Menu Sluiten

Vakantie in de Sächsische Schweiz

Tien dagen op vakantie. Dit keer geen fotoreis, maar lekker wandelen en relaxen op een camping in de Sächsische Schweiz. Dit gebied op de grens van Duitsland en Tsjechië, vlak bij de stad Dresden, is een prachtig landschap met rotsen die door erosie indrukwekkende formaties hebben gevormd. Door dit gebied loopt de Mahlerweg, een wandelpad van vele kilometers naar fantastische uitzichten en idyllische plekken. Het kost heel wat klauterpartijen en traplopen – tot ladders toe – om de hoog gelegen plekken te bezoeken. Maar het is de moeite waard.

Samen boven op een van de prachtige rotsen, met een grandioos uitzicht.
Samen boven op een van de prachtige rotsen, met een grandioos uitzicht.

Ondanks dat het geen fotoreis was, is de camera toch mee gegaan. We kozen de middagen om er op uit te gaan, en soms tot na zonsondergang naar de plekken te wandelen die we op de kaarten hadden gevonden; Gohrische Stein, Kleiner Winterberg, Pfaffenstein, Lilienstein, Carolafelsen, Felsentor Kuhstall, en natuurlijk de bekende Bastei, hoog boven de rivier de Elbe.

Advertisements
De Bastei, een van de bekendste plekken in de Saksische Schweiz. Hier vind je natuurlijk de toeristen.
De Bastei, een van de bekendste plekken in de Sächsische Schweiz. Hier vind je natuurlijk de toeristen.

Wanneer je dan op die prachtige plekken bent, met de adembenemende uitzichten, kunnen we het niet laten om toch veel foto’s te maken. Meestal had ik mijn kleine, compacte Fujifilm X100t mee, maar die verving ik soms toch voor mijn grote spiegelreflex met objectieven en filters. En als we dan op de terugweg waren, en de zonsondergang de moeite waard was, of de Maan prachtig boven het landschap schitterde, stopten we even voor een paar foto’s.

Advertisements
De Maan stond mooi boven deze heuvel, waar de koeien overheen liepen. Een unieke kans .
De Maan stond mooi boven deze heuvel, waar de koeien in de laatste zonnestralen overheen liepen. Een unieke kans.

In het Landschaftspark de Sächsische Schweiz is het niet toegestaan om met een drone te vliegen. Hoewel jammer, denk ik dat dit een goede zaak is. Ik heb me dan ook netjes aan de regels gehouden, en niet binnen het gebied gevlogen. Maar wel daarbuiten, boven het landschap dat uitkijkt over dit gebied. De heuvels geven een prachtig spel van licht en schaduw als de zon laag boven de horizon staat. Hoog hoef je niet te gaan voor de mooiste uitzichten. Misschien is het grappigste van alles, dat in veel gevallen een drone niet eens nodig is. Een wandeltocht van een uur, met soms wel 500 traptreden te nemen, geven dat fantastische uitzicht dat je normaal gesproken met een drone zou hebben.

Populieren langs de weg, met de prachtige patronen in de akkers aan weerszijden. Hoewel dit een drone foto lijkt, is het gewoon met mijn spiegelreflex gemaakt. Natuurlijk van een hoog standpunt, bovenop een van de bekende tafelbergen die de Saksische Schweiz rijk is.
Populieren langs de weg, met de prachtige patronen in de akkers aan weerszijden. Hoewel dit een drone foto lijkt, is het gewoon met mijn spiegelreflex gemaakt. Natuurlijk van een hoog standpunt, bovenop een van de bekende tafelbergen die de Sächsische Schweiz rijk is.

De Sächsische Schweiz was een plek waar we nog nooit eerder waren geweest, maar wat een heerlijke vakantie heeft opgeleverd. Niets moest, alles kon. Vroeg opstaan hebben we niet gedaan (waardoor we ongetwijfeld prachtige momenten gemist hebben), en de ochtenden waren heerlijk ontspannen bij de tent, met een boek en een kop koffie in het zonnetje. De middagen waren ontspannend inspannend, met wandelingen door het prachtige gebied, naar adembenemende uitzichten en akelige afgronden. Het was ons eerste bezoek, maar ik weet zeker dat het niet het laatste bezoek was.


Gebruikte apparatuur

Deze berichten vind je misschien ook interessant

Abonneer
Laat het weten als er
guest
7 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
1 jaar geleden

[…] kan de smartphone niet als een serieuze camera gezien worden. Of misschien toch wel? Ik heb tijdens onze vakantie in de Sächsische Schweiz eens gekeken naar wat deze kleine camera’s eigenlijk […]

Toon Vissers
1 jaar geleden

Hallo Nando
Ben daar ook geweest en inderdaad is het een geweldig interessant gebied om zowel te wandelen als te fotograferen. Interessant is ook waarom de Bastei daar is en aangelegd.
Je beelden zijn zoals gewoonlijk van jou schitterend. Top
Toon

Rens
Rens
1 jaar geleden

Prachtige omgeving en prachtige opnames Nado.
Iets om te onthouden om er eens naar toe te gaan!

Jack
Jack
1 jaar geleden

Prachtige foto’s gemaakt in ons buurland, top.

7
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x