Review van de Nikon Z 9

Review van de Nikon Z 9

De Nikon Z 9 is een van de camera’s waar in 2021 het meest naar uitgekeken is. Hoewel het niet de eerste mirrorless camera van Nikon is, werd wel beloofd dat dit het neusje van de zalm zou zijn. Ik kreeg van Nikon in samenwerking met Cameraland.nl de unieke gelegenheid om een pre-production model te testen. In dit bericht vertel ik meer over de review van de Nikon Z 9 en of de camera zijn beloften waarmaakt.

Geschatte leestijd: 4 minuten

Met de Nikon Z 6 en Nikon Z 7 trad de fabrikant in de wondere wereld van mirrorless camera’s. Ik was vanaf het begin al onder de indruk van deze twee camera’s, ondanks ze zeker niet perfect waren. Veel van de kritiekpuntjes werden verbetert in de opvolgers die voor het eerst de toevoeging “II” in de naam kregen.

Lees ook over de Nikon Z 6 II in mijn artikel
Mijn bevindingen van de Nikon Z 6 II

Nu is er de Nikon Z 9

De Nikon Z 9 is niet zomaar een camera. Het kan beschouwd worden als de opvolger van de Nikon D5/D6. De camera lijkt er ook bijna als twee druppels water op, maar dan met de typische topplaat die bekend is van de Z-serie camera’s van Nikon. Er is een ingebouwde verticale grip waarmee het gebruik in zowel horizontale als verticale positie vrijwel helemaal gelijkt maakt.

Review van de Nikon Z 9
De Nikon Z 9 is wat uiterlijk betreft niet verrassend. Maar de modernste technieken zitten er in.

Het is een bijzondere camera geworden. Natuurlijk is er de snelheid, die afhankelijk van de instellingen en resolutie tot maar liefst 120 beelden per seconde kan maken. Daarmee is geen enkele actie te snel voor de Nikon Z 9. Het autofocus systeem is sterk verbetert ten opzichte van de overige Z-serie camera’s. Je hebt natuurlijk oog- en gezichts-AF ter beschikking, voor zowel mensen als dieren. Bovendien is er voertuig tracking, die ik helaas in deze review van de Nikon Z 9 niet heb kunnen testen. Daarvoor had ik de camera niet lang genoeg in bezit.

autofocus tracking
Oog-AF houdt je onderwerp perfect scherp.

Wil je mijn review van de Nikon Z 9 lezen?
Kijk dan op de website van Cameraland.nl

Enkele dagen lang intensief fotograferen

Ik heb voor deze review van de Nikon Z 9 gedurende enkele dagen veel foto’s gemaakt, enkele onder uitdagende omstandigheden. Daarbij had ik bovendien de nieuwe Z 24-120mm f/4 en de Z 100-400mm f/4,5-5,6 ter beschikking Helaas kon ik uitsluitend gebruik maken van de jpeg foto’s, aangezien de raw bestanden nog niet door Lightroom Classic herkend worden. Het laat echter wel zien hoe de beelden recht uit de camera eruit zien.

Een reklame boodschap
Review van de Nikon Z 9
Ik ben onder de indruk van de Nikon Z 9. Ook al is het een pre-production model, het is een beest van een camera.

Wil je mijn review van de Nikon Z 9 lezen?
Kijk dan op de website van Cameraland.nl

De Nikon Z 9 is een aanrader

Een paar dagen met de Nikon Z 9 was al voldoende om erachter te komen dat de fabrikant een fantastische camera op de markt heeft gebracht. Snel, nauwkeurig en de hele goede ergonomie maakt het een plezier om met de Nikon Z 9 te fotograferen. Dit was een pre-production model. Dat betekent dat de ruwe kantjes van dit exemplaar nog bijgeschaafd zullen worden voor de camera in de winkelschappen ligt. Maar het is nu al duidelijk dat het een aanrader is.

Details van de Nikon Z 9
Enkele details van de NIkon Z 9. Let ook op het prachtige kantelscherm.

Ik heb in dit artikel natuurlijk nog maar een tipje van de ijsberg laten zien. Er is nog veel meer moois aan deze camera, zowel voor de fotograaf als de filmer. Er is een lange lijst aan mooie, handige en unieke mogelijkheden die iedereen zal aanspreken.

Wil je alles lezen over wat ik tijdens de review van de Nikon Z 9 heb ervaren, lees dan het volledige artikel
op de website van Cameraland.nl.
Daar heb ik meer beelden van de camera zelf, details over de mogelijkheden die de camera biedt, en natuurlijk veel foto’s die ik gemaakt heb.

Met dank aan Nikon en Cameraland.nl voor het beschikbaar stellen van deze camera.


Ben je op zoek naar fotografie apparatuur? Overweeg dan om de aanschaf via mijn site bij Cameraland.nl te doen. Ik krijg daarvoor een kleine commissie waarmee ik mijn website kan bekostigen.
http://www.cameraland.nl

Overweeg je om filters te kopen, kies dan bij voorkeur voor het merk Haida. Je kunt deze filters via deze website verkrijgen in mijn webwinkel. De filters worden geleverd via de importeur Omnifoto.nl
Ga direct naar de webwinkel voor Haida filters

Advertentie
adsense
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties