Samen terug naar Lofoten

Samen naar Lofoten

In 2016 ging ik samen met Hetwie naar Lofoten. Deze eerste echte fotoreis was een fantastische ervaring. Het jaar daarna gingen we nog een keer, met meer kennis van de eilanden archipel in het Noorden van Noorwegen. Het heeft echter tot 2023 geduurd voordat we samen weer terug naar Lofoten gingen. In dit blogbericht vertel ik meer over deze reis.

Geschatte leestijd: 6 minuten

De fotoreis naar Lofoten in 2016 was een eye-opener. Het was een ontdekkingsreis die een indruk gaf van deze prachtige eilanden in Noorwegen. We bezochten echter maar een klein deel van de Lofoten. Om dat gemis te compenseren gingen we samen in 2017 terug naar Lofoten.

Lees over onze fotoreis in 2016 in een van mijn blogberichten
Lofoten 2016 impressie
en volg de links in dat bericht naar alle ervaringen van die reis

De fotoreizen Winter op Lofoten

Na die tweede reis in 2017 startte ik de fotoreizen Winter op Lofoten. In plaats dat we samen terug naar Lofoten gingen, vertrok ik in de jaren die volgden met een groep waarbij ik als reisleider de deelnemers rond leidde over Lofoten. Met deze reizen ben ik helaas gestopt. Maar in 2023 vond ik dat het tijd was om samen met Hetwie terug te keren naar Lofoten.

Een reklame boodschap
Samen terug naar Lofoten
Samen met Hetwie op het strand van Gimsøy op Lofoten. De start van een prachtige reis over de fotogenieke eilanden archipel in 2023

Op zoek naar nieuwe plekken

Het was heel aantrekkelijk om samen terug te gaan om de bekende plekken op Lofoten opnieuw te bezoeken. De stranden van Haukland, Uttakleiv, en Skagsanden zijn heel bekend. Andere stranden zijn Myrland, Gimsøy en Unstad, om er een paar te noemen. Een bezoek aan Henningsvær en Hamnøy hoorden er ook bij. Net als samen terug naar het uiterste puntje van de Lofoten dat de naam Å draagt.

Samen terug naar Lofoten
Samen terug naar Lofoten. Sommige plekken waren moeilijk bereikbaar. Die heb ik ‘even’ alleen gedaan.

Dit keer besloten we om toch eens wat verder te kijken dan de bekende plekken. Skagsanden, Haukland en Uttakleiv hebben we overgeslagen. Hamnøy en Reine eveneens, afgezien van een korte stop bij de brug voor de traditionele foto van de rorbuer.

Daarvoor in de plaats hebben we meer tijd doorgebracht in het dorpje Nusford en Å, en was een herhaaldelijk bezoek aan Storsandnes meer dan de moeite waard. Ook andere plekken waar normaal gesproken niet gestopt wordt kregen bij ons meer aandacht. Er is zoveel meer in Lofoten dat de moeite waard is, dan alleen de bekende plekken. Samen terug zijn op Lofoten was in dat opzicht een fantastische aanvulling op de eerste twee reizen in 2016 en 2017.

Samen terug op Lofoten – de eerste foto’s

De bewerkingen van de eerste foto’s heb ik gereed. Het is een afwisselende reeks geworden, dat een mooie impressie geeft van de reis. Kijk ook op Flickr, waar alle foto’s van Lofoten te vinden zijn. De nieuwe, als de oude.

Advertentie
adsense
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Marga Elberse
Marga Elberse
1 jaar geleden

Dag Nando en Hetwie,
wat fijn dat we via de foto’s mee mogen genieten van jullie reizen.
Vele mooie foto’s maar foto 6 “De bekende bergen rondom de stranden van Uttakleiv …” is wel een zeer mooie sfeervolle foto.