Uitslag van de poll over Webinars

nando presenteert lighroom

In maart 2021 vroeg ik naar de interesse in Webinars. Op de poll die ik gemaakt heb zijn veel reacties gekomen en het doet me plezier om te zien dat er veel interesse in is. In dit blogbericht vertel ik over de uitslag van de poll over Webinars. En ik kondig direct mijn eerste Webinar aan. Lees snel verder en meld je aan.

Geschatte leestijd: 4 minuten

Vanaf 2012 geef ik lezingen voor fotoclubs en verenigingen. Ik vind het fantastisch om voor een groep over mijn fotografie te praten. Daarbij duik ik diep in op de geheimen van mijn fotografie. Mijn lezingen zijn dan ook heel informatief.

Er komt altijd veel positieve respons op mijn lezingen. Helaas is het geven van lezingen door de Covid 19 crisis voorlopig niet mogelijk. Ik hoopte dat dit inmiddels wel voorbij zou zijn, maar het lijkt erop dat we dit jaar nog wel opgescheept zitten met belemmeringen en beperkingen.

Uitslag van de poll over Webinars
Mijn presentatie Lightroom tijdens de masterclass modelfotografie

Ik bied mijn lezingen nu digitaal aan, via Zoom. Dit is uitsluitend voor fotoclubs en verenigingen. Helaas vallen alle fotografen die niet bij een fotoclub zijn aangesloten weer buiten te boot. Om deze groep tegemoet te komen heb ik het plan opgepakt om een aantal Webinars te gaan geven.

Webinars… is dat niet boter na de vis?

Door anderen worden al langere tijd Webinars gegeven. Tot op heden heb ik daar niet aan mee willen doen omdat ik het leuker vind om voor een groep te spreken dan tegen een webcam. Ik geef de voorkeur aan persoonlijk contact, en aan interactie tijdens mijn presentatie.

Hoewel ik pas laat instap, en menig fotograaf een beetje genoeg heeft van Zoom en Teams meetings, en misschien ook Webinars, wil ik toch enkele Webinars aanbieden. In ieder geval tot de Covid 19 crisis voorbij is. Ik hoop dat ik op deze manier toch tegemoet kan komen aan de vraag voor mijn lezingen.

De interessepeiling

Om de interesse te peilen heb ik enkele weken geleden een vragenlijst rondgestuurd. Daarop zijn meer dan 220 reacties op gekomen. Helaas had ik verzuimd om de lezing Landschapsfotografie te vermelden, maar gelukkig heeft menig geïnteresseerde dit toch genoemd.

Uitslag van de poll over Webinars
Fotograferen met systeemfilters is mijn nieuwe informatieve lezing waarin ik de wonderlijke wereld van het gebruik van filters in detail uitleg

Helaas had ik wel een foutje in de vragenlijst zitten. Wie absoluut geen interesse had was toch verplicht om de andere vragen te beantwoorden zonder dat er rekening gehouden werd met het gebrek aan interesse. Het is iets waar ik een eventuele volgende vragenlijst zeker rekening mee zal houden. Al doende leert men. En dan nu de uitslag van de poll over Webinars

Over de vraag of je interesse hebt.

 • 50% wil heel graag een Webinar volgen
 • 25% zegt dat het afhangt van de kosten
 • 20% twijfelt nog
 • Slechts 4% heeft helemaal geen interesse in een Webinar

Over de kosten.

 • 45% wil maximaal 15 euro uitgeven,
 • 24% heeft er niet meer dan 10 euro voor over
 • Maar liefst 19% heeft er geen geld voor over
 • Sommigen willen er zeker 25 euro voor uitgeven

Wat is de beste dag en tijd?

 • 83% zegt doordeweeks ‘s-avonds.
 • 20% zegt ‘s-avonds in het weekend
 • 28% ziet het Webinar graag op een doordeweekse dag
 • 15% wil graag overdag in het weekend.

Wat mag het onderwerp zijn?

 • 60% over een goed belichte foto
 • 40% noemt systeemfilters
 • 39% nachtfotografie
 • 38% noemt flitsen met een reportageflitser

Over welke andere onderwerpen is er interesse?

In de uitslag van de poll over Webinars heb ik gevraagd over andere onderwerpen die aan bod mogen komen. Daarin zijn panoramafotografie, Lightroom, Portret en strobist, compositie, creativiteit, landschap, scherpstellen en Photopills genoemd. Het zijn allemaal onderwerpen die zeer zeker de moeite waard zijn om over te praten. Dank je wel voor de suggesties.

Het eerste Webinar

Aan de hand van de uitslag van de poll over Webinars heb ik besloten om in ieder geval het komende jaar enkele Webinars te gaan geven.

Mijn eerste Webinar zal gaan over

Licht Vangen – de geheimen van een goed belichte foto.

Deze ga ik geven op 11 mei 2021 om 19:30 uur
De kosten voor deelname is 12,50 euro

Hiervoor krijg je een anderhalf tot twee uur durende presentatie waarin ik haarfijn de geheimen van het belichten van een foto aan bod laat komen. Dit doe ik door middel van een goed opgebouwd en vooral boeiend verhaal, met veel voorbeelden die je stap voor stap mee neemt.

[iframe src=”https://embed.webinargeek.com/69ec75032ffd59dd12aab89b2ad10356057fd9f31e391c9274″ width=”100%” height=”300″]

Lukt het inschrijven via dit formulier niet goed? Surf dan naar de inschrijfpagina zelf en meld je aan.


Photofacts Academy is het leerplatform waar ik video cursussen geef over fotografie. Een lidmaatschap geeft je toegang tot al mijn cursussen, maar ook van veel andere fotografen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Met een proeflidmaatschap krijg je een goed idee. Ik zie je graag bij mijn video cursussen.
Ga naar www.photofactsacademy.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties