Thema shoot: waternimf

Lang geleden had ik een boek over sprookjeswezens. Daarin stond een prachtige tekening van een waternimf, badend in het water. Het boek met de tekening ben ik al lang kwijt geraakt, bijna vergeten maar niet helemaal. Alleen de herinnering al was voldoende voor een thema shoot: waternimf.

Geschatte leestijd: 4 minuten

Het idee kwam op toen ik met Wendy wederom een fotosessie in wilde plannen. Ik herinnerde ik me die ene tekening, gemaakt door Rien Poortvliet. Ik wilde graag een dergelijke scene fotograferen. Met een eigen draai daaraan, natuurlijk. Het zou een thema shoot met als onderwerp waternimf.

Dit vergde iets meer voorbereiding dan alleen maar op pad gaan om een mooie dame te fotograferen. Ik moest een moodboard hebben (altijd verstandig, hoewel het vrijwel onmogelijk leek om die ene tekening terug te vinden), een locatie en een geschikte datum en tijd.

Vredig aan haar poel onder de waterval, in alle rust als de mens uit het domein verdwenen is. Haar lange haren glanzen, haar gewaad smetteloos. Het is er stil, vreedzaam, met alleen de stem van het murmelende water dat weerklinkt tegen de rotsen van deze kleine beschutte plek. Wendy Ninlingspo Polarisatie/0,6ND soft gradient/0,3ND soft gradient op z'n kop Speedlight in softbox
Vredig aan haar poel onder de waterval, in alle rust als de mens uit het domein verdwenen is. Haar lange haren glanzen, haar gewaad smetteloos. Het is er stil, vreedzaam, met alleen de stem van het murmelende water dat weerklinkt tegen de rotsen van deze kleine beschutte plek.

Fotograferen in de Ninglinspo

De locatie voor de fotosessie met een een waternimf was snel gevonden. Het pittoreske riviertje Ninglinspo in de Ardennen. Het heeft leuke kleine watervallen en poelen die perfect zouden zijn. Dankzij de lange nazomer met aangename temperaturen was eind september nog goed geschikt om deze fotosessie te doen. Het is immers niet leuk als je model een longontsteking krijgt in het koude water van een stromend riviertje. Of kippenvel, want dat vergt nogal het nodige poetswerk in Photoshop.

Na advies ingewonnen te hebben, wisten we een geschikt tijdstip te vinden waarbij het niet al te druk zou zijn met wandelaars of andere fotografen. Dat was wel zo prettig gezien de aard van deze thema shoot waternimf.

Een reklame boodschap
Thema shoot: waternimf
Wendy waternimf ninglinspo

Strobist fotografie pur sang

Met een flitser in mijn Lastolite softbox, een paar grijsverloopfilters en een polarisatie filter lukte het in het kleine tijdsbestek dat we hadden een serie sprookjesachtige beelden te maken. Want onder het dak van de bomen valt de avond sneller dan je zou willen.

Al snel waren de sluitertijden te lang voor dit soort fotografie, wat een les is om de volgende keer toch iets vroeger op de dag, of zelfs in de ochtend te gaan fotograferen. Van de andere kant zorgde het vallende duister en het late avondlicht voor een heerlijk landschap waarin Wendy in deze thema shoot de rol van waternimf op zich nam.

En wat mij betreft; deze fotosessie beviel zo goed dat ik meer van dit soort projecten wil fotograferen. Een vervolg zal zeker komen. Ondertussen kunnen we genieten van de beelden die ik deze heb kunnen maken.

Thema shoot: waternimf
Thema shoot: waternimf
Thema shoot: waternimf

Met dank aan Wendy voor het poseren en Pim voor het helpen met alle fotospullen te dragen en het assisteren.

Gebruikte apparatuur

Ben je op zoek naar fotografie apparatuur? Overweeg dan om de aanschaf via mijn site bij Cameraland.nl te doen. Ik krijg daarvoor een kleine commissie waarmee ik mijn website kan bekostigen.
http://www.cameraland.nl

Overweeg je om filters te kopen, kies dan bij voorkeur voor het merk Haida. Je kunt deze filters via deze website verkrijgen in mijn webwinkel. De filters worden geleverd via de importeur Omnifoto.nl
Ga direct naar de webwinkel voor Haida filters


Advertentie
adsense
Abonneer
Laat het weten als er
guest

5 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
7 jaren geleden

[…] alle fotosessies die ik de afgelopen jaren heb gedaan, met modellen, bedrijfsreportages en andere fotografie waar mensen in beeld worden gebracht, zijn gemaakt met een […]

Jos Verheijden
Jos Verheijden
7 jaren geleden

Super mooi zeg!
Ik heb echt géén idee hoe je het model zo hebt uitgelicht. Zou je dat willen toelichten?
En wederom bedankt voor de prachtige beelden.
Gr. Jos

Peter Lambrichs
7 jaren geleden

Ik val in herhaling………………………… prachtige beelden, Nando!
Maar dat komt natuurlijk ook (deels) door de prachtige locatie. 😉
Gr.
Peter