Twee weken vakantie in Bretagne

In 2012 leidde de vakantie naar Frankrijk. Bretagne om precies te zijn, of Breizh in de lokale spraak Bretons. Wat bedoelt was als een heerlijke zonovergoten vakantie aan de immer veranderende kustlijn van dit deel van Frankrijk werd een wisselende vakantie met zon, regen, wind en temperaturen die op sommige dagen de 14°C niet overstegen. Dat maakte deze twee weken vakantie in Bretagne bepaald dat waar we op hoopten.

Geschatte leestijd: 3 minuten

Het slechte weer mag natuurlijk de pret niet drukken. De twee weken vakantie in Bretagne was dan ook heerlijk en zoals elke vakantie, vooral te kort. Er is zoveel te zien in dit prachtige gebied dat twee weken niet voldoende is.

Het deel van Bretagne waar we verbleven, aan de Baie de La Forêt,  had een getijdenverschil van bijna 5 meter waardoor een de inham Anse de Saint-Laurent helemaal leeg liep.

Twee weken vakantie in Bretagne
360° panorama van Baie de La Forêt

Een feest voor de fotograaf

De rotsige kustlijn gaf veel mogelijkheden voor fotograferen met lange sluitertijden. Helaas gooide de vele regenbuien vaak roet in het eten en kon ik mijn ND filters niet gebruiken.

Een reklame boodschap

Wil je meer weten over fotograferen met ND filters?
Lees dan ook mijn blogbericht
Hoe kies je het juiste grijsfilter voor jouw foto?

In totaal heb ik meer dan 2000 foto’s gemaakt waarvan het uitzoeken een hele tijd heeft geduurd. Vooral de panorama’s waren talrijk. Bovendien troffen we ondanks de vele regen ook een paar heldere nachten.

Twee weken vakantie in Bretagne
Het sterrenbeeld Scorpio gluurt tussen de wolken door boven Baie de La Forêt

Geen echte fotovakantie

Een echte vakantie voor het fotograferen was dit niet. Ik hoop in de toekomst nog eens terug te kunnen om al die prachtige plekken te fotograferen, zoals de 70 meter hoge rotsen van Cap du Raz met de vuurtoren Le Four die weer en wind trotseert. De grootsheid is niet in een foto te vangen en deze plaats was voor mij toch zeker een van de meest indrukwekkende locaties die ik tot op dat moment bezocht heb.

Twee weken vakantie in Bretagne
De 70 meter hoge rotsen van Cap du Raz met in de verte de vuurtoren Le Four

Een korte galerij van de twee weken vakantie in Bretagne

De meeste foto’s van deze twee weken vakantie in Bretagne zijn natuurlijk de echte vakantiefoto’s, van Hetwie, Aillas, Madouc, en natuurlijk ikzelf. Naast deze echte vakantiekiekjes heb ik toch een mooie set landschappen gefotografeerd. Hier volgt een korte galerij.

Advertentie
adsense
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lieke
11 jaren geleden

Mooie foto’s en wat leuk om te horen dat de regio zo goed bevallen is, ondanks de soms wat tegenvallende temperaturen. We hebben in Bretagne een communitysite opgericht, waar bezoekers hun verhalen en foto’s met elkaar kunnen delen. Als u het leuk vindt, kunt u ook uw foto’s delen op http://www.fans-de-bretagne.com (de nederlandse versie bestaat, maar is nog aan verbeteringen onderhevig)

Groeten,

Lieke, namens het VVV van Bretagne