Terugblik op de masterclass modelfotografie en beeldbewerking

masterclass modelfotografie en bewerking

Eind 2019 werd ik gevraagd om vanuit mijn werk bij Photofacts Academy als expert Lightroom een presentatie te geven tijdens de masterclass modelfotografie en beeldbewerking in Culemborg. Natuurlijk heb ik deze kans niet voorbij laten gaan. Ik wil even terug kijken naar deze leuke dag.

masterclass modelfotografie en beeldbewerking
masterclass modelfotografie en beeldbewerking

De masterclass werd gegeven door Van Duuren media, samen met Photofacts Academy, Hensel Studiotechniek en Frank Doorhof. Rob de Winter gaf een presentatie en workshop over beeldbewerking in Photoshop. Ik liet de deelnemers kennis maken met mijn beeldbewerking in Lightroom.

nando presenteert lighroom
Mijn presentatie Lightroom tijdens de masterclass modelfotografie (foto door Elja Trum (Photofacts))

De dag in vogelvlucht

Aan mij was de eer om de dag te starten. Ik had een van de foto’s van Roos die ik lang geleden met de Hasselblad gemaakt hebt gekozen. Daarmee kon ik laten zien wat er in Lightroom mogelijk is. En dat moet in niet meer dan 45 minuten verteld worden aan de zeventig deelnemers in de zaal.

Het was leuk om live te laten zien hoe ik nu een dergelijke foto zou bewerken. Sinds die fotoshoot heb ik zelf ook nieuwe inzichten in bewerking gekregen. Helaas kon ik door het podium licht de mensen in de zaal niet zo goed zien. Ik hou namelijk van het contact met mijn publiek, de interactie.

Aansluitend bracht Rob de Winter een introductie over de mobiele workflow in Photoshop Mobile. Tot slot gaf Frank Doorhof een korte introductie in zijn fotografie, gevolgd door een praktijk sessie met twee modellen..

Een reklame boodschap

De onderstaande video laat een mooie impressie van de dag zien, waarin ik zelf ook kort aan woord kom (op 7:05 minuten in de video).

‘s-Middags mochten de deelnemers zelf aan de slag in drie groepen. Op toerbeurt kreeg iedereen kans om onder begeleiding van Frank, Rob en mij te fotograferen en te bewerken.

masterclass modelfotografie en bewerking
Live meekijken met het fotograferen van een model door Frank Doorhof.

Tot slot

Ik vond het een eer om samen met Frank en Rob deze dag te vullen. Ieder van ons nam we een deel van het hele proces onder handen, van fotografie tot bewerking. Een dag is dan veel te kort, want er is zoveel meer te vertellen.

Gelukkig heb ik tussen de momenten van uitleg een paar seconden tijd kunnen nemen om toch nog een foto te maken. Veel tijd kon ik niet nemen, maar gelukkig was de lichtopstelling van Frank al gereed. Zonder flits, maar met het continu licht van de flitsers van Hensel.

masterclass modelfotografie en bewerking
Even snel tussen de bedrijven door. Ik denk dat de deelnemers het niet erg vonden.

Dank je wel Frank, Annewiek, Rob, Elja, Hans, Robert, Patrick en de rest, voor een erg leuke en geslaagde dag.

Advertentie
adsense
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties