Twee weken vakantie in Bretagne

Twee weken vakantie in Bretagne

Advertisements

Dit jaar leidde de vakantie naar Frankrijk. Bretagne om precies te zijn, of Breizh in de locale spraak Bretons. Wat bedoelt was als een heerlijke zonovergoten vakantie aan de immer veranderende kustlijn van dit deel van Frankrijk werd een wisselende vakantie met zon, regen, wind en temperaturen die op sommige dagen de  14°C niet overstegen. Niet bepaald dat waar we op hoopten.

Maar dit mag de pret niet drukken. De vakantie was heerlijk en vooral te kort. Er is zoveel te zien in dit prachtige gebied dat twee weken niet voldoende is. Het deel van Bretagne waar we verbleven, aan de Baie de La Forêt,  had een getijdenverschil van bijna 5 meter waardoor een de inham Anse de Saint-Laurent helemaal leeg liep.

360° panorama van Baie de La Forêt

De rotsige kustlijn gaf veel mogelijkheden voor fotograferen met lange sluitertijden. Helaas gooide de vele regenbuien vaak roet in het eten en kon ik mijn ND filters niet gebruiken. In totaal heb ik meer dan 2000 foto’s gemaakt waarvan het uitzoeken nog maar net is begonnen. De panorama’s zijn talrijk en het is gelukt om nog enkele heldere nachtelijke momenten te vinden.

Advertisements
Het sterrenbeeld Scorpio gluurt tussen de wolken door boven Baie de La Forêt

Een echte vakantie voor het fotograferen was dit niet. Ik hoop in de toekomst nog eens terug te kunnen om al die prachtige plekken te fotograferen, zoals de 70 meter hoge rotsen van Cap du Raz met de vuurtoren Le Four die weer en wind trotseert. De grootsheid is niet in een foto te vangen en deze plaats is voor mij toch zeker een van de meest indrukwekkende lokaties die ik ooit heb gezien.

De 70 meter hoge rotsen van Cap du Raz met in de verte de vuurtoren Le Four

De komende weken zal ik druk in de weer zijn met al die foto’s uit te zoeken met de nodige post-processing waarna een prachtig fotoalbum zal volgen. Ondanks het tegenvallende weer een geslaagde vakantie.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lieke
8 jaren geleden

Mooie foto’s en wat leuk om te horen dat de regio zo goed bevallen is, ondanks de soms wat tegenvallende temperaturen. We hebben in Bretagne een communitysite opgericht, waar bezoekers hun verhalen en foto’s met elkaar kunnen delen. Als u het leuk vindt, kunt u ook uw foto’s delen op http://www.fans-de-bretagne.com (de nederlandse versie bestaat, maar is nog aan verbeteringen onderhevig)

Groeten,

Lieke, namens het VVV van Bretagne

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x