Menu Sluiten

Review van de Profoto B2 To-Go-kit

Gebruik van een flitser kan je onderwerp net dat beetje meer in the spotlight zetten. Begrijp me goed, natuurlijk licht is heerlijk om mee te werken, maar soms kun je met wat extra licht nèt dat beetje meer aan de foto geven. Dan praten we over strobist fotografie; met een flitser los van de camera, draadloos aangestuurd, waarbij het flitslicht naadloos met het omgevingslicht samengevoegd wordt.

Strobist fotografie met een reportage flitser is leuk om te doen, maar de kracht van een reportageflitser kan een beperking zijn
Strobist fotografie met een reportage flitser is leuk om te doen, maar de kracht van een reportageflitser kan een beperking zijn. Hier zal de flitser digitaal uit de foto gehaald moeten worden.

Voor strobist fotografie en reportages op locatie heb ik een set 600EX-RT reportageflitsers van Canon en de draadloze controller ST-E3RT, die niet alleen de flitsers aanstuurt maar bovendien beschikt over TTL. Je kunt het makkelijk combineren met een softbox, paraplu of andere hulpmiddelen zoals een flashbender. Het is heel draagbaar, makkelijk mee te nemen en flexibel in gebruik. Je moet er alleen rekening mee houden dat zelfs deze flitsers, ondanks een richtgetal van 60, niet altijd krachtig genoeg zijn.

Advertisements

Toen kwam Cameraland.nl met het aanbod om de Profoto B2 te gaan testen, een dure maar mooie compacte flitser die ook over TTL aansturing geschikt, en tot maar liefst 4x zo krachtig is als een reportageflitser. Ondanks dat is de flitskop niet veel groter dan die reportageflitser.

De Profoto B2 (links) met de Canon Speedlight 600EX-RT (rechts)
De Profoto B2 (links) met de Canon Speedlight 600EX-RT (rechts)

Ik heb de Profoto B2 voor een aantal bedrijfsreportages ingezet en bovendien een aantal leuke fotosessies georganiseerd. Een paar van die fotosessies heb ik in eerdere blogs al aan bod laten komen (de fotoshoot met met model no11 en de levitatieshoot met Wendy). Ook de fotosessie met de band PALAIS IDEAL is met de Profoto B2 uitgevoerd.

In die korte tijd ben ik een verslaafd geraakt aan deze mooie flitser en ik moest met pijn in mijn hart de B2 weer retourneren naar Cameraland.nl.  De review die ik geschreven heb staat nu online op de site van Cameraland.nl en is te vinden via de volgende link:

http://www.cameraland.nl/blog/review-profoto-b2-250-airttl/199

Tot slot laat ik een paar van de vele foto’s zien die ik met de Profoto B2 heb gemaakt. Voor de details over de foto’s verwijs ik door naar de review.

De hond Bruc in actie
De hond Bruc in actie, flitsen met 12 beelden per seconde

 

De band PALAIS IDEAL
De band PALAIS IDEAL

 

Daisy in
Daisy in “bokehlicious winter evening”

 

Daisy
Daisy

 

Yizhin
Model no11

 

Roos
Roos

 

Profoto B2 vs Profoto B1
Profoto B2 vs Profoto B1, het grotere broertje

Deze berichten vind je misschien ook interessant

Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
5 jaren geleden

[…] Malietoren. Ik kon in dat geval niet flitsen omdat ik geen geschikte remote trigger had voor mijn Profoto flitser, waardoor ik alleen een modellicht ter beschikking had. Door in de nabewerking de hoge lichten te […]

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x