Review van de Profoto B2 To-Go-kit

Gebruik van een flitser kan je onderwerp net dat beetje meer in the spotlight zetten. Begrijp me goed, natuurlijk licht is heerlijk om mee te werken. Maar soms kun je met wat extra licht nèt dat beetje meer aan de foto geven. Dan praten we over strobist fotografie. De flitser los van de camera, draadloos aangestuurd, waarbij het flitslicht naadloos met het omgevingslicht samengevoegd wordt. Ik heb een review gedaan van de Profoto B2 To-Go-kit.

Geschatte leestijd: 4 minuten

Strobist fotografie met een reportage flitser is leuk om te doen, maar de kracht van een reportageflitser kan een beperking zijn
Strobist fotografie met een reportage flitser is leuk om te doen, maar de kracht van een reportageflitser kan een beperking zijn. Hier zal de flitser digitaal uit de foto gehaald moeten worden.

Voor strobist fotografie en reportages op locatie heb ik een set 600EX-RT reportageflitsers van Canon. Dit combineer ik met de draadloze Canon controller ST-E3RT. Deze stuurt niet alleen de flitsers aan, maar beschikt bovendien over TTL. Je kunt het makkelijk combineren met een softbox, paraplu of andere hulpmiddelen zoals een flashbender. Het is heel draagbaar, makkelijk mee te nemen en flexibel in gebruik. Je moet er alleen rekening mee houden dat zelfs deze flitsers, ondanks een richtgetal van 60, niet altijd krachtig genoeg zijn.

De Profoto B2 To-Go-kit

Toen kwam Cameraland.nl met het aanbod om een review van de Profoto B2 To-Go-kit te maken, een dure maar mooie compacte flitser die ook over TTL aansturing geschikt, en tot maar liefst 4x zo krachtig is als een reportageflitser. Ondanks dat is de flitskop niet veel groter dan die reportageflitser.

Een reklame boodschap
De Profoto B2 (links) met de Canon Speedlight 600EX-RT (rechts)
De Profoto B2 (links) met de Canon Speedlight 600EX-RT (rechts)

Ik heb de Profoto B2 voor een aantal bedrijfsreportages ingezet en bovendien een aantal leuke fotosessies georganiseerd. Een paar van die fotosessies heb ik in eerdere blogs al aan bod laten komen (de fotoshoot met met model no11 en de levitatieshoot met Wendy). Ook de fotosessie met de band PALAIS IDEAL is met de Profoto B2 uitgevoerd.

In die korte tijd ben ik een verslaafd geraakt aan deze mooie flitser en ik moest met pijn in mijn hart de B2 weer retourneren naar Cameraland.nl.  De review die ik geschreven heb staat nu online op de site van Cameraland.nl en is te vinden via de volgende link:

http://www.cameraland.nl/blog/review-profoto-b2-250-airttl/199

Galerij

Tot slot laat ik een paar van de vele foto’s zien die ik met de Profoto B2 heb gemaakt. Voor de details over de foto’s verwijs ik door naar de review.

De hond Bruc in actie,
De hond Bruc in actie, flitsen met 12 beelden per seconde
De band PALAIS IDEAL,
De band PALAIS IDEAL
Review van de Profoto B2 To-Go-kit
Daisy in “bokehlicious winter evening”
Review van de Profoto B2 To-Go-kit
Daisy
Review van de Profoto B2 To-Go-kit
Model no11
Review van de Profoto B2 To-Go-kit
Roos
Profoto B2 vs Profoto B1
Profoto B2 vs Profoto B1, het grotere broertje

Advertentie
adsense
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
7 jaren geleden

[…] Malietoren. Ik kon in dat geval niet flitsen omdat ik geen geschikte remote trigger had voor mijn Profoto flitser, waardoor ik alleen een modellicht ter beschikking had. Door in de nabewerking de hoge lichten te […]