Verslag van de workshop in de Auvergne

In september 2016 was het dan zover, de eerste meerdaagse workshop voor acht enthousiaste deelnemers in de Auvergne. Alle voorbereidingen en plannen die gemaakt waren kwamen in die week samen. Daar, in de tuin van La Fougeraie startte een fantastische week met gevarieerde weersomstandigheden, mooie locaties, les in fotograferen, heerlijk eten en veel plezier. Dit is een verslag van de workshop in de Auvergne.

Geschatte leestijd: 5 minuten

Workshop Auvergne La Potence, Allègre

De directe omgeving van het domein Folgoux, waar La Fougeraie op gelegen is, geeft veel mogelijkheden. Van een prachtig bos vol met mos begroeide bomen tot uitgestrekte weidegronden waar een prachtig uitzicht is op het dal. Het is er rustig en stil, zonder last van verkeer of andere storende dingen.

In de ochtend kun je reeën zien, vossen treffen en eekhoorns van boom tot boom zien springen. ‘s-Middags kan verkoeling gezocht worden in het bos, waar zonlicht een spel speelt met de schaduwen. ‘s-Nachts valt de duisternis over het land en vonken de sterren helder aan het spant.

Verslag van de workshop in de Auvergne

Een gevarieerde week

Zon, regen, mist en prachtige fotomomenten. Deze week had het bijna allemaal. We zagen de zon opkomen boven Folgoux en boven de vulkaan Mont Bar. Een murmelend stroompje zocht haar weg naar de indrukwekkende waterval Cascade de La Beaume.

We keken vanaf Chateau Polignac over het golvende platteland van de Auvergne waar regenbuien verlicht werden door het zonlicht. We bezochten La Chaise Dieu op de dag dat het weer even wat minder was, of bleven in La Fougeraie waar de Brocante voldoende fotomomenten en foto uitdaging opleverde.

Een reklame boodschap

In de avonduren brachten we onder het genot van een drankje de tijd door met bekijken van de beelden die gemaakt waren en speelden we met de mogelijkheden van fotobewerking om de foto’s de best mogelijke uitstraling te geven.

Verslag van de workshop in de Auvergne
Verslag van de workshop in de Auvergne
Verslag van de workshop in de Auvergne
Verslag van de workshop in de Auvergne

Een heel geslaagde week

De week bestond niet alleen uit gezamenlijk op pad gaan, maar bood ook de gelegenheid tot zelfstandig dingen ondernemen of om even in de tuin tot rust te komen met een boek. De week beviel zo goed dat een aantal deelnemers voorgesteld heeft om het komende jaar nogmaals naar La Fougeraie terug te keren voor een vervolg op deze workshop.

Cascade de La Beaume vanaf een standpunt van een dappere klimmer
Verslag van de workshop in de Auvergne

Het is onmogelijk om alle foto’s van deze fantastische week hier in dit blog te laten zien. Dit is slechts een kort verslag van de workshop in de Auvergne.
Wil je een goede impressie van deze workshop krijgen, kijk dan op de fotoserie op Flick-r:
 https://www.flickr.com/photos/nandoonline/albums/72157673965142046

Verslag van de workshop in de Auvergne
Verslag van de workshop in de Auvergne
De deelnemers, gastvrouw en gastheer

De masterclass landschapsfotografie in de Auvergne is in 2022 vervangen door een nieuwe masterclass. Dit keer in het prachtige gebied van de Tarn, in Frankrijk. Wederom in samenwerking met Rob en Corine, die de innerlijke mens zullen verzorgen. Hou de website in het oog voor de details en de mogelijkheden tot inschrijven.

Lees ook mijn eerste blog over de voorbereidingen van deze nieuwe masterclass.


Advertentie
adsense
Abonneer
Laat het weten als er
guest

4 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
5 jaren geleden

[…] Verslag van de workshop in de Auvergne […]

trackback
6 jaren geleden

[…] jaar was de eerste workshop/masterclass landschapsfotografie in de Franse Auvergne, tussen Lyon en Clermont-Ferrand, om precies te zijn, midden in een prachtig natuurgebied dat nog […]

Michelle Broens
7 jaren geleden

Hallo,
Vanuit Groningen een groet.
prachtige foto’s hoor!
Michelle Broens