Sterrensporen (star trails)

Figuur 1: Sterrensporen boven de A67. 74 opnamen van 15 seconden bij ISO1000
Figuur 1:
Sterrensporen boven de A67. 74 opnamen van 15 seconden bij ISO1000

De tutorial over sterrensporen is volledig vernieuwd. In de jaren die voorbij zijn gegaan heb ik veel geleerd. Het werd dus tijd voor een herziening van deze oude tutorial.

De reden waarom ik het helemaal herschreven heb is de positieve respons die ik naar aanleiding van deze tutorial gekregen heb. Er zijn veel fotografen aan de slag gegaan met sterrensporen dank zij deze tutorial. Daar ben ik blij om, dat vind ik leuk. Dat is de reden waarom ik er tijd in steek.

Dus, een nieuwe tutorial. Vernieuwd, aangepast, uitgebreid. Maar niet op dezelfde plek te vinden. Alles is nu ondergebracht op mijn website www.nandoonline.com, de plaats waar uiteindelijk alle tutorials die hier nog staan naar zullen verhuizen. De nieuwe link is:

http://www.nandoonline.com/?page_id=2149

Deze pagina zal ik voorlopig nog laten staan om iedereen de gelegenheid te geven de nieuwe tutorial te vinden. Reacties stel ik op prijs; ze zijn gewoon onder aan het artikel te plaatsen. Ook voor vragen is daar plaats en waar mogelijk zal ik een (uitgebreid) antwoord geven.

Veel plezier met het lezen en volgen van de tutorial, en succes met het fotograferen van sterrensporen.

© nandOOnline webdesign en fotografie
Volgen van de tutorial is vrij. Gebruik van teksten en foto's uitsluitend in overleg.
www.nandoonline.com