn ook verschillende artikelen te vinden die over dit onderwerp gaan. Ze zijn verspreidt over de verschillende artikelen, en niet in een specifieke of logische volgorde. In het boek vind je die logische volgorde natuurlijk wel. Hoewel ik al jaren een presentatie geef over de zes pijlers in landschapsfotografie, kwam compositie daarin maar kort als dusdanig aan bod. Met deze nieuwe presentatie komt daar nu verandering in.

Presentatie over compositie in landschapsfotografie
Een voorbeeld van een dynamische driehoek compositie, een van de vele onderwerpen die ook in de presentatie aan bod komt.

Masterclass compositie in landschapsfotografie

Tijdens het Nature Talks Natuurfotografie festival in november 2023 mocht ik een presentatie over compositie in landschapsfotografie geven, onder de noemer masterclass. Het was een soort college waarin een aantal aspecten over het maken van een compositie uitgebreid aan bod kwam.

Een reklame boodschap
presentatie voor een fotoclub
Ik spreek voor fotoclubs sinds 2012. Er is een keuze uit een aantal interessante thema’s, waarvan compositie in landschapsfotografie de nieuwste is.

Deze presentatie over compositie in landschapsfotografie is geen simpele herhaling van wat in het boek aan bod komt. Het is een toevoeging waarbij er dieper op bepaalde aspecten ingegaan wordt. Dit is natuurlijk aan de hand van veel voorbeeld foto’s waarmee diverse punten extra aandacht krijgen. Ik zie het als een waardevolle aanvulling op het boek dat ik geschreven heb.

Boek de presentatie over dit boeiende onderwerp

Na de masterclass die ik tijdens het festival gaf is de presentatie over compositie in landschapsfotografie ook te boeken voor fotoclubs en fotoverenigingen. Het is een avondvullende presentatie, een college is misschien een beter woord daarvoor, waarin interactief ingegaan wordt op de manier hoe je een compositie in landschapsfotografie opbouwt.

Alle benodigde informatie is natuurlijk terug te vinden op de pagina over mijn presentaties. Je vindt er ook een overzicht van alle onderwerpen waarover ik kan spreken.

Heeft de fotoclub waar je bij aangesloten bent nog ruimte voor een gastspreker in 2024? Is er interesse in een presentatie over het onderwerp compositie in landschapsfotografie? Neem dan contact met mij op over de mogelijkheden. Dat kan natuurlijk ook voor een van de andere onderwerpen.

Advertentie
adsense
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties