Voortvloeiend uit mijn interesse, samen met de vragen die ik regelmatig krijg, heb ik lang geleden besloten om een aantal dingen op te schrijven zodat ik niet elke keer opnieuw hetzelfde moet vertellen. Niet dat ik het erg vind, ik deel mijn kennis graag, maar er gaat veel tijd in zitten. Daarom investeer ik graag wat meer tijd in wat de tutorials van Nando Harmsen is geworden. Hiermee kan ik wellicht ook mensen op weg kan helpen die er niet toe komen om dingen te vragen. Bovendien, ik vind het leuk om te doen.

Tutorials van Nando Harmsen
Touchscreen bediening bij landschapsfotografie

IStaat het onderwerp waar je meer over wilt weten er niet bij? Gebruik dan de zoekfunctie rechtsboven op de site, want er staan vaak veel tips in mijn gewone blog berichten. Kun je het onderwerp dan nog niet vinden? Stuur dan een e-mail en wie weet komt het aan bod.

Workshops en masterclasses

Ik bied diverse workshops en masterclasses aan waarin ik veel onderwerpen die ik op de site heb staan in de praktijk aan bod laat komen. Wanneer je interesse hebt, neem dan zeker contact op. Je kunt kiezen voor een workshop in groepsverband, of privé. Dan weet je zeker dat alles wat je wilt weten ook echt aan bod komt. Kijk voor mijn aanbod op de pagina workshops.

Een reklame boodschap
Tutorials van Nando Harmsen
De deelnemers aan de masterclass lange sluitertijden aan de Opaalkust in 2022

De tutorials van Nando Harmsen

Alles over belichting

Alles over lenzen, brandpunt, en scherptediepte

Alles over statieven

Alles over scherpstellen en autofocus

Alles over flitsers

Overige informatie

Fotograferen – techniek

Fotograferen – compositie

Fotograferen – panorama

Fotograferen – sterrenfotografie

Fotograferen – filters

Nabewerken – basis

Nabewerken – gevorderd

Handige tips

Apparatuur gebruik en onderhoud

Nog meer in het blog

Het kan zijn dat niet alles in deze lijst terug te vinden is. Ben je op zoek naar tutorials van Nando Harmsen? Zoek dan ook eens op de website met behulp van de zoekfunctie. Wellicht dat het antwoord verborgen zit in een van de vele blog. artikelen die ik geschreven heb.

Advertentie
adsense
Abonneer
Laat het weten als er
guest

11 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Marcel
Marcel
19 dagen geleden

Hallo Nando,
Al enige tijd volg ik je website (en andere media). Veel hiervan geleerd en uit je boeken. Ik ben nu eens aan het richten op de kleurdiepte. Mijn Nikon biedt 12-bits en 14-bits. Ik zou graag eens van jou horen hoe jij hiermee om gaat en hoe jij fotografeer?
Met vriendelijke groet,
Marcel

Marcel
Marcel
Antwoord aan  Nando Harmsen
50 minuten geleden

Hoi Nando,
Ik heb je nieuwe artikel gelezen over de bit diepte. Heldere uitleg, bedankt!
Marcel

Luc
Luc
7 maanden geleden

Hallo Nando,
Wou je alleen laten weten dat ik dat Adamski-affect ook eens, met succes, heb uitgeprobeerd (n.a.v. een videootje van jou).
Zoals altijd was de uitleg duidelijk, niet te traag, niet te snel, bevattelijk en… uitnodigend om het op een geschikte foto toe te passen.
Dank dus om dit zo mooi toe te lichten.
Met vriendelijke groeten,
Luc

Bob Glaskin-Clay
Bob Glaskin-Clay
2 jaren geleden

Hi there, Just wanted to let you know that I came across some of your articles on f-stoppers and found them very interesting and informative. You obviously have a lot of very valuable information to share with the photography world and I appreciated you sharing. As I do not understand Dutch, your web-site is not too helpful to me; however, I respect and understand your web-site being written in your native language and appreciate how much work it would it be to have both a Dutch and English version. Even then, that would preclude all the other photographers that speak… Lees verder »

Annelies Claes
Annelies Claes
3 jaren geleden

Hallo,

had graag tips gehad voor zwart-wit straatfotografie.

Mvg,

Annelies

Stephen Rainbird
Stephen Rainbird
5 jaren geleden

Hello Nando,
looks like there’s some good information & reading in there but do you have an English version?

Kind regards, Stephen