Sanne tussen de klaprozen

Sanne tussen de klaprozen, Een van mijn favoriete foto's van 2021

Met al die mooie klaprozen was het heel aantrekkelijk om deze velden als omgeving te gebruiken voor een fotosessie. Sanne wilde wel tussen de klaprozen gaan staan voor een fotoshoot. Het was tevens een mooie gelegenheid om met de Panasonic Lumix DC-S5 te fotograferen. Het resultaat van deze fotosessie zie je in dit blogbericht.

Geschatte leestijd: 5 minuten

Onlangs heb ik foto’s gemaakt van een korenveld dat vol stond met klaprozen. Dit levert altijd prachtige beelden op, zoals dat ook te zien is in mijn vorige blogbericht. Vooral bij zonsondergang levert dit een bijzondere sfeer op. Maar ik wilde ook eens wat meer dan alleen de bloemenpracht. Daarom vroeg ik of Sanne tussen de klaprozen wilde poseren voor een fotosessie. Dat wilde ze wel.

Het korenveld
Klaprozen in een graanveld. Stel dat daar een model in zou staan? Sanne wilde hier wel gaan staan voor een set foto’s.

Ik heb Sanne al eerder gefotografeerd. Een prachtige fotosessie die eindigde met een fantastische zonsondergang. Het was natuurlijk een beetje hopen op een vergelijkbaar licht. Maar met al die rozen in het veld zou elk tegenlicht mooi uitvallen. Daar was ik van overtuigd.

Een Lumix S5 en een Black Mist filter

Met Sanne tussen de klaprozen was dit natuurlijk een prachtige gelegenheid om met de Panasonic Lumix DC-S5 te fotograferen. Deze camera werd door Panasonic Nederland en Cameraland.nl ter beschikking gesteld voor een review. Maar ik heb ook een Black Mist filter van Haida ter beschikking gekregen.

Een reklame boodschap
Panasonic Lumix S5
Panasonic Lumix S5 tussen de klaprozen

Juist met het tegenlicht kan een Black Mist filter prachtige resultaten opleveren. Het werkt als een soort soft focus filter dat de hooglichten en het contrast verminderd, zonder dat het de scherpte van de foto beïnvloed. Daarover zal ik binnenkort een artikel aan wijden. Het resultaat van het Black Mist filter is subtiel, maar zeer zeker merkbaar bij deze foto’s van Sanne tussen de klaprozen.

Het effect van een Black Mist filter.
Sanne tussen de klaprozen. Een dromerig beeld mede door de effecten van het Black Mist filter

Behalve de Panasonic heb ik ook met mijn Canon EOS R5 gefotografeerd. Dit blijft ondanks alles toch mijn favoriete camera om mee te fotograferen. De foto’s van beide camera’s staan allemaal door elkaar heen, want in feite maakt de camera niet zo veel uit, zo lang de foto’s maar naar wens zijn.

Galerij van Sanne tussen de klaprozen


Ben je op zoek naar fotografie apparatuur? Overweeg dan om de aanschaf via mijn site bij Cameraland.nl te doen. Ik krijg daarvoor een kleine commissie waarmee ik mijn website kan bekostigen.
http://www.cameraland.nl

Overweeg je om filters te kopen, kies dan bij voorkeur voor het merk Haida. Je kunt deze filters via deze website verkrijgen in mijn webwinkel. De filters worden geleverd via de importeur Omnifoto.nl
Ga direct naar de webwinkel voor Haida filters

Advertentie
adsense
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jan Huijbers
Jan Huijbers
3 jaren geleden

Weer een prachtig blog Nando met uitgebreide uitleg over apparatuur en manier waarop te fotograferen. Het effect van het black mist filter is denk ik toch wel duidelijk terug te zien, wat een mooi licht zit er in je foto’s !