Review van de Canon EOS R

Voor Canon is 2018 het jaar van de eerste mirrorless full frame camera: de EOS R. Ik heb de camera via Cameraland.nl vanaf november 2018 uitgebreid mogen gebruiken. Zo kon ik een beeld vormen van deze nieuwe, moderne spiegelloze camera. In dit artikel lees je alles over de review van de Canon EOS R.

Geschatte leestijd: 5 minuten

Canon heeft voor de EOS R een heel nieuwe lensvatting gekozen. Dit is de start van een hele nieuwe lijn objectieven met de aanduiding RF. Voor deze review heb ik via een adapter mijn eigen selectie EF objectieven kunnen gebruiken. Dit is een oplossing voor de situatie waarin veel Canon fotografen kunnen belanden wanneer ze voor de Canon EOS R kiezen. Je kunt je oude EF en EFs objectieven blijven gebruiken.

Indien je al objectieven hebt blijf je die natuurlijk op de EOS R gebruiken.  En dat gaat heel goed met een van de drie verloopringen. Zo heb ik de EOS R de afgelopen maanden getest.

Het uiterlijk van de Canon EOS R

Het eerste wat aan de Canon EOS R opvalt is het formaat van de camera. De body is niet zo heel erg klein en ligt daardoor als gegoten in de hand. Daarbij is de elektronische zoeker heel erg goed, bijna zo goed als de Leica SL die ik onlangs heb mogen testen. Hierdoor geeft het fotograferen met de EOS R heel vertrouwd spiegelreflex gevoel wat ik heel positief vind.

Dan is er natuurlijk de veel besproken touch-bar; een kleine ‘balk’ die aanraak gevoelig is waar naar wens een functie aan toegekend kan worden. De techniek achter dit bedieningselement op de camera is prachtig, en in theorie geeft de touch-bar krachtige en flexibele instelmogelijkheden. De praktijk is echter heel anders waardoor deze prominente touch-bar voor mij een groot minpunt van de camera is geworden.

Een reklame boodschap

Lees de uitgebreide review op
 https://www.cameraland.nl/blog/canon-eos-r-review

Tijdens de bruiloft van Anke en Marco heb ik onder andere de EOS R gebruikt. Het klapscherm maakt het makkelijk om vanuit ongewone posities te fotograferen, maar de kans is groot dat de touch-bar onbedoeld wordt aangeraakt en dus bediend
Tijdens de bruiloft van Anke en Marco heb ik onder andere de EOS R gebruikt. Het klapscherm maakt het makkelijk om vanuit ongewone posities te fotograferen, maar de kans is groot dat de touch-bar onbedoeld wordt aangeraakt en dus bediend. (EOS R + EF35L | ISO100 | f/4 | 1/200)

Neem een kijkje in de uitgebreide review op cameraland.nl om meer over het fotograferen met de EOS R te lezen. Ik ben daar dieper op de bediening in gegaan, en de voor- en nadelen heb ik overzichtelijk opgesomd die zeker een punt van aandacht verdienen wanneer je overweegt om voor een EOS R te kiezen.

Galerij


Ben je op zoek naar fotografie apparatuur? Overweeg dan om de aanschaf via mijn site bij Cameraland.nl te doen. Ik krijg daarvoor een kleine commissie waarmee ik mijn website kan bekostigen.
http://www.cameraland.nl

Overweeg je om filters te kopen, kies dan bij voorkeur voor het merk Haida. Je kunt deze filters via deze website verkrijgen in mijn webwinkel. De filters worden geleverd via de importeur Omnifoto.nl
Ga direct naar de webwinkel voor Haida filters

Advertentie
adsense
Abonneer
Laat het weten als er
guest

6 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
3 jaren geleden

[…] over de Canon EOS R en de Canon RF 70-200mm f/2,8L IS USM is te vinden in de artikelen: ‘Review van de Canon EOS R‘ en ‘Review van de Canon […]

trackback
4 jaren geleden

[…] Wil je meer weten over de Canon EOS R, lees dan ook mijn review over deze eerste fullframe mirrorless camera van Canon. […]

Laura van der Burgt
4 jaren geleden

Hi Nando, met veel plezier je review van de eos canon r gelezen. Ik een van je foto’s staat een verticale opstelling. Gebruik je hiervoor een l-bracket?
Met vriendelijke groet
Laura van der Burgt

trackback
5 jaren geleden

[…] van zulke hoge kwaliteit zijn, dat het bijna lijkt alsof je door een optische zoeker kijkt. De Canon EOS R, de NIkon Z 7 en de Leica SL hebben die fantastische kwaliteit, maar ook de Sony en Fujifilm […]

trackback
5 jaren geleden

[…] mijn kennismaking met de Canon EOS R, waarover ik eerder al een uitgebreide review heb geschreven, kreeg ik van Cameraland.nl de gelegenheid om deze spiegelloze fullframe Canon naast […]