Soms sneeuwt het in april

soms sneeuwt het in april

Op woensdag 7 april 2021 viel er eindelijk weer eens sneeuw. Dat was ongeveer één week nadat we even van heerlijke zomerse temperaturen hadden genoten. We hoeven ons hier niet echt over te verbazen, want zo lang de R in de maand zit kan het weer nog alle kanten op. Dan is de winter nog niet helemaal vertrokken. Niet voor niets is er het gezegde “april doet wat ‘ie wil.” Kortom, soms sneeuwt het in april.

Geschatte leestijd: 5 minuten

Het was koud en guur toen ik ‘s-avonds Bruc ging uitlaten. Het had de hele dinsdag al met regelmaat gesneeuwd, maar het bleef niet echt goed liggen. Toen ik woensdag ochtend uit het raam keek bleek het tot mijn grote verbazing toch bijna helemaal wit te zijn. En het sneeuwde nog steeds volop.

soms sneeuwt het in april
Links was dinsdag 6 april 2021 in de middag, rechts woensdag 7 april in de ochtend.

Ik dacht niet goed na, en vertrok gewoon naar het werk. Ik had immers het plan opgepakt om weer nieuwe video opnames te maken voor Photofacts. Maar onderweg werd het al duidelijk dat ik beter thuis had kunnen blijven. Het verkeer was niet vooruit te branden, en het landschap werd met de minuut mooier.

Een reklame boodschap

Sneeuwfoto’s maken in april

Ik ben omgedraaid en zo snel (en veilig) mogelijk naar huis gegaan. Het werd al snel duidelijk dat ik beter direct erop uit had moeten gaan. De sneeuwval werd rond 9:30 uur al minder. Maar toen stond ik al bij Berkendonk, het kleine maar leuke stukje natuur bij Helmond. Daar kon ik nog net een aantal leuke winterfoto’s maken voor de sneeuwbui plaats maakte voor regen.

Dat het soms sneeuwt in april is niet uitzonderlijk. Niet voor niets wordt er wel eens gezegd dat “april doet wat ‘ie wil“, en dat “de R nog in de maand zit“. Dit vertelt ons dat het weer nog alle kanten op kan gaan. En op 7 april 2021 werd daad bij woord gevoegd.

Straks, als het mei is en de R uit de maand is, dan pas is de winter echt voorbij. Let maar op.

Advertentie
adsense
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties