Menu Sluiten

Thema shoot: waternimf

Lang geleden had ik een boek over sprookjeswezens. Daarin stond een prachtige tekening van een waternimf, badend in het water. Het boek met de tekening ben ik al lang kwijt geraakt, bijna vergeten maar niet helemaal. Want toen het idee kwam om met Wendy wederom een fotosessie in te plannen herinnerde ik me die ene tekening. Die wilde ik graag fotograferen. Met natuurlijk een eigen draai daaraan. Dit vergde iets meer voorbereiding dan alleen maar op pad gaan om een mooie dame te fotograferen. Een moodboard (altijd verstandig – hoewel het vrijwel onmogelijk was om die ene tekening terug te vinden in boeken of op internet), een locatie en een geschikte datum en tijd.

Vredig aan haar poel onder de waterval, in alle rust als de mens uit het domein verdwenen is. Haar lange haren glanzen, haar gewaad smetteloos. Het is er stil, vreedzaam, met alleen de stem van het murmelende water dat weerklinkt tegen de rotsen van deze kleine beschutte plek. Wendy Ninlingspo Polarisatie/0,6ND soft gradient/0,3ND soft gradient op z'n kop Speedlight in softbox
Vredig aan haar poel onder de waterval, in alle rust als de mens uit het domein verdwenen is. Haar lange haren glanzen, haar gewaad smetteloos. Het is er stil, vreedzaam, met alleen de stem van het murmelende water dat weerklinkt tegen de rotsen van deze kleine beschutte plek.

De locatie was snel gevonden: het pittoreske riviertje Ninglinspo in de Ardennen, met de leuke watervallen en poelen. Wat weer betreft was het op het randje; dank zij de lange nazomer met aangename temperaturen was eind september nog net te doen. Het is immers niet leuk als je model een longontsteking krijgt in het koude water van een stromend riviertje. Of kippenvel, want dat vergt nogal het nodige poetswerk in Photoshop. Met wat adviezen wisten we een geschikt tijdstip te vinden, waarop het niet te druk zou zijn met wandelaars of andere fotografen. Dat was wel zo prettig gezien de aard van de fotoshoot.

Advertisements
Advertisements

wendy waternimf ninglinspo

Wendy waternimf ninglinspo

Met een lampje in de softbox, een paar grijsverloopfilters en een polarisatie filter lukte het in het kleine tijdsbestek dat we hadden een serie sprookjesachtige beelden te maken. Want onder het dak van de bomen valt de avond sneller dan je zou willen.  Al snel waren de sluitertijden te lang voor dit soort fotografie, wat een les is om een volgende keer toch iets vroeger op de dag, of zelfs in de ochtend te gaan fotograferen. Van de andere kant zorgde het vallende duister en het late avondlicht voor een heerlijk landschap waarin Wendy de rol van waternimf op zich nam.

En wat mij betreft; deze fotosessie beviel zo goed dat ik meer van dit soort projecten wil fotograferen. Een vervolg zal zeker komen. Ondertussen kunnen we genieten van de beelden die ik deze eerste keer heb kunnen maken.

wendy ninglinspo waternimf

wendy, ninglinspo, waternimf

wendy waternimf ninglinspo


Equipment

Deze berichten vind je misschien ook interessant

Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
4 jaren geleden

[…] alle fotosessies die ik de afgelopen jaren heb gedaan, met modellen, bedrijfsreportages en andere fotografie waar mensen in beeld worden gebracht, zijn gemaakt met een […]

Jos Verheijden
Jos Verheijden
4 jaren geleden

Super mooi zeg!
Ik heb echt géén idee hoe je het model zo hebt uitgelicht. Zou je dat willen toelichten?
En wederom bedankt voor de prachtige beelden.
Gr. Jos

Peter Lambrichs
4 jaren geleden

Ik val in herhaling………………………… prachtige beelden, Nando!
Maar dat komt natuurlijk ook (deels) door de prachtige locatie. 😉
Gr.
Peter

5
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x