Terugblik naar de masterclass in de Auvergne 2019

De deelnemers in Lavaudieu

De tweede masterclass van 2019 is weer achter de rug; een week waarin de deelnemers ondergedompeld zijn in landschapsfotografie, met verrassende technieken en mooie plekken om al het geleerde in de praktijk te brengen. Dit is een terugblik naar de masterclass in de Auvergne 2019.

De omstandigheden waren prachtig en gevarieerd. We hadden een aantal heldere nachten om de Melkweg te fotograferen, en prachtige ochtenden voor een zonsopkomst. Soms was het uitdagend om de locaties mooi vast te leggen, omdat het zo overweldigend was of omdat de lichtomstandigheden het wat moeilijker maakte.

Sommige plekken vergden een aardige klim, en één locatie was dit keer niet op een veilige manier bereikbaar, helaas. Af en toe was er wat improvisatie nodig, maar met een heel enthousiaste en flexibele groep deelnemers was dat geen enkel probleem.

De groep van september 2019 in de tuin van La Fougeraie
De groep van september 2019 in de tuin van La Fougeraie

Het enthousiasme tijdens deze week was zo groot, dat ik het gevoel had dat we op veel van de locaties te weinig tijd ter beschikking hadden. Er is nu eenmaal maar 24 uur in een dag, en de dagen waren ruim ingepland. De foto’s die ik van de deelnemers gezien hebben liegen er dan ook niet om.

Hoe mooi en gevarieerd de week ook was, voor velen was een prachtige Melkweg bij de ruïne van La Potence toch wel het hoogtepunt.

terugblik naar de masterclass in de auvergne 2019 met de Melkweg boven La Potence
De Melkweg boven La Potence

Nieuwe masterclasses in 2020

Ook in 2020 gaan we weer twee masterclasses geven in dit fantastische gebied in de Auvergne. De eerste aanmeldingen zijn al binnen. Ik kijk al vooruit naar het moment dat ik iedereen bij La Fougeraie kan verwelkomen.

Meer informatie over deze masterclass is te vinden op https://www.nandoonline.com/workshops/natuurfotografie-in-de-auvergne-f/

Hieronder zijn een aantal foto’s te zien die door de deelnemers in deze editie gemaakt zijn. De foto’s zijn met toestemming geplaatst, en de naam staat vermeld onder de foto. Het is een mooie terugblik naar de masterclass in de Auvergne 2019.

Advertentie
adsense
Abonneer
Laat het weten als er
guest

4 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Werner Hax
Werner Hax
4 jaren geleden

Het was een fantastische week…

piet de backer
piet de backer
4 jaren geleden

die beelden werken aanstekelijk!