Menu Sluiten

Scherptediepte in de praktijk, hoe zit het nu?

Iedereen die fotografeert wordt vroeger of later geconfronteerd met scherptediepte, ofwel DOF in de meer populaire (Engelse) afkorting. Scherptediepte is heel erg belangrijk in fotografie en compositie. Daarom is het ook belangrijk om te weten hoe je met scherptediepte kunt spelen. Maar hoe doe je dat?

De diafragma's van een camera, een van de mogelijkheden om met scherptediepte te spelen
De diafragma’s van een camera: een van de mogelijkheden om met scherptediepte te spelen

Op internet is heel veel te vinden over scherptediepte. Uit ervaring weet ik dat het vaak moeilijk begrijpbare verhalen zijn, vol ingewikkelde theorie en formules. Daarom heb ik in mijn nieuwste artikel op de site een poging gewaagd om het gebruik van scherptediepte uit te leggen in eenvoudige taal die bovendien praktisch van opzet is.

Advertisements

Het artikel is in eerste instantie bestemd voor de beginnende fotograaf. Het heeft geen moeilijke formules, geen ingewikkelde schema’s of saaie theorie. De fotograaf heeft daar in de praktijk heel weinig aan. Maar ik ben van mening dat ook de meer gevorderde fotograaf er een goed handvat aan kan hebben. Als dat inderdaad zo is, ben ik volledig in mijn opzet geslaagd.

De link naar het artikel is:

https://www.nandoonline.com/?page_id=3560

Bovendien is het artikel ook bereikbaar via het hoofdmenu van de site. Veel leesplezier

 

Deze berichten vind je misschien ook interessant

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x