Terugblik naar de masterclass in de Auvergne 2019

De tweede masterclass landschapsfotografie in de Auvergne van 2019 is weer achter de rug; een week waarin de deelnemers ondergedompeld zijn in landschapsfotografie, met verrassende technieken en mooie plekken om al het geleerde in de praktijk te brengen.

De omstandigheden waren prachtig en gevarieerd. We hadden een aantal heldere nachten om de Melkweg te fotograferen, en prachtige ochtenden voor een zonsopkomst. Soms was het uitdagend om de locaties mooi vast te leggen, omdat het zo overweldigend was of omdat de lichtomstandigheden het wat moeilijker maakte. Sommige plekken vergden een aardige klim, en één locatie was dit keer niet op een veilige manier bereikbaar, helaas. Af en toe was er wat improvisatie nodig, maar met een heel enthousiaste en flexibele groep deelnemers was dat geen enkel probleem.

De groep van september 2019 in de tuin van La Fougeraie
De groep van september 2019 in de tuin van La Fougeraie

Het enthousiasme was zo groot, dat ik het gevoel had dat we op veel plekken te weinig tijd ter beschikking hadden. Er is nu eenmaal maar 24 uur in een dag, en de dagen waren ruim ingepland. De foto’s die ik van de deelnemers gezien hebben liegen er dan ook niet om. Voor velen was een prachtige Melkweg bij de ruïne van La Potence toch wel het hoogtepunt.

De Melkweg boven La Potence
De Melkweg boven La Potence

Ook in 2020 gaan we weer twee masterclasses geven in dit fantastische gebied in de Auvergne. De eerste aanmeldingen zijn al binnen en ik kijk nu al vooruit naar het moment dat ik iedereen bij La Fougeraie kan verwelkomen.

Meer informatie over deze masterclass is te vinden op http://www.nandoonline.com/workshops/natuurfotografie-in-de-auvergne-f/

Hieronder zijn een aantal foto’s te zien die door de deelnemers in deze editie gemaakt zijn. De foto’s zijn met toestemming geplaatst, en de naam staat vermeld onder de foto.

 

2 Replies to “Terugblik naar de masterclass in de Auvergne 2019”

Een (korte) reactie over wat je ervan vindt wordt op prijs gesteld :)