Steampunk huwelijk

Soms komen twee liefhebberijen samen. In dit geval het maken van een huwelijksreportage en het maken van concertfoto’s en/of foto’s van een band. Als dat huwelijk en de stijl dan ook bijzonder is wordt het helemaal fantastisch. Op zaterdag 1 september trad Hélène en Björn in het huwelijk. Dress code: steampunk.

Het echtpaar met de band Coppelius

Het echtpaar Hélène en Björn hebben een grote voorliefde voor steampunk. De keuze om het huwelijk in deze stijl te houden was dan ook vanzelfsprekend en een deel van de genodigden kwam helemaal in stijl gekleed.
Wat deze dag extra bijzonder maakte was de aanwezigheid van de Duitse band Coppelius, die in de trouwzaal van het Jan Cunen museum een kort stukje zong. ‘s-Avonds zou de band ook nog een kort optreden geven ter ere van het echtpaar. Voor mij was dit het samenkomen van twee liefhebberijen: muziek fotograferen en een huwelijk fotograferen.

Optreden van Coppelius tijdens de feestavond

Vlak voor het optreden bij de feestavond heb ik een moment genomen om het bruidspaar samen met de band op de foto te zetten. Het feest vond plaats in De Bovenmeester te Oss, een prachtige locatie die helemaal in stijl aangekleed is. Op de eerste verdieping was er een mooie rustige plek voor deze groepsfoto. Coppelius nam direct van de gelegenheid gebruik om me te vragen wat bandfoto’s te maken; een gelegenheid die ik niet aan me voorbij heb laten gaan. Die foto’s worden voorlopig nog niet openbaar gemaakt.

Fotoshoot bij stoomgemaal ‘De Tuut’

De dag was een succes. Het echtpaar heeft genoten, en ik ook.

De foto’s die hier getoond worden zijn in overleg met het echtpaar geplaatst.

6 Replies to “Steampunk huwelijk”

  1. Wat een prachtige reportage en goede foto’s 😀
    Ik was niet bij het huwelijk zelf, maar ik vond op de foto’s het kersverse echtpaar er stralend uitzien!

    Gr. Eva

Een (korte) reactie over wat je ervan vindt wordt op prijs gesteld :)