Promotie fotoshoot van KENSHI

Marcus Bodine was bekend van de Nederlandse industrial metal band Deadcell. Daarnaast had hij een nieuw project: KENSHI. Hij vroeg mij om een promotie fotoshoot van KENSHI te maken. Natuurlijk in De Berenkuil in Eindhoven.

Geschatte leestijd: 2 minuten

Mashing genres like Electro, House, Dubstep and 16 bit music into a unique and distinctive sound, KENSHI can be described as ‘a never-ending experiment with sound’.

Dit is de omschrijving van het project KENSHI, inspelend op de muziek stijl die in populariteit aan het winnen was. In voorbereiding van alle plannen vroeg hij of ik bereid was om wederom te zorgen voor foto’s. Dat werd de promotie fotoshoot van KENSHI in de berenkuil in Eindhoven, op een heel zonnige dag.

Een reklame boodschap
Promotie fotoshoot van KENSHI
KENSHI

Invulflits bij daglicht

Zoals vermeld, zijn deze foto’s midden op de dag gemaakt bij helder zonlicht. Dat is niet altijd de beste keuze, maar je kunt er wel leuke dingen mee doen. Om een goede sfeer in de foto te krijgen, en te voorkomen dat er harde slagschaduwen ontstonden, zijn ze in geflitst met een eenvoudige Canon Speedlite 580EX reportage flitser op de camera.

Door bewust te onderbelichten wordt de flitser zelfs bij daglicht de belangrijkste lichtbron. Voorwaarde is wel, dat je dicht genoeg bij staat want anders kan een dergelijke flitser niet voldoende licht produceren. Aangezien KENSHI een eenmansproject is, en er geen groep gefotografeerd hoeft te worden, is het te doen. Zo leverde de promotie fotoshoot van KENSHI een geslaagde set foto’s op.

Lees meer over het gebruik van een flitser bij daglicht in mijn artikel
Volle zon en invulflits

Hoewel KENSHI volop bezig was met de geplande release van het eerste album in juli 2012, heeft het project het helaas niet gered. Dat is natuurlijk jammer. Is deze promotie fotoshoot van KENSHI dan zonde van de energie en tijd? Nee, absoluut niet. Het was een gezellige fotosessie en ik heb er een leuke set foto’s aan overgehouden. Dat is ook wat waard.

Advertentie
adsense
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties