The making off in 1 minuut

Hoe bewerk ik mijn foto’s? Die vraag krijg ik zo nu en dan. Het antwoord duurt ergens tussen vijf minuten en een half uur, afhankelijk van de hoeveelheid werk er in een bewerking gaat. Wat als ik dat in een minuutje kan laten zien? Daarom ga ik een serie beginnen. The making off in 1 minuut waarin het hele process te zien is.

Estimated reading time: 3 minuten

Het bewerken van een foto kan een tijdrovende bezigheid zijn. Hoeveel je eraan bewerkt hangt af van de foto zelf. Het eindresultaat moet mooi zijn en het onderwerp recht aan doen. Sommige foto’s kosten meer werk dan andere, en alles laten zien kan een saaie bedoeling worden. Ik kan de making off echter ook in 1 minuut laten zien.

Geen les, maar een impressie

Het is niet de bedoeling om elk detail in realtime te laten zien. Je hebt daar ook weinig aan, want elke foto vergt een andere bewerking. Wat ik zou laten zien bij de ene foto geldt niet voor een andere foto, laat staan jouw foto. Maar het proces via the making off in 1 minuut laten zien geeft wel een impressie van de manier hoe het gedaan is.

Mijn eerste The making off in 1 minuut
The making off in 1 minuut
De Groote Peel aan het Elfde, in zwart-wit. Het hele proces kun je bekijken in niet meer dan een minuut.

Niet meer dan 1 minuut

Het kijken van een film die niet meer dan één minuut duurt kost niet zoveel tijd. Dat maakt het makkelijk om het ‘eventjes’ te bekijken. The making off in 1 minuut geeft ondanks die korte tijd toch een mooi beeld van mijn raw-workflow. Het is zonder woorden, met een simpel muziekje op de achtergrond.

Een reklame boodschap

Wil je zelf aan de slag met raw fotografie en weet je niet goed hoe te beginnen?
Lees dan mijn artikel Starten met fotograferen in raw

Wil je meer dan 1 minuut bewerking, dan zal het nodig zijn om toch eens bij de Photofacts Academy te kijken, waar ik hele cursussen over fotografie en fotobewerking geef. The making off in 1 minuut video vind je exclusief op mijn YouTube kanaal. Het plan is om er regelmatig een aan toe te voegen.

Benieuwd naar het proces? In één minuut krijg je een indruk van het werk dat in deze bewerking is gegaan.
The making off in 1 minuut
Een fantastisch moment in de Groote Peel, met prachtig licht.

Gaat het toch te snel voor je? Dan heb ik de tip om bij de video op YouTube de afspeelsnelheid te verzetten.
Door deze op 0,5x te zetten, of zelfs op 0,25x gaat het wat rustiger.

Wat vind je van het idee?

Na deze eerste twee edities van the making off in 1 minuut ben ik benieuwd wat je ervan vindt. Wil je er iets over zeggen, dan nodig ik je uit dit om onder dit bericht te doen. Suggesties zijn ook welkom. Ik vind het in ieder geval een leuk idee, ik hoop dat jij dat ook vindt.


Photofacts Academy is het leerplatform waar ik video cursussen geef over fotografie. Een lidmaatschap geeft je toegang tot al mijn cursussen, maar ook van veel andere fotografen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Met een proeflidmaatschap krijg je een goed idee. Ik zie je graag bij mijn video cursussen.
Ga naar www.photofactsacademy.

Advertentie
adsense
Abonneer
Laat het weten als er
guest

4 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Marga Elberse
Marga Elberse
1 jaar geleden

Dag Nando,

de afspeel snelheid op 0,25x gezet.
de film vaak op pauze gezet.
dan zijn je stappen hoe de foto wordt bewerkt te volgen.
maak er een 5-minuten film van dan is het bruikbaar
maar altijd blij met je tips.

Erik
Erik
1 jaar geleden

Hoi Nando,

Ik vind je idee om de bewerking in een kort filmpje te laten zien geweldig leerzaam. Je keuze voor 1 minuut is voor mij echter te kort. Natuurlijk kan ik je cursus op PF volgen maar juist dit soort praktische voorbeelden voegen iets toe. hetzelfde filmpje in 3 minuten bijv., dan kan ik het volgen en opslaan. Nu zet ik steeds elke paar seconden de pauzetoets aan om te kunnen volgen wat je doet. Al met al ben ik dan zeker 3 minuten aan het kijken. Hoe dan ook, goed initiatief!